Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá, krásná a nadaná Terry Berkley (Linda Blair) se jednoho dne rozhodne skoncovat se svou zobcovou flétnou, klasickou hudbou a především se svými bohatými rodiči, kteří ji dosud zabezpečovali všechny potřeby. Zalíbí se jí jízda na kolečkových bruslích a seznámí se s mistrem v této disciplíně, Bobbym (Jim Bray). Navštěvují spolu nejrůznější diskotéky a dokonce se jim podaří zneškodnit zločince. (šubelinka)

(více)

Recenze (3)

JFL 

všechny recenze uživatele

Ach, ten těžký úděl nebohých dívek ze zbohatlických rodin, které ve schematických 80s bijácích propadávají kouzlu populárních módních výstřelků a s tatínkovou zlatou kreditkou v kapse rebelují proti svým šosáckým rodičům. Před tím, než si nebohá Lucinda Dickey musela probreakovat svou cestu za štěstím ve fláku "Breakin'" od Cannon Films, zcela totožnou trajektorii probruslila Linda Blair s vlezle se ksichtícím Jimem Brayem v tomto o poznání méně úspěšném ale zato úmorně protivném "Roller Boogie". Hollywoodský pokus namastit si kapsu na domnělém módním trendu diskoték na kolečkových bruslích krachuje v prvé řadě právě na ústřední dvojici. Málokdo totiž vydrží koukat 100 minut na zpovykanou čůzu, kterou drásá, že její zbohatličtí rodiče odjeli na dovču bez ní, a jelimana s květákem na hlavě, který je přesvědčený o tom, že je největší borec na kolečkových bruslích a neodolatelný klátič, takže za hrdinkou dolézá jen proto, že si ho dovolila odmítnout. Režisér Mark L. Lester, který následně v osmdesátkách dal vzniknout několika zásadním položkám brakového Pantheonu, se sice sem tam pokouší dodat tomu všemu dynamickou formu, ale kdykoli se kolečka bruslí zastaví a do popředí vystoupí nesnesitelné postavy, film se rázem z úsměvně přiblblé pytlovinky mění na zátěžový test tolerance, kde se sympatie přelévají na stranu záporáků, kteří chtějí roller diskošku srovnat se zemí. Vlastně se tváří v tvář kvalitám "Roller Boogie" nabízí úvaha, že ona krátká éra roller disco filmů, nebyla mylným odhadem trhu ze strany Hollywoodu (jak píše Richard Nowell ve své studii Hollywood don’t skate), ale naopak cíleným zásahem, který měl za úkol ukončit tuto bizarní subkulturu právě tím, že v divácích vyvolával intenzivní negativní pocity vůči jejím vyznavačům. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Koleckovy brusle byl proste hit, tak o nich natocili film. Ten je plny zdravych a veselych lidi na koleckovych bruslich, plny muziky od funku az po disco. Takovy pestrobarevny prospekt koncicich sedmdesatek. Pribeh neni podstatny. :) ()

Reklama

Reklama