Reklama

Reklama

Elitní zabijáci

  • USA Killer Elite (více)
Trailer 2

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (599)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zdání klame. Killer Elite je sice příjemně oldschool (syrový obraz, 80. léta), nicméně není aní zdaleka tak dynamický, jak bych na Stathama čekal, není ani zdaleka tak kinetický z hlediska akce, jak bych si přál (hlavní rvačka Owen - Statham nuda, pouze kvalitní střih, chybí fyzično, rány nebolí), chybí krev, chybí tvrdost a naturalismus. Vycizelovaný obraz a filtry nejsou zdaleka všechno. De Niro je ok, škoda, že málo času. Slečna od koní je vcelku iritující. Nechápu jak ji tvůrci mohli myslet vážně. Stejně tak jako některé rádoby vychytávky (kulka ve vlasech ala Drive apod.), které jsou přebrané od jinud až běda. Horko těžko průměr. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

No paráda, vosumdesátky jak mají bejt, žádný bolševický plísňáky a nablblej Majkl Dejvid a spol se svýma céčkama a jinýma prakurvinama, Owen drsnej SAS vojcl, Statham sice hraje hovno jako obvykle, ale tady s tím nemám žádnej problém, jasně, RDN je už dědek, ale stejně furt kvalitní práce (mám pro něj slabost) a co se týká "útěkáře z vězení", pak ten byl prostě vystajlovanej neskutečně dokonale. Příběh byl béčko jak vyšitý, ale to právě patří k těm šíleným rokům minulýho století. Normálně tu dobu nesnáším až hystericky, tenhle film byl ale tak dobrej, že mě bavilo čumět na starý káry, příšerný hadry zúčastněných a nevkusný účesy (Stathama pochopitelně nemyslím). Zpětně mě tak napadá, že to zase tak špatná doba nebyla, člověk aspoň nepotkával na každým rohu odbarvenýho slaďouše, zkrátka na to chlapi víc srali... a v tomle případě i víc stříleli!!! ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný thriller s Jasonom Stathamom v hlavnej úlohe. Má celkom dobrý príbeh o výbornom nájomnom zabijakovi na odpočinku, ktorý sa dozvie o uväznení svojho starého priateľa, pričom pre jeho záchranu musí splniť jeho úlohu, pozabíjať niekoľkých členov špičkovej vojenskej jednotky SAS a tak sa rozhodne kvôli priateľovi ešte raz vrátiť do akcie, ale na ceste za splnením úlohy mu okrem iného bude stáť aj cieľavedomý ochranca vojakov z SAS. Spracovanie je ale skôr sklamaním, nie je úplne zlé, ale tento zaujímavý príbeh je až príliš pomaly a miestami aj nudne podaný, hlavne celá prvá hodina má až príliš pomalé tempo a len minimum zaujímavých momentov, takže tá je na tom dosť zle, potom sa to už trochu rozbehne, aj dej začne byť zaujímavejší, ale stále to nie je ono, až záverečná dvadsaťminútovka už je konečne správne dynamická, presne tak, ako sa na správny akčný film patrí, ale to už je neskoro. Ale zaujala ma takmer úplná absencia skutočného záporáka, je tu niekoľko rôznych strán, ktoré síce stoja proti sebe, ale všetky robia to, čo musia a pokladajú za správne. Akcie je tu priemerné množstvo, ale zaujala ma len minimálne. Je síce celkom slušne natočená, s prehľadnosťou nie sú žiadne problémy, ale je až zúfalo nenápaditá, nájdu sa tu asi dva slušné nápady, až zúfalo monotónna, chýbajú jej správne vygradované situácie, teda až na pár scén zo záverečnej fázy a navyše sa tu nenájde ani jedna drsnejšia scéna, ktorá by to mohla vylepšiť. Ručnej akcie je minimum, okrem jedného dlhšieho súboja a aj to len proti jednému protivníkovi sa tu nájde len pár niekoľkosekundových zneškodnení menšej skupiny protivníkov pomocou pár úderov, skôr sa strieľa, ale v úplne nudných prestrelkách, v ktorých takmer nedochádza k usmrteniam a viacero rôznych naháňačiek, či už v automobiloch alebo pešo. Nie je tu žiadna akčná scéna, ktorá by si skutočne zaslúžila pochvalu, ale najlepšia je predsa len naháňačka po strechách a tie dve, tri Stathamove rýchle zneškodnenia protivníkov. Herecké obsadenie je na tom dobre, Jason Statham už síce pôsobí dosť stereotypne a navyše po akčnej stránke tu toho moc nepredvedie, na moje prekvapenie je na tom lepšie Clive Owen, ktorý si získal moje sympatie a fandil som hlavne jemu, nesklame ani Dominic Purcell, ale Robert De Niro mi už do takejto úlohy vôbec nesedí, stále nie je zlý, ale už má len predsa svoj vek. Réžia je určite sklamaním, nechápem, prečo réžiu takéhoto akčného thrilleru zverili práve nováčikovi, potom to tak aj dopadlo, že sa snažil hlavne nič nepokaziť a udržať to na priemere, takže nezaujal vôbec ničím, ale aspoň technická stránke nie je zlá, aj keď v rámci rozpočtu som čakal predsa len viac. Určite nie som sklamaný, film dopadol presne tak, ako sa aj dalo podľa traileru čakať, takže som nič viac ani nečakal, čo ale nič nemení na tom, že Elitní zabijaci je len čistý nezaujímavý priemer, na ktorom zaujme asi len to obsadenie, ale dej a akcia už rozhodne nie. Jedno pozretie bohato stačí. 54% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Elitní zabijáci mají elitní herecké obsazení a jsou inspirováni knihou sepsanou podle skutečných událostí, ale podle mě je tohle lepší brát s rezervou a vnímat tenhle počin jako ryze akční film, jehož spletité spektrum na pozadí událostí z počátku osmdesátých let, je jen jakousi záminkou pro rozehrání příjemně zběsilé akční podívané se sympatickými herci. Vše se točí kolem elitního agenta Dannyho (Jason Statham), který po jedné akci, která neprobíhala tak docela podle jeho představ, skončil se svojí aktivní kariérou profesionálního nájemného zabijáka, ale jak to tak bývá, má před sebou jeden soukromý kšeft a sice vyrvat ze spárů mocného ropného šejka svého nejlepšího přítele, shodou okolností rovněž bývalého zkušeného agenta Huntera (Robert De Niro), který padl do zajetí v nehostinné poušti. Šejk se nehodlá smířit, že v Ománské válce byli zabiti jeho tři synové a hodlá sjednat nápravu. Elitní agent musí odpravit tři bývalé příslušníky speciální britské jednotky SAS, kteří se podílely na vraždách jeho potomků nebo jeho nejlepší přítel zemře, a navíc nelehký úkol je podmíněn tím, že všechny vraždy musí vypadat jako nehody. Danny se pouští s několika dalšími svými elitními zabijáky do vyplnění náročného úkolu a vše je komplikováno tím, že i druhá strana začíná tušit hrozbu a do sledování našich výtečníků se pouští i bývalý, a na jedno oko slepý voják ze SAS (Clive Owen), který se se svojí buldočí vytrvalostí nehodlá jen tak lehce vzdát. A ve hře jsou navíc ropná pole a pohádkové peníze. Čekejte četné bitky, přestřelky, automobilové honičky, nevkusné kníry a licousy a dokonalé rachotiny, které se proháněly na tehdejších silnicích. Jasně, že nebylo možné se nezasmát třeba De Nirovi a jeho bitce s evidentně lepším soupeřem, ale je to už starší pán a má právo být trochu horší v koordinaci pohybů. Naopak množství akčních scén vypadalo docela nebezpečně a Statham nám ukáže solidní rvačku s Owenem v nemocnici. V jiné scéně názorně předvede, jak protivníka zdolat židlí, ke které je přivázaný, a pak si ladně (zřejmě za pomoci kaskadéra) proskočit zaskleným oknem rovnou na kapotu náhodně přistavěného auta. Pak je tu i ženský element zastoupený mile vyhlížející Yvonne Strahovski, která si zahrála (možná trošku zbytečně) Stathamovu přítelkyni. Nějaké další nepřesnosti stran děje by se určitě našly, ale při nasazeném vysokém, až místy zběsilém tempu, se nedaly ani moc postřehnout. Dohromady mě film nenudil a děj nebyl zrovna z rodu těch ohraných. Sešla se zde dobrá herecká parta vedená kvalitní režií Gary McKendryho. Film jsem viděl nadabovaný, a to taky mělo svoji výhodu, ačkoliv například dabér Juřička mluvil tři vedlejší postavy. Tenhle akční opus se vyvedl a bavil mě. Zvolil bych lepší konec, jinak v pohodě. 90% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se objeví docela solidní zástup akčních herců, mezi kterými je nejvýraznější Robert De Niro. Takový Jason Statham opět zkouší stejné figury. Do toho příběh taky není jeden z těch peckoidních. Na druhou stranu akce nechybí a tři hvězdy ten film vychytá naprosto s přehledem. Bylo to fajn, ale klidně bych to zkrátil na tak 80 minut, které by byly plné akce a ne na 116 minut, ve kterých se i z části řešili nudné pičoviny. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • Během krátkého rozhovoru mezi Dannym (Jason Statham) a jeho ománskou spojkou, si lze všimnout bílého Mercedesu, k němuž Danny stojí natočen z pravé strany. Přitom v bezprostředně následujícím záběru do něj nasedá z levé strany. (Conspi)
  • V úvodní scéně drží Jason Statham v rukou Berettu 92F, která se začala prvně vyrábět až v roce 1992. V roce 1980, kdy se odehrává film se běžně vyráběl typ 92S, vzhledově jen těžko rozeznatelný od pozdější verze. (Conspi)
  • Niektoré londýnske scény sa natáčali v Cardiffe — v júli 2010 videli De Nira a Stathama nakrúcať pred barom The Promised Land na Windsor Place. Ďalšie miesta natáčania: The Blue Anchor Inn (Wales, Veľká Británia), Footscray, Frankstone, Healesville, Melbourne, Yarra Valley, Little River (Austrália) a Jordánsko. (Arsenal83)

Reklama

Reklama