Reklama

Reklama

Démoni hrůzy (Kanibalové, upíři a satanisti)

(seriál)
  • Itálie Crimen - Monsters of Crime: Vampires and Human Flesh Eaters
všechny plakáty
Itálie, 2008, 91 min

Obsahy(1)

Šokující dokumentární horor o temných dějinách lidstva! Satanismus a černá magie - Voodoo - Čarodějnictví a pakty s ďáblem - Upíři - Sadismus a masochismus. Hrůzné kulty a rituály plné strachu a utrpení představuje ojedinělý filmový dokument. DVD ukazuje místa i způsoby temných obřadů. Obsahuje nejen portréty mýtických přízraků typu Draculy či Alžběty Bathoryové, ale i příběhy lidských zrůd nedávné doby - ruského kanibala Andreje Čikatila nebo brutálního vraha Charlese Mansona. Desítky podob hrůzy a zla, strašidelné legendy i otřesné skutečnosti pouze pro otrlé diváky!

Kapitoly DVD:
1. Satanismus a čarodějnictví (28:28)
2. Upíři a kanibalové (30:24)
3. Sexuální zločiny (31:37) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dokument rozdelený do troch častí postupne zaoberajúci sa Satanizmom, Upírmi a kanibalmi, v poslednej z epizód sexuálnymi zločinmi. Nemožno povedať, že by nezaujal. No mne sa žiadalo pri určitých konkrétnych veciach trošku pozastaviť a o danej problematike či konkrétnom mäsovom vrahovi, dozvedieť viac, ako len všetko zbúchať do piatich minút. Kvalitu tento snímok, ale má - 65%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Interesantný, dobre zostavený a celkom kvalitne spracovaný taliansky trojdielny dokumentárny film "Démoni hrôzy" sa zaoberá témami, ktoré iste zaujmú väčšinu horrorových fanúšikov. Satanizmus, vampirizmus, kanibalizmus a extrémne perverzná sexualita. Tieto fenomény sú hrozivou súčasťou ľudskej spoločnosti už celé stáročia. Tvorcovia tohto morbidného dokumentu sa snažia serióznym spôsobom objasniť ich históriu a priblížiť praktiky vyznavačov týchto temných kultov a zvrátených ideí. *** ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Za prvé, tohle JE kvalitní dokument a mám dojem, že mnoho nekladných hodnocení se dá přičíst jen tomu, že hlavní téma plné odporných bytostí, zvrhlých kreatur a zavrženíhodných skutků působí brakově, šestákově a tak nějak nevhodně pro vysokou etiketu kvalitního dokumentu, jenže... Tohle je asi ideální způsob jak přiblížit k faktografickým údajům o různých vrazích et cetera, komentář se téměř nezastavuje, je tu minimum domněnek, ale fakta a čtyřicet minut na episodu je naplněno informacemi, byť informacemi z černé kroniky. Jistě, bylo by lepší, kdyby se krom brakového výčtu způsobu zohavení a úchylit dal prostor vědeckým komentářům nad přítomnými odchylkami, ale to už by bylo na zcela jiný druh dokumentu. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Nechápem nízkemu hodnoteniu tohoto viac-menej neznámeho dokumentu. Ako obsah napovedá, je rozdelený na tri časti. Na začiatku každej je daná tématika trochu predstavená a potom sa rozoberajú skutočné prípady vrážd. 1. Satanismus a čarodějnictví: Najslabšia časť, plno nepresný informácií, alebo takých, o ktorých som už vedel. Do satanizmu sa ako tak vyznám a tu bolo povedané kopec sračiek. 3* 2. Upíři a kanibalové: Táto časť samozrejme rozoberá vapirizmus a kanibalizmus, ako psychické poruchy, nie ako nejaké mýty. Určite sa jedná o najzaujímavejšiu a pre mňa tiež veľmi poučnú časť. Trochu to pripomínalo o niečo lepší dokument Serial Killers: The Real Life Hannibal Lecters (2001). 5* 3. Sexuální zločiny: Škoda, že táto časť je venovaná hlavne pedofílii, o ktorej vie skoro každý, mohli sa zamerať na menej známe sexuálne poruchy. Je tu spomínaný napr. aj fetišizmus, žranie fekálií, SM, transvestitizmus atd. 4* ()

classic 

všechny recenze uživatele

Najnebezpečnejší dokument,aký som kedy videl! Mal som obavy,ako budem spať a obavy sa naplnili,že nočné mory prišli tak rýchlo,ako činy týchto vyšinutých magorov,kde si vravím,že povaha ničiť a zabíjať sa medzi človeka človekom je v povahe a v génoch odjakživa... Len pre silne povahy,žalúdky odporúčam mať pred projekciou čo najprázdnejšie,lebo obývačka sa môže stať miestom plných zvratkov! Až neverím vlastným očiam a ušiam,čo vidím a počujem,lebo tieto skutky sa konajú v čo najdesivejších podobách,pritom po narodení sme tzv.všetci nevinní,ale ako dospievame a vyvíjame sa,tak sa mení povaha človeka v čo najobludnejších medziach,ktoré nemajú konca.Medzi nami všetkými sú jedinci,ktorí môžu jedného dňa urobiť aj takýto ohavný čin! A najmä v súčastnosti je rozšírená detská pornografia a nemá to konca! Neuveriteľná doba,že si vravím,stredovek bol krutejší a brutálnejší,vtedy ma mohli nechať upáliť na hranici alebo dlhodobo mučiť v čo najneznesiteľnejších bolestiach,že by som si prial byť v momente mŕtvy! Ale 20 storočie je storočím vojnových konfliktov,prečo napríklad nie sú spomenutí niektorí sadistickí nemeckí nacisti,ktorí si vyžívali vo vraždách v takých počtoch,že títo sú oproti nim len takí začiatočníci... Nebezpečná doba,kde sa objaviť v nesprávny čas na nesprávnom mieste,je pre toho človeka deštruktívnym vyvrcholením jeho života! Dávajte si všade pozor,nech sa nachádzate kdekoľvek! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

S příchodem Nového roku jsem se rozhodl navrátit zpět k mému nejoblíbenějšímu žánru (od kterého jsem si musel nějaký ten měsíc(e) odpočinout pro navrácení inspirace – poté co mě výtvory roku 2015 dost zklamali a tak jsem si jako „restart“ vybral tento mnohými nedoceněný dokument. Je sice pravda, že jednotlivé frakce nejsou zcela vyváženy, objevuje se se tu několik zkreslených polopravd a domněnek – ovšem i tak si zaslouží pozornost. Především se tvůrci snaží upozornit na důležitý fakt, že lidstvo samo o sobě je tím nejnebezpečnějším subjektem, který kdy chodil po naší Zemi. Nejde jen o masové vrahy, pedofily či jiné formy „zvrhlostí“. Lidská představivost, fanatismus a krutost nezná mezí...No a konečně jsem zase po dlouhé době dostal chuť na hororový žánr, psaní recenzí a článků – takže jsem ve finále spokojený.60% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

1 - SATANISMUS A ČARODĚJNICTVÍ : Lucifer je císař, Belzebut je kníže, Astarat je velkovévoda, Lucifugos je ministerský předseda, Satanáš je vrchní velitel, Agaliarept je generál, Fleurety je poručík, Sargatanas je rotný a Nebiros je polní kuchař. CITÁT - Kdo je vesel, ten neškodí............. Dle mého je to obrovská snůška dohadů a nepřesností a každý má v sobě Boha I Ďábla. Stačí je jen vyvolat. Satanismus a čarodějnictví přineslo jen zajímavé rozdělení vlády v Pekle (Naše politická scéna je to samé) ale jinak se tu mluví pouze a pouze o lidech, údajně posedlých Ďáblem. Tak že nic nového. 2 - UPÍŘI A KANIBALOVÉ : Prý pijí lidskou krev, aby z ní získali Manu. Což je síla vypitého člověka. Slovo MANA je použito i v Bibli, kde čtyřicet poutníků má přístroj na výrobu Many - co tedy přesně ten stroj vyráběl ? Lidskou krev asi ne, nebo jo ? Že by to byla historicky první zaznamenaná skupina upírů ? Nebo kanibalů ? Tato část mě docela zaujala. Vyzní to velice věrohodně. Kanibalismus je však v naší době brán jako nemoc na duchu. Poprvé jsem zde uslyšel pojem koprofógie - (pojídání vlastních výkalů). 3 - SEXUÁLNÍ ZLOČINY : Je tu zajímavostí, že pedofilie je pro tvůrce pořadu nemoc a ne posedlost. V tomto třetím dílu se také poukazuje na sadomasochismus jako pokání, tedy spojení z Bohem, to už je možná posedlost. CITÁT - Tisíce obrázků všech extrémních lidských poruch zaplavuje internet.......... A co mi dal tento dokument ? Dal mi vědomí, že když vyškrtnu Ďábla i Boha, zůstane jen šílená Bestie zvaná Člověk. Dokument také docela silně brojí proti průmyslu nazvaném movie a síle filmu na divákův mozek. A tak teď tiše v koutku přemýšlím, zda si pustit nějaký dobrý film a nebo vzít kuchyňský nůž a jít si ven někoho podříznout, když už bych se tedy neměl dívat na filmy. Hmmmm, raději si pustím nějaký horor. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Dokument zložený z troch častí, ktoré sa venujú problematike satanizmu, vampirizmu a kanibalizmu a nakoniec sexuálnym zločinom. V dokumente sa prejavuje snaha povedať veľa v pomerne krátkom čase. Do každej časti je nasúkaných množstvo skutočných príbehov na uvedenú tému, zoradených chronologicky od historických po aktuálne prípady. Divák je postupne zaplavený množstvom informácii, ktoré dopĺňajú dobové kresby, neskôr fotografický materiál a napokon archívne zábery. Rozprávanie o satanistov, upíroch a úchylákoch je samo o sebe atraktívne a dokáže zaujať. V kombinácii s obrazom, ktorý je zárukou hodnovernosti desivých a nechutných príbehov, je navyše šokujúce. V dokumente však narastá opakovanie už povedaného. Napríklad o Albertovi Fishovi alebo Edovi Geinovi sa rozpráva súčasne v častiach o kanibaloch aj o sexuálnych úchylkách. Práve posledná spomenutá časť je najslabším článkom celku. Zdá sa mi, že v nej tvorcom dochádza dych. Miestami má charakter encyklopedických hesiel o jednotlivých oblastiach sexuálne zvrhlého správania, ktoré v rýchlom slede za sebou číta jednotvárny hlas z obrazovky. Celé to vyznieva ako náučný program. A možno práve to je na dokumente Démoni hrůzy najhroznejšie... ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý dokumentární seriál o temných stránkách duše. Záběry a komentáře jsou "na tvrdo" a skutečně drsné, přiznám se, že na části posledního dílu o dětských obětech jsem nemohla koukat ani poslouchat. Ale jak píše Hunter2222, první díl o satanismu a čarodějnictví je nedotažený a dost povrchní. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Vydržím hodně. Ale u některých komentářů, u kterých naneštěstí vím, že to není vymyšlené, se mi opravdo občas udělalo zle. Kde se to v těch lidech bere? Hrůůůůůůza!!! Celkové dokument výborný! 95% ()

Caminzind odpad!

všechny recenze uživatele

Úchvatné!! Ambiciozní 90minutová dějeprava "hrůzy a zla" (rozuměj: všech horrorových či odpudivých témat) od blíže neurčeného dřívevěku, kde se v jedné větě (bez nadsázky) seznámíte ruku v ruce s Vladem Tepešem a Davidem Berkowitzem. Satanismus je zde reprezentován Mansonem, kanibalismus Čikatilem a vše je vydatně kvitováno prachkorektními přívlastky typu "šílený", "zvrácený", nepochopitelný", "nemravný", "nepřirozený" či "obscénní" (to jistě proto, aby divák nezapomněl na kterou stranu barikády se má postavit). Dokument na úrovni středoškolského referátu s pro mě prakticky nulovou informační hodnotou, a to i přesto, že třeba takový vampirismus jde zcela mimo mě. Pro ilustraci z něj ocituji jedno fundované varování: "Těchto několik příkladů fanatismu a činnosti satanistických uskupení, o nichž jsme tady ve stručnosti hovořili, jsou však jen špičkou ledovce, jehož rozměry lze však jen těžko odhadnout." No to by se jeden pomiloval z takových mouder. Jednu hvězdu by si to snad za archivní záběry zasloužilo, ale sral to pes. RUCE PRYČ! 14% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Vše co můžete vidět v tomto dokumentu, jsou především ukázky z opravdových případů které se stali, u některých se říká i něco málo o činech samotných, proč to dotyční udělali a především jak. ALE moc se o samotné psychické poruše těchto lidí nedozvíte, ani jak vzniká, vždy se řeknou jen okraje problematiky... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Odporucam kazdemu fundovi kvalitneho hororu. cast o satanizme bola odflaknuta, ale zvysne dve uz boli vyborne. celkovo vsak znesitelny priemer : 65 % ()

Dr. Wolfenstein 

všechny recenze uživatele

Hodně extrémní dokument dokazující, že zdravá lidská fantazie je schopná vymyslet různé vzrácené příběhy, ale na skutečné činy choré šílencovy mysli je každá fantazie krátká. No ne nadarmo jsou postavy z jedněch z nejslavnějších hororů inspirovány skutečnými vrahy. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre spracovaný dokument o činoch našej spoločnosti, z ktorej behá mráz po chrbáte a žalúdku sa robí nevoľno. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo veľmi zaujímavé a pomerne ťažko stráviteľné. Niekedy mi absolútne netreba obraz všetkých zvráteností, tu mi úplne stačil zvuk - teda to, čo bolo povedané a som totálne znechutená. Satanizmus a čarodejnice ma nijak extra nebavili, ale vampírizmus,kanibalizmus a rôzne extrémne úchylky už boli o niečom inom. Normálne sa mi nechce veriť, koľko ľudí existuje, ktorí pôsobia úplne nevinne a pri tom v hlave sa im odohráva niečo neuveriteľne desivé. To už aby bol po tomto dokumente človek paranoidný z každého okoloidúceho pohľadu. Zhrniem to do veľmi čudesnej vety, ktorá mi práve napadla "Príjemne spracovaná hrôza a des". Stojí za pozretie. ()

Finarfin odpad!

všechny recenze uživatele

První část je slepenec polopravd, manipulace a psedovědeckých interpretací. Celkově je to ale neuvěřitelně tendenční brainwashing. Co to jako je? cituji: "...upír - stvoření často používané zpravidla pokleslou hororvou literaturou a filmovým průmyslem..." ano tento fakt je podložen zejmenéna velice neúspěšnými a zavrhovanými spisovateli jako Edgar Alan Poe, Bram Stoker nebo Stephen King a tak nepopulárními filmy jako Dracula nebo třeba Blade. Tomu se ani nedá smát. Nevím jestli je to tím, že je natočený v Itálii, nejspíš jo. Některá fakta zajímavá, ale dokumentární a faktická úroveň v záporných číslech, takže ve výsledku nula. ()

Reklama

Reklama