Reklama

Reklama

Srbský film

(festivalový název)
  • Srbsko Srpski film (více)
Trailer

Miloš má milující ženu a syna, žijí poklidným životem, ale peněz mají jako šafránu. Miloš je zkrachovalá pornohvězda, která dříve vydělávala slušný balík peněz a tak je deprimovaný svojí nynější pozicí. Brzy se však naskytne lukrativní nabídka díky kamarádce z branže, která Milošovi dohodí práci pro bohatého režiséra Vukmira. Půjde o natočení velmi ojedinělého projektu, který nemá obdoby a jeho rodinu zajistí po zbytek života. Miloš dlouho neotálí a nabídku přijímá, ovšem to, čeho se později bude muset zúčastnit, změní celý život nejen jemu, ale i celé jeho rodině. (Zeck)

(více)

Recenze (869)

larelay 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je ani tak nechutny, ako skor absolutne deprimujuci a vzbudzujuci vo vas pocity typu: Preboha, v akom zvratenom svete to zijeme?. To si povedzme hned na zaciatok. Ale na druhej strane musim skonstatovat, ze som cakala ovela, ovela vacsi hardcore, ktory nakoniec neprisiel, co som aj rada, pretoze takto som zvladla cely film bez ujmy na zdravi, hoci pri styroch scenach som si povedala, ze toto nie, to je uz prilis. A aby sme sa teda bavili o vypovednej a umeleckej hodnote... To je naozaj tazke, nikto z nas si z tohto filmu nazapamata fantasticku hudbu, skvelu pracu s kamerou, svetlom, sceneriami, ci vyborny vykon Sergeja Trifunovica alias Vukmira... Zapamatame si len ten drsny pribeh, a to doslovne od zaciatku do konca. A ked uz sme pri tom konci... Reziser nam da cez ksicht takeho facana, ze dovidenia. Zle sny z tohto filmu mat nebudem, ale rozhodne mam na dve, tri hodinky o com rozmyslat a pri tom rozmyslani si asi pustim Bambi :) ()

POMO odpad!

všechny recenze uživatele

„Odpad!“ nezvyknem dávať filmom s formálnymi a hereckými áčkovými parametrami. Ak sa tak stane, musí ísť o film, ktorý sám seba mimoriadne zhadzuje a robí všetko preto, aby som ho ináč ako „odpad!“ ani vnímať nemohol. Srpski film zabŕda do podobných tém ako Schumacherovych 8MM – psychika človeka pod deštruktívnym vplyvom extrémneho porna a borenia najhorších tabu. Na rozdiel od 8MM, ktorý s týmito háklivými témami pracoval opatrne, v rámci psychologického podkladu napínavej thrillerovej žánrovky, sa Srpski film vyžíva v ich prvoplánovom a buransky samoúčelnom podaní, a hrdo to považuje za svoju najväčšiu devízu. Majstrovské dielo vo filmovom zhmotnení sociálnej retardovanosti. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že tohle někdo točil, aby ostatní šokoval. Režisér a scénarista je prostě katalogový multiúchyl, který si splnil svůj dětský sen a vyblil obsah své patologicky nemocné hlavy na plátno. Naprostá zvrácenost o tom, kdo všechno a do jakých otvorů se dá ošukat. A věřte, že pro dvojku už zůstalo málo tabu a děr, kam by hlavní hrdina mohl vrazit své enormní péro. Ale mladý, talentovaný psychopat nás třeba přesvědčí o opaku, tedy pokud tohle neuvidí jeho sexuolog a nenařídí okamžitou kastraci. Nicméně jsem rád, že jsem to viděl a už se nikdy nemusím stydět za své sexuální libůstky. Opíchat hnisavou ránu vzniklou po operaci hrtanu na krku své babičky se teď jeví jako naprosto pohodová a prudérní heterosexuální praktika. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Srpski film by rozhodně neměl být prvním zvrhlým exploitation hororem, na který se člověk v životě koukne. Zaprvé by ho nevydejchal, za druhé by si vyplýtval absolutní špičku hned na začátku. Zapomeňte na amatérismus, tragické herecké výkony, předvídatelnost i jiné atributy, které jsou pro tento subžánr typické (a to i pro jeho nejznámější a nejkultovnější zástupce). Srpski film je úplně jiná liga. V profesionálním kabátě totiž uvědoměle plní to, co plnit má. Totálně diváka zhnusí. Pokud bych se o nějakém filmu odvážil prohlásit, že člověk, jemuž se skutečně líbí (tzn. sleduje ho s úsměvem na tváři a říká si "tohle je super"), není tak úplně v pořádku, pak je to jednoznačně tento. Osobně jsem měl ještě nepříjemnější pocit, než při nedávném The Human Centipede. Nejhůř se mi dělá při představě, že když někoho může napadnou tohle natočit, tak existuje i šance, že to někoho napadne udělat. Dám plné hodnocení, protože ten film funguje dokonale (možná až příliš), pochopím ale celou škálu včetně odpadu. U scény, kdy šílený režisér vysvětluje svůj nově vymyšlený žánr, jsem vážně přemýšlel o tom, že film vypnu, smažu a zapomenu. Horror movie of the year ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Velmi silný zážitek s tím, že na konci jsem se cítil asi podobně jako dostat jednu mezi oči od Mikea Tysona...nemá cenu hodnotit obsah, stačilo mi užít si své emoce při něm...a nyní se smát...život je sranda a je na každém, jak se k němu postaví ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Žádná velká kontroverze, ani šokantní balkánské video, které by mělo konzervativní diváky posadit na prdel, se nekoná. Spíš ukrutná nuda v módu lepšího amatérského snuffu, která v touze explicitně zobrazit vše, co hlavnímu hrdinovi přijde pod péro, vlastně přinese asi tolik, že vedle tohoto díla vypadá z mého pohledu i francouzský Martyrs jako promyšlená hororová epopej hodná učebnic. Hlavou mi vrtají tři otázky: a) jak je na tom režisérova hlava, b) co na to herci při točení, c) k čemu to celé? Ani na jednu nemám uspokojivou odpověď. Shit nehodný ani té zvýšené pozornosti, které se mu dostalo, natož tak lepšího hodnocení. PS: Závěr je parodie sama sebe, ve stylu krvavých gejzírů prvních filmů Petera Jacksona, fakt. :-) ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Nejodpornější film, co jsem vůbec kdy viděl a zřejmě jediný nej, kvůli kterýmu si film zaslouží pozornost. Nebo naopak. ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Snuff s dějem, snuff v hávu antické tragédie. Silné, skvěle zahrané, vyhrocené jako máloco, překvapivě zcela neamatérské, řemeslně bezchybné, ale i tak bych to nikomu nikdy nedoporučil. Nikdy. Stejně tak jako bezpečně vím, že se na to již nikdy nepodívám. Nikdy. Ve své podstatě naprosto nehodnotitelné, protože co pár minut to oscilace po celé hodnotící stupnici od nefalšovaného nadšení, přes znechucení nad sebou sama, pohrdání tvůrci až po vyhlášení války Srbsku... PS: Krásně to vyjádřil Tim Anderson z Bloody Disgusting: "You don´t want to see Serbian Film. You just think you do." ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Kdyby tohle dostal do ruky pořádný režisér, který si i umí pohrát se záběrem, mohla z toho být celosvětově propíraná megaudálost (v čele s režisérem omylem vypadnutým z okna). Takhle je to "jen" plytčejší Haneke na býčím afrodiziaku. Pointa tleskánky, tohle by si jen tak někdo nezkusil. ()

Fr

všechny recenze uživatele

,,JÁ V PODSTATĚ NEVÍM, CO PODEPISUJU. V ČEM TO TEDY VLASTNĚ HRAJU.“ … ,,TO ANI NEMÁŠ VĚDĚT. PROTOŽE KDYBYS TO VĚDĚL, NEBUDEŠ V TOM TAK DOBRÝ“… /// Je to péčko? Je to horor? Je to sadistická uchylárna pro všechny, co to maj rádi tvrdě? Kurva dlouho nevím… Zručně (ty vole, vodpoutej se vod reality a přemejšlej…!) natočený psycho o neopakovaným kouzlu smrti a filmovej zážitek (silný slovo, ale kdo neviděl neuvěří…) drsnější než japonský filmy, na jehož konci ještě dlouho sedíte a nevěřícně civíte – teda jestli potupně neblijete. Je to tak – tímto se Srbáči dostávaj do vedení v pomyslným žebříčku úchylnejch filmů. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, jak se točilo 8 mm. 2.) Místo ,,uff“ vzdychám ,,snuff“. 3.) Polski film jsem už viděl. (Je ten Srbskej stejně úchylnej?) 4.) Jsem obdivovatelem Jardy Bartáka. 5.) Thx za titule ,,ni.na29“. /// PŘÍBĚH NEVÍM nebo ***** HUMOR ne AKCE * (teda podle toho, co si představuješ) NAPĚTÍ **** (zato tady si můžeš představovat cokoliv) ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

FUJ! Tak nějak se ptám: "Proč tohle bylo vůbec natočeno? Nebo spíš, pro koho to bylo natočeno?" Jedině pro úchyláky, které tohle vzrušuje! O starém alkoholikovi, který vyšuká vše, co se hýbe! Pro mne zcela nechutný a zbytečný film! ODPAD! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Nechutné, ale aj Perfektné. Zlé, ale aj výborné. Čo je veľmi zaujímavé, je že to kľudne môže byť reálne. Nevedel som sa rozhodnúť pri hodnotení, tak som to zobral objektívne a vzniklo 55%.................. Soundtrack Sky Wikluh: ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nakonec ne. Atmosféra přitom houstne skoro sama, drsné scény i přes občasnou hyperzvrácenost neruší a herci si svoje party odehrávají i v situacích, kde bych určitě čekal nejednu chvíli plnou ostudného přehrávání. A když audiovizuální forma baví a znepokojivá nálada začíná opatrně naznačovat temný konec, tak to přijde. Finální dvacetiminutová krvavá smršť na místě, kde jsem čekal katarzi a dostal jen trapnou sebeparodii. Spasojevic jako malé dítě strhne přes hodinu skládanou stavbu z kostek a v návalu vzteku ji rozkope. Vzhledem k tomu, že je v takovéto podobě Srpski film asi jediný svého druhu, je to vlastně docela škoda. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Problematický film z hlediska samotné své podstavy - je to jen samoúčelná provokace nebo expresivní metafora pro současné Srbsko (či v širším smyslu východní Evropu, která se ve vidině cizího mamonu zaprodává k ledasčemu, a to nejen v oblasti porna) a pokud je to metafora, je opravdu adekvátní ji pojmout jako deliricky odpudivou přehlídku nechutností? Tvůrci dávají divákům provokativní a šokující dílo, které umně balancuje na hraně groteskna, tedy mezi znepokojením a burleskně karnevalovou podívanou, ale při tom dokáže rezonovat s publikem. Efektu zásadní mírou napomáhá nepřehlédnutelná řemeslná profesionalita zpracování. "Srpski film" je na jednu stranu jen další stupeň na nekonečné linii nejodpornějších či nejzvrácenějších "filmů všech dob", ale podobně jako například původní "I Spit on Your Grave" má kvality, které přestojí příchod dalšícho konkurenta v dané kategorii. Těmi jsou právě možnost snímek interpretovat jako obraz jisté doby a společnosti či se pozastavovat nad tím, zda ona možnost interpretace světí prostředky. u ryze prvoplánového díla jako např. "The Human Centipede" takováto otázka ani nevyvstává. ()

obitus odpad!

všechny recenze uživatele

Je bez diskuze, že Srpski film posouvá hranice viděného zase o kousek dál, ale já budu mezi horrorovými fandy patřit k menšině, která o takové posouvání opravdu nestojí. Vždy mi bude mnohem bližší pomalu se valící mlha na blatech, vrzající vchodové dveře starého sídla a vzdálené vytí vlkodlaků, než explicitní znásilňování novorozenců. Nadšená hodnocení chápu, ale odmítám je. Více netřeba dodávat. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jo, extrém. Vysloužilý pornoherec Miloš dostane nabídku, která se dá těžko odmítnout. Pod vedením režisérského exota bude mět natáčet nevědomky co. Brzy začne tušit, do jakého humusu se upsal, ale to už bude samozřejmě pozdě na to něco změnit.../ Přes polovinu filmu nečekejte nic těžko stravitelného. Divák je hodně pozvolna znepokojován, než dostane ránu pěstí v podobě série různých zvráceností. Filmový humus vyloženě vyhledávám a tady se mi ho dostalo poměrně vrchovatě. Uznejte, co horšího vymyslet, než [SPOILER] prznění čerstvě vyrozeného novorozence, stětí mačetou přímo během pohlavního styku, udávení penisem skrz ještě krvácející část zubů zbavené čelisti, (nechtěné) znásilnění vlastní unesené ženy a malého syna, nebo vypíchnutí oka ztopořeným pyjem. [/SPOILER] A to byl jen výčet toho nejhoršího, násilných výjevů je tu více. Jasně, spousta z toho není žádná výjimečnost, jenže tohle není Troma. Tady to všechno uvidíte nepříjemně explicitně a bez trošky humoru. Tak bacha na to. Překvapivě jsem byl víc zhnusen nedávnými MARTYRS (dáno asi celkově depresivním/agresivním/psycho tónem snímku), ale toto je taky celkem silná káva. Konec byl vyloženě megatragický a tak mohl podle mě zapůsobit o dost silněji - toť asi jediná výtka. A ano, nepůsobí to jako úplná samoúčelnost - minimálně proto, jak slušně je to natočeno (i zahráno). Takže označení 'dobrý film' se mi tu zdá být na místě. Stejně jako 'solidní brutál'. Pochvala do Srbska. [podruhé viděno - Festival otrlého diváka 2011 - pecka] ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Už sem viděl v životě fakt ledacos. Hlavně myslím film, ale v životě normálně taky ... Ale to, co nabízí Srpski film (2009) je ta největší, nejkrutější a HLAVNĚ nejzvrácenější hra s divákem, jakou kdy kdo natočil!!!!!!! Ale pozor!!!! Žádné samoúčelné násilí. 50 minut si film diváka vyloženě "Připravuje a lehce flambuje" na ohni ... Thrillerové mrazení ... brrrrrr .. "já se asi budu bát", sedím zabalenej v dece ... Jenomže pak přichází druhá část filmu, která perfektně navazuje na to, co se stalo před tím. Nic se zde neděje samoúčelně a film na nás nevysype krev a vnitřnosti jako nějakej Guinea Pig... 50 minut KVALITNÍHO thilleru .. Vše se točí kolem pornoprůmyslu, to je samoosobě velmi zajímavé téma, nějaké ty šoustačky a náš hrdina je za nehoráznou částku přemluven do hlavní role jdnoho filmu, který má být nějakým "reunionem v pornu". Vážení přátelé od 50 minuty to začne ... SLOVY NEJDE POPSAT, nejde prostě ten ukrutný tlak na diváka, ty nej-nej-nej zvrácenější hnusárny, které by ani mě nenapadlo, že tam můžou být!!! Že bylo málo krve? ... hektolitry .. Že nebyl vidět penis ... však se dočkáte ... ŽE BY SNAD PROBOHA NEBYLO NĚCO VIDĚT ??!!! Věřte mi, že uvidíte scény, jaké oficiálně NIKDY NIKDO nenatočil ... Všechny ty Cat III i s Untold Story, Murder set pieces, japan šoky, nedávno ještě s úctou sledované Macabre ... mi přišlo jako pohádka pro děti!!! Nekecám!! Nějací frantíci a jejich nová vlna exploiteru (INSIDE, HAUTE TENSION,Frontiers, ...) Amíci kteří se také snaží ... Hana to hebi z japonska a Singapore Sling z Řecka ... Všechno dohromady a takovým mám z toho aktuálně pocit, je NIC proti tomu, co vám tento film předvede ... Nebojte, nebo se spíš obávejte, nakonec uvidíte úúplně všechno a uvidíte věci, jaké jste skutečně vidět nechtěli!!! Nikdo je nkdo nenatočil a jestli si pan Wogell se svým pseudosnuffem udělal nějakou pověst ... tak tady dostal konkurenci v několika scénách velmi značnou, ale profesionálně provedenou ... Mám rád oldschoolové horory, 70. léta atd. 8mm je můj 3. TOP film, ale stírá se s tímto jen prostředím, jinak si jdou každou svojí cestou ... Ve finále - je to exploiter, takový roztahaný, ale je ... je. A asi zatím fakt nejlepší, jaký znám, protože hraje ještě na atmosféru, hudbu, psychedelii ... Atmosféra - nevím proč, ale vzpomněl jsem si na "I come with the rain", podobně také All night long 2 svým prostorovým zpracováním. Připomíná mi to v mnoha scénách nečekaně i vrchol/žumpu všeho - Salo 120 days - jenže tady z toho byly vybrány dobré části, estetické ... Ta atmosféra vás úplně rozšmelcuje na kusy!!! A to strašné násilí, krutost, krev, hnusy, a nemůžu popsat co ... To diváka sráží čím dál víc na kolena .. Fakt už jsem myslel, že nejde zajít dál, nebo že nemůže přijít nějaký zvrat, který by to vygradoval, ale těch jsou tady snad taková desítka ... A na úplném konci (nechte si radši dojet titulky), kdy už jsem myslel, že jsem si to s filmem vyříkal a ocenil ... Přišla další a další rána až na tu (titulky!!) poslední, která nebyla vůbec z milosti ... ale bylo to, jako by mi někdo na čuráka vypálil žhavým železem "Srpski film (2009) FOREVER" ... Však pochopíte ...;-) Důůležité upozornění!!!! Absolutně nevhodné pro osoby s jakýmkoliv odporem k pornu, dále pak je fil vytvořen pro SILNĚ okrajové publikum, ještě okrajovější, než často píšu ... protože tohle běžnému divákovi vůbec hlava brát nebude!!!!! Vůůbec !!! Ani mě chvílemi nebrala ... () (méně) (více)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Slyšela jsem to ze všech stran : Srbský film, pyčo !! To nevydejcháš !! Pobleješ se !! Kam se zvráceností na tohle, vy žlutý hrabete !! Atd. atd. každej to do mě valil a snažil se mě mermomocí dokopat, ať se na to podívám. Jenže já měla nějaký srby a jejich film kolosálně u píči, vůbec jsem na ten snímek neměla náladu a díky neustálému nucení do filmu, mě sral ještě dřív, než jsem ho viděla. Když po několika letech okolí konečně došlo, že si to nepustím a vzdal to se mnou i můj plyšovej pes, nastalo období klidu a já dokonce na tenhle film zapomněla. A teď, o devět let později sem se probudila do novýho dne, protáhla si tělo (nemyslím vnitřně) a najednou mi v hlavě blesklo, že bych se na tu srbovinu mohla podívat. A tak sem se na nejkontroverznější film všech dob a bla bla ba podívala. Dvě slova - Kolosální nuda. Jako nečekala sem kdoví jakej příběh, ale stárnoucí pornoherec Srdcař Todorovič mi byl i se svýma trampotama naprosto ukradenej a když se film rozhodl diváka mocně "šukovat" šukáním mimina, rozsekáním ženský při sexu nebo vypíchnutí oka čůrákem tak sem se válela na zemi mrtvá smíchy. Což znamená, že jsem buď absolutně labilní, nebo tahle parodie na cokoli mocně šukuje jen evropany. Tak tam prcal panenku no boooože a co jako? I se zeleným zákalem bylo poznat že to je panenka. Když si teď strčím do piči Barbie, výsledek bude úplně stejnej a můžu 100x tvrdit, že je to jako že mimi. A to péro v oku to už sem fakt vyprskla smíchy. Takže teď abych zkurvila den všem, co se devět let těšili, jak mě to vykolejí. Slovy Blbiše - Sorry jako :-D ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Srpski film je jedním z kousků, který se do naší distribuce zřejmě nikdy nedostane. Obsahuje totiž nebývalé množství explicitních scén, několik detailních záběrů na pohlavní orgány (mužské i ty ženské) a především nikdy předtím neviděného násilí prováděného zvláště na ženách a dětech. Jedná se hlavně o snímek, který ignoruje veškeré meze, namísto toho boří absolutně všechna tabu. Překvapením bylo pro mě co se kvalit týče. Hudba se vám vysloveně zažere pod nehty, kamera diváka nešetří, takže ani v těch nejhnusnějších záběrech neuhýbá a díky scénáři pak samotný příběh neskutečným způsobem graduje k famóznímu finále. Prostě síla! Sice se tenhle film nebude v recenzích i diskuzích tak často citovat a skloňovat jako například Cannibal Holocaust, ale díky široké základně hororových diváků se dozajista brzy stane kultovní záležitostí. Více v mé recenzi zde. ()

Související novinky

Nejcenzurovanější film desetiletí?

Nejcenzurovanější film desetiletí?

27.11.2010

V Británii určitě. Nechvalně proslulý srbský film, pojmenovaný... ehm, Srpski film, který některé uživatele ČSFD nadchl, jiné dokonale znechutil, se před uvedením na ostrovní trh dočkal výrazného… (více)

Reklama

Reklama