Reklama

Reklama

The Traveler

  • Kanada The Traveler (více)
Trailer

Obsahy(1)

Detektiv Black před časem tragicky přišel o svou malou dcerku, která se stala obětí únosu. O několik měsíců později se na policejní stanici, kde Black slouží, objeví neznámý muž, který tvrdí, že se chce přiznat k několika vraždám. Policistům se nedaří zjistit jeho totožnost, ale záhadný cizinec v nich vzbuzuje podivný pocit nejistoty a strachu. Jako by jej odněkud znali. Když se na stanici začnou dít podivné věci a cizinec začne pomalu odkrývat své tajemství, dovtípí se policisté s hrůzou toho, že cizinec má nejspíš spojitost s událostmi před několika měsíci, kdy ve snaze najít detektivovu dceru vzali zákon do svých rukou… (Šakalík)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Málovravný Val ( Mr. Nobody ) si príde mysterióznym spôsobom vyrovnať rest na zatuchnutú policajnú stanicu v zapadákove , kde v jednom kuse prší ( a na Vianoce ešte viac ). Celý systém všetkým zúčastneným zmrvila postrádaná 1 nedolescentka ! Náležite si to všetci užijú ( vrátane Kilmera , ktorého identita je viac , ako záhadná... ). Sympatický cop / thrill ktorý Mi vzdialene pripomenul " Identity " a to sa Mi nestáva tak často. Pár blbiniek sa síce nájde , no sympatická postprodukcia a kvalitné večerné kino , to celé zrovná. Každopádne Val je v Mojom srdci vytetovaný navždy ako Doc Holliday ! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(13) Kilmerovi úloha mlčiaceho trubiroha sedí ako uliata. Nič som od "Cestovateľa" nečakal, a dobre som urobil. Kedykoľvek sa chvíľkovo objavil na scéne, vždy budil akýsi podivný rešpekt. A to si priznajme, v tomto filme už má tri brady pričom vyzerá jak krokodíl. čo sa filmu týka. Z pohľadu nejakej tej atmosféry sa nedá povedať, že by vyslovene nahnal strach, no taký ten čudesný nádych určite má, pričom príde aj na nejakú tú krvičku z kečupu. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Výborný mysteriózny kúsok o záhadnom cudzincovi, ktorý sa na Vianoce dovlečie na policajnú stanicu a oznámi, že sa prišiel priznať k vražde. Je mlčanlivý, na pohľad nepríjemný, meno neprezradí (teda si ho zaradia ako Mr. Nobody) a jediné čo ponúka je svoje priznanie. Počas toho sa však začnú diať veci, ktoré pripravia zúčastneným policajtom priam pekelnú noc. The Traveler má neskutočne hustú atmosféru, kvalitný napínavý príbeh, veľmi vydarenú vizuálnu stránku a nepohrdne ani otvorenými scénami s množstvom gore. Navyše, Val Kilmer bol v úlohe cudzinca naozaj strašidelný a miestami som z neho mal aj zimomriavky. Filmík mi zľahka pripomenul 2 seriály - jednak Akty X (časť melódie, ktorú si Mr. Nobody píska) a jednak Fear Itself; konkrétne skvelý diel "Eater", ktorý sa v podobnej atmosfére odohrával tiež na policajnej stanici. Ja som s týmto filmom veľmi spokojný, nevylučujem ani že si ho pozriem znovu a tiež potešilo, že sa Kilmer po čase objavil vo vydarenej hlavnej úlohe. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fešácký Kilmer se spojil s Temnotou a stalo se z něho monstrum. Nutno říci, že velmi sympatické (byť poněkud robustní). Hlavně první třetina oplývá dusně tíživou atmosférou, kdy nikdo neví, co je Nikdo zač. Mysteriozní, ale umírněné vraždění vrcholí lopatou, která pohazuje v dlouhých záběrech kopicí lidských vniřností. Nu a pak už lítají kusy masa v autě, v cele, do toho zuby, oči, propíchlé uši, ustřižený jazyk.....zkrátká taková menší jatka. Mám pocit, že bez nich by měl možná film větší sílu, na druhou stranu já se bavil (škoda ledviny, co není vytržena ven). Jediné, co mi vadilo, byly stále dokola se opakující flashbacky, takže scénku s houmelesákem jsem znal v závěru i po zpátku...A Kilmerovi jsem držel palce...njn, někdy se člověk nechá zmást... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jako slepý k houslím se ke mně dostal tento film, který svým opravdu zvláštním a nepříliš okoukaným scénářem dokázal upoutat mou pozornost. Jakoby deštivé počasí nebylo již samo o sobě dost deprimující, podařilo se mému nepříliš oblíbenému režisérovi (Michael Oblowitz) konečně vytvořit docela slušný průměrný atmosférický kousek. Velkou zásluhu na tom měl především mysteriózní nádech a postupné vynášení několika trumfů, které měl scénárista schovány v rukávě. Tím největším bylo několik povedených vražd, u kterých nechybělo napětí, krev a šikovný střih. Přiznám se, že jsem si nebyl úplně jistý, kam se zápletka bude ubírat, ale hlavně jsem se u toho nenudil. Trochu mi sice lezlo na nervy několik opakujících se scén (záběrů), ale postupné poodhalování viny a neviny všech zúčastněných postav, jejich rychle se snižující počet, okolnosti okolo smrti detektivovy dcery a výslech tuláka mi to částečně vynahradili. Navíc dokážu ocenit tvůrčí kreativitu. Ovšem v tomto bodě jsem nakonec našel i kámen úrazu, protože ke konci už se na můj vkus nechali až moc unést. Někdy méně je totiž lepší než více, což platilo hlavně u smrti předposledního policisty (moc realisticky ta střeva létající na zeď tedy nevypadala), stejně jako stříkající krev na čelní sklo policejního auta). Val Kilmer si tentokrát nevedl vůbec špatně, ale to neznamená, že by nějak závratně převyšoval svým výkonem ostatní kolegy. Kupodivu mi tu však nikdo vyloženě nevadil, což se mi nestává zas až tak často. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama