Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina vědců financovaná bezohledným politikem si hraje na Bohy a snaží se ovládnout počasí. To se jim však vymkne z ruky a začnou řádit ledové bouře, které zabíjejí lidi a ničí stavby. Za záchranou se vydá bývalý vědec a nyní spisovatel, který vědcům pomáhá vše napravit. (TV Barrandov)

Recenze (10)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je to divné, ale objavila sa u mňa záľuba v béčkových, nízkorozpočtových, katastrofických tituloch. Trpím istou formou filmového masochizmu. Sledujem snímky s nelogickými scénarmi a príšernými digitálnymi trikmi, v ktorých hrajú otrasní herci. Režírujú ich absolutní skrachovanci. Videl som už búrky meteorov, slnečné erupcie, zrážky s kometami, zemetrasenia, výbuchy sopiek, no a teraz ma zmrazilo "Ľadové tornádo". Takže si môžem vo svojej súkromnej databáze odškrtnúť ďalší nehorázny brak. * ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Charlie Price, spisovatel sci-fi příběhů, má autogramiádu v jednom malém městečku. Shodou okolností nedaleko městečka provádí jeho bývalá asistentka, Joanne, se svým týmem testy systému na ovládání počasí. Ten se ale vymkne kontrole, a bouře, tornáda a veškeré rozmary počasí začnou pustošit okolí. I přes počáteční nedůvěru vědců ke sci-fi spisovateli se začíná zdát, že jeho nápady mohou pomoci bouře zastavit... Tak za prvé, je to televizní film. To (bohužel) znamená, kromě vyloženě ošklivých triků (tornádo bych možná i já namaloval hezčí) a televizních (= takových nemastných neslaných) herců také vše ostatní, co bývá u katastrofických televizních filmů obvyklé. U tohoto je to všechno ještě výraznější tím, že příběh naprostá kokotina, a autoři si asi myslí, že pokud diváka zahltí spoustou "vědeckých" pojmů, že přestane vnímat realitu a začne akceptovat úplné logické nesmysly (vrcholem ovšem je, že mladý talentovaný vědec, který dokáže ovládat satelity na dálku, není schopen napsat heslo díky zapnutému capslocku). Ach jo. A proč tedy ta jedna hvězdička? Snad proto, že jsem film přežil s jen částečně otřesenou psychikou... ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

No tak nevím. Ne že bych u toho krvácela jak je to blbý, ale žádný velký zázrak to taky nebyl. Ležely jsme na gauči a ani jedné se to nechtělo přepínat, protože by to znamenalo přepnout na jinou příšernost. Občas tam zablesklo takové zajímavé "cosi". Není potřeba asi říkat že to je logické asi jako většina podobných filmů. Takže 2. Přece jen existují horší věci. Třeba zlomená noha. ()

oskiii 

všechny recenze uživatele

Kanada, nízký rozpočet, konec první dekády 21. století, déčkové triky, céčkoví herci, kde je Mark Moses brán jako hvězdný tahák….ale mě to zkrátka baví :) ()

Reklama

Reklama