Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Město

(seriál)
  • Slovensko Kriminálka Staré Mesto
TV spot 8
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru. (Česká televize)

(více)

Videa (14)

TV spot 8

Recenze (123)

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy ste sa vôbec nezmenili.“ – „Viete, ja som na to už starý.“ Tvorcovia uprednostnili atmosféru nočnej Bratislavy pred príbehom. Ešteže tak, pretože „prekvapivé“ scenáre sú také prekvapivé, že som identitu vraha odhalil v prvej polhodine a ani som sa nesnažil, dokonca som bol zhrozený, že mi môj strašne naivný tip vyšiel. Meno Dominika Dána (od ktorého som zatiaľ nič nečítal) si teda vysvetľujem len ako reklamu: seriál sa ním veselo oháňa, pritom Dán vôbec nepísal scenáre, je len autorom námetov (scenár a námet sú dve úplne, ale fakt ÚPLNE iné veci). Práve sústredenie na atmosféru nášho hlavného mesta projektu prospelo. Pretože podpriemerné scenáre rozhodne nie:-)) Prekvapivo mu prospelo tiež herecké obsadenie. Všetci sa snažia a to vrátane Fialovej a Vášáryovej, ktoré som nikdy moc nemusel, a Lasicu, ktorý v zásade nie je "klasickým" hercom. Potešilo ma tiež to, že sa do akcie zapája aj zvyšok oddelenia (napr. Pauhofová, Farkaš, Tůma, Bárta). Ale ako vravím, scenáre sú strašne slabé. Zaujímavé je, že kým prvá séria pozostáva z tradičných, uzavretých epizód, druhá vsadila na presný opak (a na Milana Kňažka v zápornej úlohe). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Natočiť dobrý krimi seriál si vyžaduje mnoho vecí, od kvalitného scenára, skúseného dramaturga, invenčného režiséra a v neposlednom rade uveriteľných hercov. V súčasnosti v našich zemepisných šírkach skĺbiť všetky atribúty býva veľký problém. A je tomu i teraz. Najviac bijúca do očí je stavba jednotlivých príbehov. Balansujú na hrane kriminálky a rodinného seriálu, čo v tomto prípade bolo na škodu. Hlavne línia hlavnej predstaviteľky Zuzany ( Fialová ) a jej bývalého manžela ( Igonda ) je kontroverzná a v podstate zbytočná. Taktiež viacero častí živená téma tajomného vzťahu jej matky ( Vašáryová ) s neznámym "biológom". O to viacej sa mi páčil komplikovaný vzťah Zuzaninho kolegu Andyho ( Hádek ) s pražskou priateľkou, kde sa im do vzťahu plietla jeho práca a vzdialenosť. Bolo to preto, že táto línia bola skoro nepovšimnuteľná a uzavrela sa až v poslednej časti. Čo sa týka výberu hercov, som veľmi spokojný so všetkými zúčastnenými, jediný problém som mal s Fialovou. Bola neuveriteľne neuveriteľná, jej postava vyšetrovateľky bola úplne mimo. Svoje herectvo dokázalá ukázať jedine v poslednej časti, keď sa vynoril problém so synom. Práve tento fakt zásadne znižuje hodnotenie, lebo som sa s hlavnou predstaviteľkou nedokázal stotožniť. Na druhej strane treba oceniť režiséra, strihača a dobrá bola aj hudba. Možno sa obe verejnoprávne televízie ( STV a ČT ) rozhodnú pokračovať v druhej sérii, čo by určite nebolo na škodu, lebo pri záplave primitívnych rodinných seriáloch komerčných televízií, to bol dobrý projekt. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Je to problém, když máte postavit seriál na nesympatické herečce, jejíž jedinou polohou je permanentní naštvanost a z té vyplývající způsob mluvy- kulometná kadence dohnaná za hranici srozumitelnosti. První 4 epizody nic zvláštního, jako by se tvůrci nedokázali rozhodnout, zda to bude spíš o případech, nebo o vztazích (ač díl trvá hodinu, připadá mi stopáž vždy dvojnásobná). Nejpřirozenější herec jednoznačně M.Hádek, proto ta užovka v autě ve 4.epizodě?! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Snaha se cení, ale bohužel nestačí na to, aby vytáhla tuto sérii sedmi detektivních epizod - pravda, se sympatickými postavami - do červeného pásma. Kriminálka Staré Mesto si prostě tak nějak "dělá to svoje", aniž by oslňovala kamerovými filtry a podobnými vychytávkami (na to tu máme Stropnického a jeho partu od Anděla), a nejde tomu příliš co vytýkat. Jenom to, že sice neurazí, ale ani nenadchne - dnes už si nepamatuju ani jeden díl, jen kdo hrál hlavní role, a že Milan Lasica je stále velký boss:) A to na víc než na 60% nestačí. Dobře, možná by mohlo na sedmdesát, na tu bídu okolo, ale to by potom nebyl znát ten masivní kvalitativní posun, který se stal s druhou - úplně jinak pojatou - sérií. Tu, na rozdíl od téhle, vřele doporučuju. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +uvěřitelné příběhy a dosti reálné kriminální případy, vyšetřování, zaujme Zuzana Fialová a potěší Matěj Hádek a Táňa Pauhofová, možná je i výhodou že spoustu slovenských herců ještě neznám -je ovšem škoda, že zatím vzniklo jen sedm dílů, rovněž atmosféra je hodně pesimistická, postrádá to humor nebo alespoň nějakou komickou figurku (nutně to ale nevadí)/// Tahle Slovenská kriminálka mě hodně zaujala a pohltila. Rozhodně více než Kriminálka Anděl. Tato je ještě syrovější, občas dramatičtější než ta kterou jsem zmínil. Seriál mi přijde po stránce kriminalistické hodně uvěřitelný včetně postav. Ne každý případ nalezne řešení a mnohdy i sami kriminalisté mají svůj osobní život a svoje starosti. Druhou mincí je ale otázka, zda to i tak dobře může působit na diváka? Rozhodně jsem však zvědavý na druhou řadu./// Celkem 78%/// ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)
  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)
  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)

Reklama

Reklama