Reklama

Reklama

The Traveler

  • Kanada The Traveler (více)
Trailer

Obsahy(1)

Detektiv Black před časem tragicky přišel o svou malou dcerku, která se stala obětí únosu. O několik měsíců později se na policejní stanici, kde Black slouží, objeví neznámý muž, který tvrdí, že se chce přiznat k několika vraždám. Policistům se nedaří zjistit jeho totožnost, ale záhadný cizinec v nich vzbuzuje podivný pocit nejistoty a strachu. Jako by jej odněkud znali. Když se na stanici začnou dít podivné věci a cizinec začne pomalu odkrývat své tajemství, dovtípí se policisté s hrůzou toho, že cizinec má nejspíš spojitost s událostmi před několika měsíci, kdy ve snaze najít detektivovu dceru vzali zákon do svých rukou… (Šakalík)

(více)

Recenze (52)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Výborný mysteriózny kúsok o záhadnom cudzincovi, ktorý sa na Vianoce dovlečie na policajnú stanicu a oznámi, že sa prišiel priznať k vražde. Je mlčanlivý, na pohľad nepríjemný, meno neprezradí (teda si ho zaradia ako Mr. Nobody) a jediné čo ponúka je svoje priznanie. Počas toho sa však začnú diať veci, ktoré pripravia zúčastneným policajtom priam pekelnú noc. The Traveler má neskutočne hustú atmosféru, kvalitný napínavý príbeh, veľmi vydarenú vizuálnu stránku a nepohrdne ani otvorenými scénami s množstvom gore. Navyše, Val Kilmer bol v úlohe cudzinca naozaj strašidelný a miestami som z neho mal aj zimomriavky. Filmík mi zľahka pripomenul 2 seriály - jednak Akty X (časť melódie, ktorú si Mr. Nobody píska) a jednak Fear Itself; konkrétne skvelý diel "Eater", ktorý sa v podobnej atmosfére odohrával tiež na policajnej stanici. Ja som s týmto filmom veľmi spokojný, nevylučujem ani že si ho pozriem znovu a tiež potešilo, že sa Kilmer po čase objavil vo vydarenej hlavnej úlohe. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nepříliš talentovaný tvůrce se pokusil natočit inteligentní mysteriózní thriller / horor. Přesně takový pocit jsem z tohoto filmu měl. Snaha je to bezesporu sympatická, protože atmosféru se Oblowitzovi budova kupodivu daří, takže těch 90 minut ve společnosti Travelera nelituju, nicméně celkově ten film prostě rozpačitě drhne. A Val Kilmer by měl působit tajemně a nebezpečně, ne jako barokní anděl s kocovinou. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa mi tento horor páčil, jednoznačne súhlasím s komentárom Dellamorte. Začalo to ako thriller a skončilo sa to ako poriadny horor. Nebolo to dokonalé, ale určite je to jeden z 10 najlepších tohtoročných hororov. Vytkol by som len scénku s hádzaním vnútorností o stenu, zdalo sa mi to trošku smiešne. Ináč paráda - chválim hlavne námet a atmosféru. To pískanie hlavného záporáka bolo čím ďalej tým viac nepríjemnejšie a neustále sa opakujúci ten istý flashback spravil z filmu poriadne psycho. Scéna v aute je úplným vrcholom. Samozrejme sa veľmi nebolo čoho báť, ale bol som v takom príjemnom napätí, takže som spokojný. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Málovravný Val ( Mr. Nobody ) si príde mysterióznym spôsobom vyrovnať rest na zatuchnutú policajnú stanicu v zapadákove , kde v jednom kuse prší ( a na Vianoce ešte viac ). Celý systém všetkým zúčastneným zmrvila postrádaná 1 nedolescentka ! Náležite si to všetci užijú ( vrátane Kilmera , ktorého identita je viac , ako záhadná... ). Sympatický cop / thrill ktorý Mi vzdialene pripomenul " Identity " a to sa Mi nestáva tak často. Pár blbiniek sa síce nájde , no sympatická postprodukcia a kvalitné večerné kino , to celé zrovná. Každopádne Val je v Mojom srdci vytetovaný navždy ako Doc Holliday ! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(13) Kilmerovi úloha mlčiaceho trubiroha sedí ako uliata. Nič som od "Cestovateľa" nečakal, a dobre som urobil. Kedykoľvek sa chvíľkovo objavil na scéne, vždy budil akýsi podivný rešpekt. A to si priznajme, v tomto filme už má tri brady pričom vyzerá jak krokodíl. čo sa filmu týka. Z pohľadu nejakej tej atmosféry sa nedá povedať, že by vyslovene nahnal strach, no taký ten čudesný nádych určite má, pričom príde aj na nejakú tú krvičku z kečupu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fešácký Kilmer se spojil s Temnotou a stalo se z něho monstrum. Nutno říci, že velmi sympatické (byť poněkud robustní). Hlavně první třetina oplývá dusně tíživou atmosférou, kdy nikdo neví, co je Nikdo zač. Mysteriozní, ale umírněné vraždění vrcholí lopatou, která pohazuje v dlouhých záběrech kopicí lidských vniřností. Nu a pak už lítají kusy masa v autě, v cele, do toho zuby, oči, propíchlé uši, ustřižený jazyk.....zkrátká taková menší jatka. Mám pocit, že bez nich by měl možná film větší sílu, na druhou stranu já se bavil (škoda ledviny, co není vytržena ven). Jediné, co mi vadilo, byly stále dokola se opakující flashbacky, takže scénku s houmelesákem jsem znal v závěru i po zpátku...A Kilmerovi jsem držel palce...njn, někdy se člověk nechá zmást... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Začínalo to ako dobrý, mysteriózny thriller a končilo hororovým masakríkom s pískajúcim pomstiteľom. V. Kilmer tu však pôsobil ako päsť na oko, ani nie tak kvôli hereckému stvárneniu postavy ako skôr kvôli jeho vizáži. Myslím, že keby tam miesto neho hral Jon Bon Jovi, ani by som nepoznal rozdiel. Koniec, vzhľadom na masaker, si pýtal väčšiu dávku napätia, aj keď na druhú stranu, to pískanie išlo riadne na nervy (v dobrom). 65/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Oblowitz dokázal, že to není takový břídil, jak lze soudit z jeho několika posledních filmů a dlouholetá režijní pauza mu jen prospěla. A rozhodně se v tomto hororu nevyhýbá krvavým detailům a drastickým scénám, jako je třeba sugestivní flashbacková scéna, ve které skupinka policistů, v čele s detektivem Blackem, surově mučí a mlátí (pravděpodobně ) nevinného bezdomovce podezřelého z vraždy detektivovy malé dcery, aby z něj dostali přiznání. A jeho duch si teď přišel pozdě večer s nimi vyřídit účty přímo na policejní stanici. Protože mu nelze sejmout otisky prstů, vyfotografovat ho a nikde o něm nejsou vedeny žádné záznamy o jeho identitě a on sám odmítá sdělit své jméno, je pro policisty "pan Nikdo". Pozdní doznání k vraždě, které přišel učinit, však bude mít pro policejní sbor smrtelný dopad. Zpočátku je to horor velmi zamotaný a je velmi nejasné, koho hraje nesympaticky působící Val Kilmer a jak se později ukáže jeho nesympatické vystupování bylo účelné. Policejní sbor také nepobral příliš sympatií. V jejich řadách mají blbečka co je všem pro posměch, ale většina z nich jsou arogantní hulváti, co nejdou pro ránu daleko, a tak jim vlastně divák přeje následnou likvidaci. Jenže scénář je docela chytře vystavěn a v průběhu děje se negativní charaktery obrátí a takový dokonalý zvrat v hororovém žánru dlouho nepamatuji. Většina drsných scén vraždění za doprovodu drsné metalové hudby je sugestivní a od Oblowitze po jeho hrůzách se něco kvalitního nedalo vůbec čekat. Pro mě jednoznačně příjemné hororové překvapení, které svou účastí opuncovala zapadající hvězda Val Kilmer. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

I když Michael Oblowitz před tímto filmem natočil takové lahůdky jako Žraločí muž, nebo dva kusy se Sádlem Segalem, The Traveler se mu povedl... Mysteriózní thriller o tajemném panu Nikom, který se o Vánocích přijde přiznat na policejní stanici k vraždě, se postupně zvrhne v docela solidní horor, ve kterém o výžiný masakr a nějaké to střevo není nouze... Málomluvný pan Nikdo Valu Kilmerovi sedl naprosto parádně, ostatní herci mu docela slušně sekundují, atmosféra je více než slušná, jen trochu zamrzí klasický Hollywoodský konec... Přeci jenom mohl mít režisér koule a natočit posledních pár minut úplně jinak... A v posledním záběru by spokojený Val Kilmer odešel z policejní stanice do deště a tmy... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tohle není pro každého, já na duchy a tyhle fantasmagorie nevěřím. Příběh byl iracionální a nudný, zařadil bych ho někam mezi mysteriózní fantasy nechutný horor (ale dost slabý horor). Jediné, co mě zaujalo, byl střih - působivé poslepování dvou nezávislých záběrů; možná i trochu závěr, který ale nemohl napravit celkově špatný dojem z celku. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný film s dobrým námětem jen slabší režií. Oblowitz není zrovna nějak moc dobrý režisér ale tohle mu vyšlo. Kilmer jako anděl smrti sice nevyděsí už jen tou svojí tloušťkou Ale i tak je jeho postava dostatečně zajímavá. Konec je sice bohužel takovej už náslině nastrkanej ale co film mě bavil a celkem mi připomýnal Lovce myšlenek. BAvilo mě to. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Oblowitz je mizerný režisér.Slušný námět,utopený v céčkovém provedení.Místo aby těžil z pracně vybudované atmosféry prvních minut(která je překvapivě slušná)sází na okamžitý výklad dění,místo toho aby nechal vše pěkne obalené v tajemnu a nechal policisty jednoho po druhém záhadně umírat,tak se asi snažil vyhnout předvídatelnosti a vsadil na neskutečně pitomý scénář,nelogicky se chovající partu příšerně hrajicích policistů,hnusnou kameru a opravdu trapné a laciné gore efekty.....typu skočim do krámku k řezníkoj pro trošku jater,ty je budeš házet okolo a já budu máchat lopatou :-D Když se anděl alkoholik s oteklým xichtem smrti Kilmer dopracuje přes partu uniformovanejch až k detektívoj,Oblowitz vsadí na rádoby šokující rozuzlení aby tím odstartoval posledních pět minut ještě větších WTF než hodinu a půl předtím :-D Hold další příšerné dvd céčko,se šlušným potenciálem,který zůstal nejspíš zapečený v dením přídělu koblížku pro Vala Kilmera,který byl kupodivu jedinou stravitelnou věcí na tomto filmu,15% za něj a skvělou hlášku: Bůh napsal starý zákon,kde smrt,odplata a utrpení jest denním chlebem,když se to lidem nelíbilo napsali si zákon nový,kde bůch je spravedlivý,chápavý a věří v odpuštění....hmmmm,já sem ze starý školy,já sem starý zákon :-) No jinak shit a promarněný večer :-D ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Zajímavý duchařský příběh, jenž táhne hlavně atmosféra. Velká škoda přehnaných krvavých scén, lehce nelogického chování policejního sboru a konec mohl být o něco lepší. Z herců byl (nečekaně) nejlepší Val Kilmer, který zahrál tajemnou postavu velmi charismaticky. Dále ještě ušly výkony McGilliona a Neala. Hlavně díky atmosféře lepší 3. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Slušná kamera a zajímavý konec. To je asi tak vše, co nám může Traveler nabídnout. Vše ostatní tvoří jen laciná vložka, nevhodné vraždy a ukrutná nuda v podání nalajnovaného příběhu a uspávající hudby. Tady je krásně vidět, jak je hudba mocný prvek. Včera jsem viděl obyčejný slasher jménem F, kde byla absolutně vynikající hudba, která mi neustále popoháněla srdeční tep dopředu (hodnotil jsem díky tomu výš než bych hodnotil normálně), naopak tady v Traveleru se hudba starala jen o to, abych pomalu usínal. Škoda, mohly to být 3 slušný hvězdičky, takhle se musí Traveler smířit se dvěma. 45% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Úvodní nápad je hodně podobný Carpenterovu Přepadení 13. okrsku, ale tohle je solidní thrillerová duchařina se skutečně nijak výbušnou, ale zajímavou pointou. Ve střední části roztahané, ale nenudí to, dobře buduje napětí, lekačky slušné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jako slepý k houslím se ke mně dostal tento film, který svým opravdu zvláštním a nepříliš okoukaným scénářem dokázal upoutat mou pozornost. Jakoby deštivé počasí nebylo již samo o sobě dost deprimující, podařilo se mému nepříliš oblíbenému režisérovi (Michael Oblowitz) konečně vytvořit docela slušný průměrný atmosférický kousek. Velkou zásluhu na tom měl především mysteriózní nádech a postupné vynášení několika trumfů, které měl scénárista schovány v rukávě. Tím největším bylo několik povedených vražd, u kterých nechybělo napětí, krev a šikovný střih. Přiznám se, že jsem si nebyl úplně jistý, kam se zápletka bude ubírat, ale hlavně jsem se u toho nenudil. Trochu mi sice lezlo na nervy několik opakujících se scén (záběrů), ale postupné poodhalování viny a neviny všech zúčastněných postav, jejich rychle se snižující počet, okolnosti okolo smrti detektivovy dcery a výslech tuláka mi to částečně vynahradili. Navíc dokážu ocenit tvůrčí kreativitu. Ovšem v tomto bodě jsem nakonec našel i kámen úrazu, protože ke konci už se na můj vkus nechali až moc unést. Někdy méně je totiž lepší než více, což platilo hlavně u smrti předposledního policisty (moc realisticky ta střeva létající na zeď tedy nevypadala), stejně jako stříkající krev na čelní sklo policejního auta). Val Kilmer si tentokrát nevedl vůbec špatně, ale to neznamená, že by nějak závratně převyšoval svým výkonem ostatní kolegy. Kupodivu mi tu však nikdo vyloženě nevadil, což se mi nestává zas až tak často. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Keď Val Kilmer dostane solídnu rolu, tak to zväčša dopadne dobre. Kilá navyše mu neubrali na hereckej fazóne a je to práve on, kto drží hororový thriller The Traveler nad vodou, nakoľko postava tajomného Mr. Nobodyho, ktorého tu stvárňuje je naozaj zlovestná... ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Val herecky válí už od první minuty kdy se oběví na plátně. Jeho postava je správně tajemná. Tento levný béčkový film není rozhodně k zahození. Má zajímavou atmosféru, i příbeh. Poprvé sem měl strach, hlavně když to točí nechvalně známý packal Oblowitz. Ano, amozřejmě najdou se tu nesmyslné scény jako třeba zapíchnití květiny do děrovaného stropu. Rozpočet jde silně poznat, páč 95% je natočené viditelně ve studiu. Nároční diváci to budou zatracovat, normální dováci si na tom můžou smlsnout. Scénář není žádná genialita, ale od Oblowitze je to zatím zaručeně nejlepší kousek který sem shlédnul. ()

Reklama

Reklama