Reklama

Reklama

Dosud se všichni domnívali, že genialita Sherlocka Holmese je jednoduše nepřekonatelná. Nyní se ale objevil nový nadaný kriminalistický mozek. Je jím profesor Moriarty, který dokáže z hlediska intelektu Holmese dostihnou. N=avíc má absolutní cit pro špatnost a ztrátu svědomí. To jsou vlastnosti, které by mohly slavného detektiva porazit. Brzy je nalezen mrtev korunní princ Rakouska a zdá se, že spáchal sebevraždu. Sherlock ale nabude podezření, že se jednalo o vraždu spojenou s mnohem zlověstnější záhadou zkonstruovanou právě Moriartym. Stopa vede do podzemního pánského klubu, v němž Holmes zapíjel svobodu s doktorem Watsonem. Zde se Holmes seznámil s cikánskou kartářkou, která může odhalit mnohem víc, než je ochotná prozradit. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Tato absurdní superdebilita nemá s S. Holmesem nic společného, nevydržel jsem to víc, jak dvacet minut...

na příspěvěk reagoval Greenpeacak

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Ako to len ten Zimmer robí, že všetko čo urobí je najepickejšia hudba zo všetkých hudobných skladateľov akých poznám?! Samozrejme, aj starý dobrý Amadeus vie chytiť býka za gule ako sa patrí... Ale ... no ... ehmm ...  fantastické!

Greenpeacak

Greenpeacak (hodnocení, recenze)

MartinezZ: Jen aby se ten umelecký zámer neopakoval vícekrát....nebo múže dosti náročných diváku popudit.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Greenpeacak: Nikdo. Jedná se o umělecký záměr scénáristy a režiséra. Není podstatné proč, ale to, že přežil a že se bude moci objevit v dalších filmech.

Greenpeacak

Greenpeacak (hodnocení, recenze)

Kto mi racionálne vysvetlí ten pád (prosím vás len sem neťahajte do toho tú zlatú pumpičku).

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

Páni kritici by si měli uvědomit, že toto je Holmes o trochu mladší než z většiny adaptací, na které jsme zvyklí...

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Inirdin: Jo viděl, škoda těch pěněz no :-/ ale Sherlock prý bude, jak jsem se teď dozvěděl 100% tak aspoň, že tak :-)

Inirdin

Inirdin (hodnocení, recenze)

Nevka: A viděls film Zlatý kompas? Tam se taky počítalo s dalšm dílem a skončilo to uprostřed děje ale nebyly peníze. No money, No funny. Ale u šerloka bych se toho nebál...

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

A navíc, na konci Hry Stínu se objeví v maskovacím převleku za křeslo, a dopíše za The End otazník, takže musel přežít 100% nevím jak to bylo ve filmu při uvedení do kina, ale na DVD to tak je ;)

bulky47

bulky47 (hodnocení, recenze)

aká škoda tejto dvojky.. :( strašný žvást, ktorý stavia na super jednotke..

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Enormita: no nevím, jestli by se zrovna tenhle eye-candy vymazlený slow-motion videoklipový styl hodil do naturalistického a realistického Ryana :)) Ale tady to samozřejmě byla nejlepší scéna filmu :)

Enormita

Enormita (hodnocení, recenze)

Recenziu skutočne zhrniem, lebo v podstate niet očom obsiahlo písať :) Prvá polka filmu stojí iba na Zimmerovej hudbe (to jediné ma tu zaujalo a ešte celkom svieža akcia vo vlaku), čiže za prvú polku filmu dávam tak jeden a pol hviezdičky. V druhej polke filmu obdobne Zimmerova hudba, ALE sto-krát lepšia akcia. Akčná scéna v lese (množstvo bullet-time akcie) je skutočne EXCELENTNÁ. Ak by takto nejak natočil Spielberg svojho Ryana, tak by muselo ČSFD pridať šesť-hviezdičkové bodovanie :D čiže v konečnom dôsledku dávam 3 hviezdičky.

VojinRyan

VojinRyan (hodnocení, recenze)

zekkx: Plánuje sa, ale nikto ani netuší kedy sa začne natáčať, keďže Downey má plný program. Akurát natáča Iron Mana 3.

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Rieux: No nevím, možná z toho udělají nějaký trik. Ale oficiálně při prvním vydání a v době knihy taky údajně spadnul no.

Rieux

Rieux (hodnocení, recenze)

SPOILER SPOILER   Nevka: ved prave. v knihe nespadol, to sa da vysvetlit. ale vo filme spadol a jeho prezitie zavana nedoveryhodnostou.

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

V povídce prázdný dům byl dva roky údajně po smrti, ale pak se vrátil, dostal jednoho spolupracovníka Moriathiho a vysvětlil, jak to přežil. On vlastně vůbec nespadl, ale to veděl jenom jeho bratr Microft a i Watson si mysle, že je Sherlock doopravdy mrtvý.

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Stoprocentně přežil, jen by mě zajímalo, jestli bude další film. Jinak pro ty co mi nevěří: Arthur Conan Doyle ho v té povídce původně nechal zabít, ale kvůli vlně protestů ho po nějakých 6-14 letech (nevím jistě) oživil díky jednomu chlapíkovi, který mu nabídnul 5000 liber za jednu povídku. Nakonec jich vydal ještě docela dost a nechal ho zemřít až po dost dlouhé době.

lillygrace

lillygrace (hodnocení, recenze)

meda_beda: Zrovna nedávno jsem četla o nějakém chlápkovi, který skočil do Niagárských vodopádů a je zatím třetí osobou, která přežila. Takže jo, Sherlock Holmes to určitě přežil:-) I když mám Hru stínů ráda, přiznávám, že se nad tím filmem nehodí přemýšlet... Je tam tolik chyb a nelogičností, až je to k pláči..

Rieux

Rieux (hodnocení, recenze)

meda_beda: v tomto filme neslo  o detektivnu pracu a predvadzanie intelektu, ale o jamesa bonda v 19. storoci. nemozes to brat tak tragicky... btw ja tiez nie som spokojny

meda_beda

meda_beda (hodnocení, recenze)

vážně si někdo myslí že by přežil pád z takové výšky do vodopádů? A na základě jakých důkazů zabavili moriartyho majetek? Já myslel že sherlock má bejt chytrej a ne nesmrtelnej a spolíhající na to že se divák nebude na nic ptát. 

DeltaFixer

DeltaFixer (hodnocení, recenze)

Mě teda tenhle díl naštval hned ze začátku smrtí Irene a zbytek filmu už prostě nedokázal vyrovnat to rozčarování. Proč proboha museli odrovnat tak parádní postavu (o představitelce nemluvě)?!

Související novinky

Ritchie chystá novou gangsterku

Ritchie chystá novou gangsterku

05.05.2018

Guy Ritchie se v roce 2009 přesunul od gangsterek k blockbusterům. Po dvou dílech Sherlocka Holmese se vrhnul na Krycí jméno U.N.C.L.E. a loni mu propadnul Král Artuš, na kterého příští rok naváže… (více)

Další špionáž pro Cruise?

Další špionáž pro Cruise?

20.03.2013

Tom jede. Brzy jej uvidíme v postapokalyptickém Nevědomí, nedávno dotočil další akční sci-fi All You Need Is Kill, počítá se s ním pro nového Van Helsinga a šíří se dohady o Mission: Impossible V a… (více)

Proč se loni nechodilo do kina?

Proč se loni nechodilo do kina?

03.01.2012

Americká (ale nejen ta) kina zažívají krizi. Loni je navštívilo nejméně diváků od roku 1995. Zklamání z tržeb druhého Sherlocka Holmese či Fincherových „Mužů, kteří nenávidí tetované dívky“ jen… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama