Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kariéra spisovatele Guida je momentálně na vrcholu. Jeho romány patří mezi uznávané a oblíbené, navíc se právě dočkal nominace na prestižní literární cenu. Přesto mu v životě cosi chybí. Ačkoli má krásnou paní a s ní krásnou dceru Constanzu, cítí se spíš osaměle a znuděně. Když má dojít na společné stěhování do nového bytu, rozhodne se raději zůstat ve starém, kde poustevnicky pokračuje ve své práci na další knize. Ani to mu však nejde, protože postrádá jakoukoli inspiraci. Životní spokojenost je nahrazena rozháraností a marným pátráním po pevném bodu, o nějž by se mohl opřít. Ovšem jak to tak bývá, záchrana čeká na dosah. Do nejistoty, v níž se Guido topí, mu záchranný kruh nečekaně vhodí Giulia, učitelka plavání, k níž do bazénu chodí i Guidova dcera. Ale celé to má jeden velký háček. Giulia má totiž jedno velké tajemství. Tajemství, kvůli kterému nemůže chodit na schůzky večer. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ne no, Giulia opravdu nechodí večer ani na to pitomý víno. Proto ten film sám o sobě stojí za pořádnej kopanec do hlavy. Jak si pak mám představit film, kde člověk opravdu nechodí ven, a jenom tak hudruje a hudruje. A do toho se motají inteligentní kecy o Kafkovi, jaký byl, jaký je a tak dále...Tady se ale pěkně ukazuje jedna věc. Někdo chce natočit film, natočí film, chce natočit inteligentní film, zmíní se v něm o Kafkovi. Jednoduchá rovnice, která z tohoto filmu má zřejmě dělat inteligentní film. ()

Reklama

StaryMech 

všechny recenze uživatele

DJCREMO a MALARKEY "Giulii" nehezky křivdí. Film nabízí mimo jiné nadprůměrný středoproudý novoromantismus, ke konci vypjatě slzodojný, hru se skutečností a uměleckou lží, dobré výkony v hlavních rolích a víc než dobrou kameru a hudbu. A je inteligentní i bez Kafky, který se, řečeno na okraj, v dialozích ani neohřál. ()

djcremo 

všechny recenze uživatele

Čakal som čo sa s toho vykľuje, prečo Giulia nechodí večer von, ale čakal som niečo originálnejšie a nie takúto somarinu. Tak isto ako dôvod prečo nechodí von, je úbohý aj celý film a to ešte aj so svojou stopážou. Nejak som nepochopil vo co go v tomto filme ani načo má význam väzenie, keď kvôli práci môžem väzenie cez deň opustiť. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o italský film, je to docela příjemný a zajímavý příběh, ale je to také zároveň bohužel příběh, který nenabízí nic originálního a který nikterak nevybočuje z průměru. Ale myslím si, že to dopadlo ještě dobře, mohlo to být i horší. Celý film stojí a padá s nápadem, že hlavní hrdinka nemůže v noci být venku (nebudu prozrazovat, co je tím důvodem, nechci totiž spoilerovat) a i když je to nápad zajímavý a nějakou chvíli to funguje, tak přesto nemohu říci, že by to byl nápad, ze kterého bych si měl lidově řečeno sednout na zadek. Ale dalo se to celé v klidu skouknout, aniž bych měl pocit, že tenhle film jako takový je blbost, a konec se přiblížil docela rychle, aniž by film jakkoliv začal nudit, ale tohle je přesně ten druh filmu, který je ideální na jedno zhlédnutí, víckrát bych do toho určitě nešel. Po herecké stránce je to docela zvládnuté, tam žádné problémy nepociťuji a panuje absolutní spokojenost. Takže z celkového pohledu to rozhodně není špatný film, ale ani to není film, který by mohl jakkoliv vyniknout, zkrátka podle mě typicky italsky průměrný film. A z toho důvodu jsem se rozhodl filmu udělit tři hvězdy, které plně odrážejí veškeré jeho kvality a které odpovídají průměrnému zážitku, který mi tento film jakožto nenáročnému divákovi poskytl. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama