Reklama

Reklama

Elitní zabijáci

  • USA Killer Elite (více)
Trailer 2

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (599)

sepp 

všechny recenze uživatele

Inu, čekal jsem trochu víc. Není to vyloženě špatné, Statham je klasický Statham, DeNiro je už přeci jen vypadá dost unaveně - a jeho "moves" už rozhodně nejsou "like Jagger". Nejlepší je tak bezpochyby Clive Owen, který společně s Jasonem předvádí opravdu dobré souboje jeden na jednoho. Líbí se mi kamera a střih, ale všechno opět padá s bídným a těžce překombinovaným scénářem - spoiler alert!...... Infiltrace SAS základny je opravdu dost přitažená za vlasy - jestli se to ale opravdu odehrálo, jak na začátku tvrdí tvůrci tak tedy klobou dolů, ale je to klasicky "based on a true story, takže true story může být třeba 5 %, známe to... No každopádně na jedno shlédnutí super, podruhé třeba za rok za dva to skousnu, ale pak  už to nejspíš vidět nebudu vůbec potřebovat. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Akce 8/10/// +na herce je radost pohledět, výborná akce, zvuky i hudba, reálné a uvěřitelné prostředí a podle všeho skutečný příběh -u Clive Owena mi vadil český dabing, zasazení děje mohlo být klidně i do současnosti/// Velice příjemné překvapení. Je opravdu pěkné se koukat na vaše oblíbené herce a hltat jejich postavy, které jsou zajímavé a dobře napsané. Po akční stránce je to velice uvěřitelné, což je prvek v dnešních akčních filmech občas vzácný. Z filmu si odnáším dobrý pocit a vůbec nevadilo, že byl delší./// Celkem 88%/// ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spolu s Kill The Irishman a The Bank Job řadím Killer Elite do oblíbeného trojlístku retro žánrovek a asi není náhodou, že ve dvou z nich ukazuje své bicepsy vnuk žuly a strýc křemene Statham. Ten tady sice nevybočil z řady svých rolí, ale to po něm proboha ani nikdo nechce. Bob je zvrásněný jak Apalačské pohoří, ovšem s kvérem se ohání jak starej dobrej Taxikář, mírně nevýrazný Owen disponuje výstavním pornoknírkem a z hereckého ansámblu asi nejvíce překvapuje "Velšan" Purcell s brutálním přízvukem a pejzy o velikosti kriketové pálky. Oldschool, u kterého bych klidně uvítal i nějakých dvacet loudavých minut po škole na úkor současného trendu co nejsvižnějšího tempa vyprávění - samozřejmě za předpokladu, že by nebyly vyplněné Jasonem opravujícím u protinožců střechu.. Tak mě napadlo, vmísit se do téhle hry zabijáků ještě Cowley se svým týmem, nezůstal by v Londýně kámen na kameni a proutník Bodie by si nabrnkl farmářku z Austrálie.. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Někdy bývám děsně smutný z toho, že mi také nebyly shůry dány tak citlivé artové vlohy a hloubavá, filosofická mysl, abych dokázal poznat opravdu dobrý film, jako vy ostatní. A tak mi mnohdy nezbývá nic jiného, než si po odbouchané dvanáctce prolistovat Blesk, otevřít si lahváče, zanadávat s Máňou nad tou zkurvenou pravicí, postesknout si nad časy, kdy nám Pan ředitel každou neděli v poledne alespoň řekl, co si máme myslet, a místo Schopenhauera a Tarkovského vzít do své mozolnaté dlaně Morella, ukradeného z obecní knihovny, a pustit si nějaký ten tupý akčňák, který zcela odpovídá mé slaboduchosti. Kluci z hospody, co mě znají lépe, vědí, že bývám velmi skoupý na superlativy a ani teď neudělám výjimku. Tohle je skvělá, úžasná, fantastická, dokonalá, perfektní a excelentní osmdesátková reminiscence, u které jsem si málem uhnal tenisový loket a jestli to do týdne nebude v červených číslech, začnu být, kurva, teprve pořádně vulgární a agresivní. Narvu kOCOURA do mikrovlnky, análně zprzním Payushku, studenta FSS MUNI znemožním u všech gayfriendů na Assbooku a všem ostatním, co šli pod čtyři, zahltím poštu spamem tak perverzním, že pak budou mít panickou hrůzu hodnotit jiné filmy než ty, ve kterých hrají děti, zvířátka a Rosenberg!!! Tebe samozřejmě vynechám, Pane a Vládče, Otče zakladateli, Ty můžeš VŠE a já nadále tváří v prachu líbám kabely, po nichž surfuješ!!!! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VÁLKA KONČÍ, TEPRVE KDYŽ OBĚ STRANY UZNAJÍ, ŽE JE PO VŠEM....... /// Dannymu už to je u prdele (to zabíjení). Už ho to neba. No jo, ale co když kámoš potřebuje helfnout? ,,BUĎ POMSTÍŠ MÉ SYNY, NEBO TVŮJ KÁMOŠ UMŘE“! (já jsem vám to říkal!) Složitost zápletky bude během filmu podstatně (co taky narvat do 2 hodin...) složitější, ale Jason je (konečně zase!) drsňáckej suverén, jakýho maj holky (a i když to na jejich hodnocení nevypadá...) i kluci rádi. Ve filmu je všechno: střílení, honička (auty), ruční práce, běhá se.... občas pobaví akční nápad či (taneční?) choreo. Kam se serou všichni ti (poslední) kurýři! Ale sorráč – je to moc dlouhý!!! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žeru filmy podle skutečnejch příběhů. 2.) Trénuju se židlí na souboj v karate. 3.) Thx za titule ,,moonstomper“ a ,,BadGirl“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • Typ motorkářské helmy, použité během výkonu nájemné vraždy, se vyráběl až mnohem později. (Conspi)
  • Ve filmu je jediným hercem s americkým občanstvím Robert De Niro. Současně se jedná o jedinou osobu, která se narodila v USA. (Conspi)
  • V jedné ze scén probíhající v roce 1981 je Hunter (Robert De Niro) ozbrojen pistolí Glock 17 2nd Generation, přestože tato zbraň v době, do které je scéna situována, ještě nebyla dostupná. (HectorHagman)

Reklama

Reklama