Reklama

Reklama

Velký třesk

  • Česko Hledání zmizelých (více)
Trailer

Intenzivní pátrání po pohřešovaném končí... na počátku. Jedné pozdní noci v Los Angeles, zavítá návštěva ke dveřím soukromého očka Neda Cruze (Antonio Banderas). Ruský boxer nedávno propuštěný z vězení přichází s lukrativní nabídkou práce. Úkol zní najít jeho ztracenou sestru Lexie a její skrýš diamantů v hodnotě 30 milionů dolarů. Cruz však brzy zjistí, že zdánlivě běžný případ pohřešované osoby může zavinit konec světa, jaký známe dnes. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Životem unavený soukromý detektiv, všudypřítomné šero, déšť, tajemná kráska v nesnázích...víceméně. Všechny náležité rekvizity noir detektivky tady jsou, Krantz si je ovšem upravil k obrazu svému. Velkým třeskem vzdává tomuhle parádnímu žánru uctivý hold, a zároveň jej lehce, vlídně paroduje. Jo a taky trošku míchá s LSD tripem. Asi to zní hodně divně, pro mě osobně to ale funguje skvěle, jednak protože noir detektivky miluju, jednak díky skvělém Banderasovi, ale hlavně protože rozhodně nejde o samoúčelovou pseudouměleckou masturbaci režiséra, který roupama neví coby. Ač se to nezdá, pod kapotou fialové mlhy, zdrogovaného soundtracku a metafyzických řečí o částicové fyzice v postelových scénách brumlá zápletka, která má hlavu a patu, a rozuzlení nejen že dává smysl, ale navíc i pobaví. Velký třesk je nejspíš prvním představitelem žánru "weird noir", nebo možná lépe "acid noir". Co se mě týče, jen houšť a větší kapky. ()

DonHUS 

všechny recenze uživatele

Béčková detektivka, která si hraje na víc, než čím ve skutečnosti je. Celý pokus o mysteriózno v druhé půli filmu působí jako pěst na oko a je redukován jen na kecy o velkém třesku (odtud nesmyslně název filmu) a božských částicích. Banderas občas něco zahlásí, ale postupně během odhalování stupidní zápletky film nudí. Fichtner je ze tří poldů jasně nejlepší, ale jako záminka pro zhlédnutí stejně neobstojí, na to má příliš málo prostoru. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Připadal jsem si jak v jeepu na velmi nerovném povrchu. Chvilka klidné jízdy - film dobře šlape, má fajn atmosféru, a pak najednou bum, rána do palice, jeep najel na hromadu šutrů - film se změnil v cosi, co vůbec neladilo, když tu najednou zase klidná jízda. Hrozná nevyrovnanost filmu děsně škodí. Banderas není špatný, zápletka také ne, ale jaksi se to zvrtlo a pointa byla poněkud směšná, o což tvůrcům jistě nešlo. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Lidi holt nemaj nakoukáno. A tak jako filmy Takeshi Miikeho, Gregga Arakiho, nebo třeba Johna Waterse , tak i filmy pana Krantze nejsou pro šecky. -- Už jsem to jednou někde napsal (ale asi to zapadlo, že se to necituje) a tak to napíšu znovu: Konzum (Titanic, Láska nebeská, apod. ) je jako pečená kachna-umí to skoro každý a skoro každému to chutná. Umění (Brazil, Přelet nad kukaččím hnízdem, apod.) je naservírovat tu kachnu za syrova, tak aby to ještě spoustě lidem chutnalo. A filmy podvratné (tzv. z podzemky, nebo underground chcete li) (většinou cokoli od výše jmenovaných a spousty dalších) je na stříbře podávané peří z té kachny! Se tím peřím klidně , rád a s potěšením udávím. Páč mně to baví. (tímto bych chtěl porosit ty co rádi pečenou kachnu, aby furt dokola nezkoušeli žrát to peří- není to k žrádlu , ale pro úsměv vy trdla!) ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Už jsou to roky, co jsme Antonia viděli v pořádném filmu, a než se objeví nový Almodóvar, budeme čekat i nadále...Noir detektivka s urychlovačem částic, kosmologií a subatomární fyzikou...Paskvil, ze kterého si díku bohu zapamatuji jen kužel modrého světla letící k tělu striptérky, jako praktická laboratorní demonstrace výše uvedeného, a černovlasou rádodajku, která mluví o Newtonově mechanice :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Jedným z alternatívnych názvov snímky bolo aj označenie The Diamond Job. (MikaelSVK)
  • Ed Limato, slavný filmový agent, který pracoval například s Richardem Gerem nebo Melem Gibsonem, se dle vlastního vyjádření do filmového scénáře na první pohled zamiloval. Účast ve filmu nasměroval bezprostředně Antoniu Banderasovi, jemuž se shodou okolností scénář zalíbil stejnou měrou. (Conspi)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v okolí mesta Spokane, ktoré sa nachádza na severozápade USA v štáte Washington. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama