Reklama

Reklama

Přežili kousnutí

(seriál)

Obsahy(1)

Napadlo vás někdy, jaké by to bylo, kdyby na vás z výběhu vyskočil tygr? Nebo vás uštknul had, na jehož jed neexistuje žádné sérum? Ne? Tak tento dokument vám to detailně popíše z pohledu obětí a lékářů, kteří je léčili. Dokument je prokládán realnými záběry kamer a fotografiemi, které jsou občas jen pro silné nátury (ČSFD)

Recenze (7)

eltazar 

všechny recenze uživatele

včera jsem úplnou náhodou koukal na jeden díl... a bavilo mě to, budu si určitě shánět další. je to sice typická americká produkce, kdy vyprávěcí pasáže od postiženého/doktora přes počítačové animace lidského těla střídají nafilmované části, leckdy celkem zajímavě realizované (jako kousnutí chřestýše do ruky) až k dochovaným videím/fotografiím od skutečného případu. formát (ani forma) jako takový mě vůbec nezaujal, ale sledovat to, co se s vaším tělem stane, když vás kousne blbej tři centimetrovej pavouk, je celkem zajímavý. 4/5, prozatím... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý seriál, ktorý sa z pohľadu obetí a lekárov zaoberá detailami uhryznutí a zvieracích atakov hraničiacich so smrťou. Oceňujem aj archívne zábery. Človek si ani neuvedomuje, ako nízko je v potravinovom reťazci. Máme možnosť sledovať následky uhryznutia hadmi (hlavne štrkáčmi), pavúkom (koutník ryšavý), pichancami od včiel... Dozvieme sa aj ako to vyzerá, keď si z vášho tela urobia domov strečkovia. Potom tu máme ataky žralokov, pumy, medveďa, tigrov.... Mimoriadne zaujímavý bol útok slonov, nechcel by som byť v koži toho chlapíka. Celkový dojem je výborný, škoda len, že niekedy seriál skĺzne do rutinného stereotypu. Inak spokojnosť. 80/100 ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No a já bych pro změnu zůstal při zemi, i když rozumím tomu, proč je z tohoto amerického klipového masakru většina lidí hotová. Litry krve, šokující fotky, show pro otrlého diváka. To je sice super, ale co dalšího mi seriál nabízí? Krev uvidím při dalším holení a že nemám strkat pazoury pod šutry v lese už také nějaký pátek vím. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Hodně silný seriál o tom, co lidé přežili za smrtící útoky zvířecími predátory. Bylo fajn si to po tolika letech zase pustit, díky YouTube. Doporučuji a dávám 100% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Nejčastějším hadem, který v seriálu útočil, byl chřestýš. Důvod je prostý, dokument byl natočen v USA, kde žije mnoho druhů těchto hadů. (Inferion7)
  • Celkem uvidíme 21 případů napadení v 6. dílech. V prvním, čtvrtém a šestém díle uvidíme 4 různá zvířata, ve druhém, třetím a pátém pak pouze 3 zvířata. (Inferion7)
  • V prvním díle se setkáme se zemězmijem rodu Atractaspis, Chřestýšem (Crotalus oreganus helleri), zabijáckými včelami a koutníkem jedovatým (Loxosceles reclusa). Druhý díl nabídne útok medvěda grizzlyho, žraloka bílého (Carcharodon carcharias) a opět chřeštýše (Crotalus oreganus helleri). Taipana, kobru monoklovou (Naja kaoutha) a pumu americkou (Puma concolor) uvidíme ve třetím díle. Čtvrtá epizoda nás seznámí s chřestýšem západním (Crotalus atrox), larvou střečka, chřestýšem mohavským (Crotalus scutulatus) a aligátorem severoamerickým (Alligator mississippiensis). Předposlední díl je o slonu indickém (Elephas maximus), tygru bengálském (Panthera tygris tygris) a chřestýšovi diamantovém (Crotalus adamanteus). Poslední, šestý, díl je o napadení tygrem ussurijským (Panthera tygris altaica), chřestýšem (Crotalus oreganus lutosus), žralokem tygřím (Galeocerdo cuvier) a americkým pitbulteriérem. (Inferion7)

Reklama

Reklama