Reklama

Reklama

Počítačově animovaný 3D snímek Velká vánoční jízda studia Aardman konečně nabízí odpověď na otázku, která nedá spát žádnému dítěti: Jak jen to Santa dělá, že dokáže během jedné noci nadělit všechny dárky? Odpovědí na ni je existence Santovy provozní základny ukryté pod Severním pólem, která je plná veselí a té nejmodernější techniky. Jádrem celého filmu je ale příběh, jehož složky jsou jako vystřižené z klasického vánočního příběhu – úsměvně nefunkční rodina a nečekaný hrdina: Santův nejmladší syn Arthur. Když Santův fascinující podnik omylem vynechá jedno dítě ze stovek milionů, o které se stará, vydává se nejméně schopný člen rodiny Clausů na bizarní a vzrušující závod s časem, během kterého má za úkol doručit poslední vánoční dárek na světě dřív, než se rozední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (275)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tři generace Santů, jedna dlouhá noc a zamyšlení nad tím, zda něco tak tradičního jako Vánoce má v dnešním digitálním světě své kouzlo. Arturova mise má rozhodně co nabídnout, ale jedná se spíše o dílčí segmenty než snímek jako celek. Úvodní i závěrečná scéna jsou výborné a skvěle pracují s celým tím Santovským trademarkem, aniž by ho nějak neodpustitelně zesměšnili. Skvěle je využita i postava skřítka baliče, který téměř veškeré trable řeší pomocí lepicí pásky a mašliček. Prostředí část, kterou snad už tradičně naplňuje putování plné odboček, bloudění a pár nepříjemných situací nemá bohužel žádné eso v rukávu. Jako vánoční oddechovka, případně snímek běžící na pozadí, Velká Vánoční jízda určitě nezklame. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Bohužel, mně chyběl jakýkoliv nádech Vánoční atmosféry. Což o to, nepovedený film to není, dějově jistě celkem bohatý, ale atmosféra mě zklamala, hlavně proto, že jsem se na Arthur Christmas už rok těšil a když jsem ho sehnal, tak mně zbyly pouhé tři hvězdy, u mě s nějakých 65%. Kousek vtipu nechyběl, zábavní skřítci, včetně Santa Clause. Kladl bych větší důraz na Vánoce, než na více jak hodinové putování, za doručením dárku pro holčičku, co si přeje růžové kolo. ()

Reklama

Karlas 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších návodů, jak dále zesměšňovat postavu svatého Mikuláše alias Santa Clause. Snad výměna kněžského roucha za kožíšek z reklamy na Coca-Colu, budí nutkání dělat neustále z této osoby bláznivého tupce. Americká vánoční tvorba pro děti se často pohybuje na hraně nevkusu, ale tento film už zakopl a zřítil se přes okraj. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skoro perfektné. Takýto roznos darčekov som tu ešte nevidel. Škoda, že takto nemakajú aj naši kuriéri. Arthur Christmas ma bavil nie len preto, že sa mi lubil ten mariňácky systém roznosu a stratégie, ale aj preto, že tu neboli žiadne otravné postavy. Arthur bol celkom v pohode, jeho postava síce ničím neprekvapí, ale ani ničím nenudí a ostatný mladý, starý a budúci Santovia boli zaujímavý, pretože každý bol prispôsobený svojej dobe. Fajn Vianočné dobrodružstvo, ktoré spríjemňuje ešte aj Harry Gregson-Williams svojou hudbou. 90% - 5* ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

S ohledem na to, jak tragicky většinou animované filmy s vánoční tematikou dopadají (Barbie Vánoce a spol.), jsem s Velkou vánoční jízdou spokojená. Ano, všichni Santovi jsou dost divní a vlastně kromě babči nesympatičtí, ale celé to dobrodružství o nedodaném dárku je akční, veselé a vánoční. A já jsem při tomhle filmu vánočně cítila. Jo a ta skřítka-balička byla výborná: "tři lepítka a zabalím cokoli" se povedlo. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • V Mexiku neexistuje mesto Trelew, avšak mestečko s týmto názvom sa nachádza v Argentíne. (toi-toi)
  • Deti, ktorým sú doručené darčeky ako prvým, majú v izbe plagát k filmu Lovecká sezóna (2006). (toi-toi)
  • Herec, mluvící dědečka (Bill Nighy), je stejně starý (ročník 1949) jako herec mluvící jeho syna (Jim Broadbent) a pouze o deset let starší než herec, mluvící jeho vnuka Stevea (Hugh Laurie). (DellEthing)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama