Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Frič (1902-1968) patřil k nejvýznačnějším českým režisérům, zvládal jak komedie (například Císařův pekař a Pekařův císař), tak dramata (Jánošík), významná je i jeho televizní tvorba. Začínal ještě v němé éře a poslední film dokončil nedlouho před smrtí. Na velkého tvůrce vzpomínají herci, kteří s ním spolupracovali - Jiří Sovák, Jaroslav Marvan, Ladislav Pešek, Miloš Kopecký, Jiřina Štěpničková, Oldřich Nový, Věra Ferbasová, Jan Werich. Jejich vzpomínání jsou prokládána ukázkami z Fričových nejúspěšnějších filmů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zdařilý střihový dokument věnovaný vzpomínce na režiséra Marina Friče který v tu dobu už byl dva roky po smrti. Zajímavé monology herců kteří v tomto pořadu vystupují jsou proloženy ukázkami z 15 zvukových filmů a dalšími dobovými dokumenty. Docela zajímavý dokument, pro všechny milovníky starých dobrých časů. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Skromná a svým způsobem jediná pocta velkému českému režisérovi, vzniknuvší na samém úsvitu normalizace, je bohužel sledem kusých vzpomínek hereckých protagonistů a lapidárních filmových ukázek z Fričovy dílny. Historicky cenným se dnes jeví snad jen krátký výsek z němého filmu Dům ztraceného štěstí (1927), v němž máme možnost sledovat Friče nikoli za, ale před kamerou, a Sovákův závěrečný monolog, apelující na národní identitu ve vztahu k Fričově osobnosti. ()

JORDY 

všechny recenze uživatele

Dokument se Sovákem v roli vypravěče, který nám toho o jednom z našich nejlepších režisérů komedií téměř nic nového neřekne. Sledujeme podivně vybraný sestřih scén z jeho filmů, které cílí hlavně na nostalgii a pamětníky, doplněný jen pár rozhovory. 55% ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Film představuje Friče pouze jako režiséra komedií, přestože natočil i spoustu dramat. Ani se o něm mnoho nedozvíme, kromě toho, že to byl skvělý člověk. Zdálo se mi, že někteří vzpomínající herci se snažili dělat skryté narážky na tehdejší režim. Film je to průměrný, ale když to budete brát jako sestřih známých ukázek z proslulých Fričových komedií, nebudete zklamáni. ()

Indio 

všechny recenze uživatele

Každá vspomínky na Maca Friče mi rozsvítí duši. Rozhodně bych vydržel i jednou tak dlouhou stopáž a detailnější pohled do jeho tvorby. Jako medailonek pro lidi kteří Friče neznaj pěkny. ()

Reklama

Reklama