Polohraný dokument o živote a diele slávneho sochára. Franz Xaver Messerschmidt bol barokový sochár. Pochádzal z Bavorska. Posledných sedem rokov života strávil v Bratislave, kde tvoril. Z Messerschmidtovho bratislavského obdobia pochádzajú umelecké diela, ktoré sú z jeho tvorby najviac oceňované a dodnes fascinujú svojou nezvyčajnosťou.(oficiální text distributora)
Příliš excentrické, nevyvážené, amatérské. Umění sochaře zde nevyniklo, ale bohužel v tomto podání spíše obtěžovalo. Škoda, mohlo to být zajímavé. Nehraný dokument by byl lepší.(5.8.2014)
Není to moc o životě a díle, ale o boji Messerschmidta s nemocí, snad schizofrenií, kterou si sám léčil zpodobňováním svých běsů. Mně se to moc líbilo. Líbí se mi dobové reálie i Marek Vašut v hlavní roli. Zvláštní, že některé sochy – grimasy jsou Vašutovi opravdu podobné. Trošku zbytečný hřbitovní závěr s promluvou, ale jinak dobré.(6.8.2014)
pijavica
odpad!Bulvár brániaci sa osvetou? Ďakujem, neprosím.(3.3.2011)
ibeh
sator
Pozitivum že nechali Vašuta hovoriť po slovensky...(1.10.2017)
Nugat
Marze
Čekal jsem spíše dokument a ne se o barokním sochaři, o kterém jsem nic nevěděl dozvídat v inscenaci.(18.9.2018)