Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Město

(seriál)
  • Slovensko Kriminálka Staré Mesto
TV spot 8
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru. (Česká televize)

(více)

Videa (14)

TV spot 8

Recenze (123)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +uvěřitelné příběhy a dosti reálné kriminální případy, vyšetřování, zaujme Zuzana Fialová a potěší Matěj Hádek a Táňa Pauhofová, možná je i výhodou že spoustu slovenských herců ještě neznám -je ovšem škoda, že zatím vzniklo jen sedm dílů, rovněž atmosféra je hodně pesimistická, postrádá to humor nebo alespoň nějakou komickou figurku (nutně to ale nevadí)/// Tahle Slovenská kriminálka mě hodně zaujala a pohltila. Rozhodně více než Kriminálka Anděl. Tato je ještě syrovější, občas dramatičtější než ta kterou jsem zmínil. Seriál mi přijde po stránce kriminalistické hodně uvěřitelný včetně postav. Ne každý případ nalezne řešení a mnohdy i sami kriminalisté mají svůj osobní život a svoje starosti. Druhou mincí je ale otázka, zda to i tak dobře může působit na diváka? Rozhodně jsem však zvědavý na druhou řadu./// Celkem 78%/// ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelné charaktery i dialogy dělají hodně. Vytahují moje hodnocení na slušné tři hvězdičky, jelikož náplň (sám seriál se honosí: podle skutečných případů) není tak dramatická a vyloženě zajímavá. Na druhou stranu se celý dojem stává uvěřitelnějším, jenže o to více zase všedním. Rozhodně je to však palec nahoru. Herci s režisérem vyždímali daný materiál a prostředí na 'domácí' podmínky dost. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Mesto Tieňov bolo a asi na dlho zostane jediným skutočne kvalitným a SKUTOČNE KRIMINÁLNYM seriálom! Tam tvorcovia ukázali, že sa to DÁ, aj v našich pomeroch s našimi hercami a ľuďmi- výsledok bol vynikajúci. KSM spravádzala sebavedomá masívna reklamná kampaň operujúca s Dominikom Dánom ako scenáristom a bla bla. Výsledok: trapas!!! Herci opäť akoby čítali Hviezdoslava, postavy sú strašne ploché, klišoidné, kriminálna línia takmer žiadna, dramatická detto, celok rozpačitý, celá formálna stránka "skoroamatérska". Je mi to ľúto, lebo naozaj som dúfam, ale výsledok je slabý ako týždňový čaj z druhého nálevu.... ()

Darckol 

všechny recenze uživatele

Nuž čakal som niečo viac... Príbehy jednotlivých častí sa extrémne nevyvažovali z priemeru, občas ma síce nejaký zvrat prekvapil, ale ináč ma potešil len Milan Lasica (zaujímavá a dobre zahraná postava). Fialová mi dosť vadila a jej rodinné vzťahy mi pripadali ako násilne vsadené do príbehu, na druhej strane český kolega bol v pohode. Ostatní policajti boli pramálo rozobraní, takže v konečnom zúčtovaní 5,0/10 Na Mesto tieňov to má na hony ďaleko. ()

klerik

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale pre mňa osobne to vyzerá na najväčšie fiasko posledných rokov... Je to ako Komisár Rex bez komisára Rexa... Triviálne(!) kriminálne zápletky, prepchanosť zmámymi tvárami (a z toho vyplývajúca značná zbytočnosť niektorých scén a postáv), malá vierohodnosť Zuzany Fialovej, zdĺhavosť, nevyužitie retro atmosféry a vzápätí nevyužitie "akčných" moderných prvkov... Zlaté V MENE ZÁKONA...___Pár epizód sa napokon podarilo, čím to je, že Slovenská televízia má začiatky takmer všetkých svojich seriálov také slabé??? ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)
  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)
  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)

Reklama

Reklama