Reklama

Reklama

Hvězdné obsazení a oblíbené téma – tak by se dal stručně popsat film „The Secret Reunion“ uváděný též pod názvem „Blood Brothers“. Severokorejský tajný agent Ji-Won (Kang Dong-Won) přijíždí do Soulu, aby se připojil ke skupině, která má za úkol odstranit zrádce lidově demokratického režimu. O akci se však prostřednictvím svého informátora dozvědí i jejich jihokorejští protivníci. Agent NIS (National Intelligence Service) Han-kyu Lee (Song Kang-Ho) vede akci na vlastní pěst v zoufalé snaze zabránit vraždě a hlavně dopadnout obávaného severokorejského atentátníka s krycím jménem „Stín“. Severokorejcům se podaří jejich úkol splnit a ještě i z místa činu po divoké přestřelce zmizí jako „stín“. Agent Han-kyu Lee musí převzít odpovědnost za čtyři mrtvé agenty NIS a je nucen hledat si jinou práci. Praxi agenta se mu podaří uplatnit v miniagentuře, která hledá uprchlé manželky z chudých asijských zemí a vrací je zpět k jejich korejským manželům. Po šesti letech se za zvláštních okolností setkává opět s agentem druhé strany Ji-Wonem a možnost dopadení „Stína“ začíná být opět reálná. (Ketri)

(více)

Recenze (28)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Reflexia rozdelenia Korey v oblubenom zanri je stale este velmi v domacej krajine divacky atraktivna a vdacna tema. O to viac, ak v hlavnej ulohe je najvacsia korejska herecka star Song Kang-ho a zdatne mu sekunduje Kang Dong-won v pribehu o nezvyklom priatelstve severokorejskeho a juhokorejskeho spiona. Presvedcive plavanie v zanrovych vodach s obcasnym uskokom do dramatickej linie s dobre davkovanym humorom drzi divakovu spokojnost pocas celej doby. Prekvapenim je hudbony motiv pocas zaverecnych titulkov, ktory je nijak nezakryvanou vykradackou ustredneho motivu Piratov z Karibiku :) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zemitý úvod s honbou na severokorejské agenty láká na poněkud jiný snímek než jaký se z toho vyklube. Jde totiž o odlehčenou buddy movie žánrovku, kterou zachraňuje především to, že tenze mezi ústřední dvojící díky neokoukané dynamice "já vím kdo jsi, ale ty nevíš, kdo jsem já²" funguje prvotřídně. Má to solidní tempo i akci, poněkud tuctovou zápletku a slabší závěr, který se zvrhne div že ne ve Wooova Killera. Také se tu roní hektolitry ryze chlapských slz pokrevního přátelství; akorát bez tisíců vystřílených kulek a bílých holubic. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Secret Reunion je natočen Hollywoodským stylem a je to cat and mouse buddy flick se skvělými akčními sekvencemi,solidními herci a silnou zápletkou s plno intriky. Film je napínavý,občas krvavý,obsahuje spousta humoru jak by ne,když zde hraje Kang-ho Song,kterého pokládám za Korejského Seth Rogena. Slušná zábava. 75% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočené, skvěle zahrané a měla jsem celou dobu velký problém s mladým severokorejcem, protože jsem s ním opravdu chtěla sympatizovat a zároveň mě jeho zaslepenost a fanatismus nutily ho nesnášet. Trošku zbytečné mi přišlo vykreslení jeho dobrých vlastností (on, jako komunista, je ten rozdávající a chápající) a špatných vlastností jeho jihokorejského kolegy (kapitalista jde jen za penězi a soucit ho nezajímá), ale přesto to byl opravdu dobrý filmový zážitek. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o vyjádření chlapské rivality a (ne)přátelství, tak v tom je režisér Hun Jang prostě jednička. Kromě toho, že se postaral o hodně dobré akční scény, nezapomněl na lidskost. Herecky je film obsazen perfektně. Jen "Stín" mohl být na scéně klidně o něco déle, protože to jeho charisma a chladnokrevnost mě bavilo. Na Rough Cut to sice nemá, ale i tak to ve mně zanechalo ten "WOW" efekt. Silné 4* ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

The Secret Reunion (의형제, Uihyeongjae ) je druhým režijním filmem pana Jang Huna, který již natočil v mnohém podobný film Rough Cut. Zápletka filmu si zahrává s celkem vážným tématem a to špionáží mezi Severní a Jižní Koreou, kde Severokorejský agent Ji-Won, přijíždí do Soulu, aby zde společně se zabijákem "Stínem" odstranil zrádce ze své vlasti, ovšem v patách jim je Jihokorejská tajná služba NIS s agentem Han-kyu Leem. Pro mě jeden z nejočekávanějších akčních filmů z JK roku 2010, který není přesně tím co jsem očekával, ale rozhodně nezklamal. Zajímavá zápletka, hvězdné obsazení a povedená akce. 80 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerná akčná dráma. Má celkom dobrý príbeh o bývalom agentovi juhokórejskej tajnej služby, ktorý po nevydarenej akcii proti dvojici agentov zo severu príde o prácu a tak sa živí hľadaním ľudí. Keď pri jednej práci znovu narazí na jedného z dvojice severokórejských agentov, ponúkne mu prácu a on ju prijme s tým, že každý chce toho druhého využiť a myslí si, že ten druhý si na neho napamätá, ale obaja sa mýlia a postupne si k sebe nachádzajú cestu. Spracovanie ma ale dosť sklamalo, úvodná dvadsaťminútovka pôsobí veľmi dobrým dojmom po všetkých stránkach, je to správne akčné a nekompromisné a zoznámi s niekoľkými zaujímavými postavami, takže na úvod viac než ideálne, ale potom úroveň filmu veľmi klesne až na úplný priemer, síce viacero jednotlivých prvkov je zaujímavých, ale nič nie je podané ani zďaleka tak dobre, ako by mohlo, hlavne vzťah hlavnej dvojice nemá potrebný náboj a navyše plno iných prvkov sa tu vôbec nehodí, hlavne ten zbytočný humor. Až záverečná dvadsaťminútovka sa znovu vylepší a film zvážnie, ale už je neskoro. Akcie tu moc nie je, ale aspoň tá nie je zlá. Lenže je kvalitatívne nevyrovnaná, všetka z úvodu je výborná, dynamické súboje, nekompromisné prestrelky, všetko dobre natočené, ale inak sa väčšinou nájdu len priemerné súboje, v ktorých ani o moc nejde, takže ani moc nezaujmú. Herecké obsadenie je výborné, skvelý Song Kang-ho v hlavnej úlohe, o moc nezaostáva ani Kang Dong-won a ani tých pár zvyšných postáv nie sú zlé, ale nemajú až tak moc priestoru. Réžia mohla byť aj lepšia, ale aspoň technická stránka je vydarená. Ani neviem, čo si mám o tomto filme myslieť, predpokladám, že Secret reunion aj približne dopadol tak, ako bolo v pláne, ale mne to teda moc nesadlo, táto tématika by si zaslúžila úplne iné spracovanie. Herecky aj vizuálne dobre zvládnuté, ale nanešťastie scenár okrem úvodu a záveru už nie. 59% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Spise mirne zklamani z nevyuziteho potencialu. Herci fajn, po technicke strance taky dobry, ale cekal jsem neco uplne jineho (coz je asi moje chyba) a z toho, co jsem dostal, moc nadseny nejsem. 7/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol na špionážne snímky. Ale keďže sa jedná o počin z Južnej Kóree, kde je predsa len "zaručený" kvalitný scenár v ktorom by nemala hroziť nuda, respektíve núdza o zvraty či prekvapenia, dostal šancu aj "Secret Reunion". No a v konečnom dôsledku sa potvrdilo všetko čo som očakával, akurát že mi na thriller predsa len chýbala väčšia dávka napätia či hutnej atmosféry. Navyše, keď sa človek zamyslí nad absurdnosťou vývoja samotného príbehu, ide predsa len o odľahčenú formu prezentácie, než "seriózne" vážnu story, ktorá zarazí diváka do sedačky. Štvrtá ☆ bez vnútorného presvedčenia ... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ty si o tom vedel celý čas?..." Po zbabranej akcii, kde sa federálny agent so svojím týmom pokúša chytiť atentátnika zo Severnej Kórei s prezývkou "Tieň" , náš hlavný hrdina dostáva padáka. Na atentátnika i jeho pomocníkov však stále nezabudol...Podobné príbehy tu už boli, Kórejci to ale okorenili vzájomnými napätými vzťahmi medzi Severnou a Južnou Kóreou a pridali i trochu humoru. Nie je ho tu veľa, tón filmu je trochu vážnejší, ale ten, ktorý je tu primiešaný ho zbytočne nedegraduje do polohy akčná komédia. Scény s kurčaťom na záchode či cvičenie sebaobrany v byte ma pobavili. Tradičná kórejská kvalita. a skvelý akčný thriller. 80%. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Kang - ho Song je takovy korejsky Belmondo. Korejcum proste tyhle trhaky na pomezi zanru narame jdou. Film nema hlucha mista - je zivi, vkusne vybrusli i z casove prodlevy ala "po sesti letech...". Zaver filmu zanrove rozhodne zapadne tez. Neni to dokonaly film, ale ma opravdu zlate srdce a dejove je podle meho velmi originalni. Herci jsou presni a ten Kang- ho Song, jeste jednou to zopakuju, je proste uzasny herec kteremu lze verit kazdou vterinu co je na platne. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nebýt poněkud rozvláčnější prostřední části napálil bych nekompromisních 5 i tak je Secret Reunion vynikající špionážní drama bez asijského afektovaného herectví ba právě naopak, oba hlavní protagonisté hrají skvěle a právě díky nim drží pohromadě i ta nešťastná prostřední část, začátek i konec se pak dá přirovnat k nejlepším scénám třebas z Bournovské trilogie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Spíše slabší korejský thriller, který drží pohromadě hlavně velice dobrá herecká dvojice. Akce není mnoho a bohužel ani tempo vyprávění není nejsvižnější. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Příběh o nezvyklém přátelství mezi dvěma agenty- jednoho z Jižní Koreje a druhé ze Severní Koreje. V hlavních rolích herecká star Song Kang-ho a Kang Dong-won. I když jde o trochu vážnější téma, je tu i několik velmi vtipných momentů- hlavně když se na scéně objeví Vietnamský boss. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Ona to Jižní Korea se svými sousedy vážně nemá lehké a obyvatelstvo té Severní uź vůbec ne. A všude agenti...ono se to mluví, když vám vůdce nevymyje mozek a nedrží v šachu manželku s malou dcerkou. Hvězdné obsazení podařeného filmu o špionech a jejich pronásledovatelích, korupci, fanatismu, ale i přerodu ve slušného člověka,s dobrou hudbou a výbornými hereckými výkony. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z filmů roku! Líbilo se mi jemné přecházení mezi dramatem, akcí a komediálními prvky. Výborný špionážní film o přátelství a zradě se skvělým ústředním duem - Kang-ho a Dong-wonem. A měla jsem pocit, že si Hans (či některý jeho ex-medaventurák) odskočili z Ca do Korei... ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilé špionážní drama s klasickým schématem konfliktu (východu se západem) jihu se severem... I přes nudnější střední pasáž filmu mu v mých očích přidává na kvalitě úvodní a závěrečné špionské hrátky, sympatičtí hrdinové a pro změnu šťastný konec... ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Nevím jak moc oblíbené téma to je, já ho moc nevídám, ale tak je možné, že akorát nekoukám na ty správné korejské filmy. Pro čecha myslím zas tak atraktivní spor mezi Jižní a Severní Koreou není, ale fajn, jako zápletka pro akční thriller to funguje dost dobře. Z části je to vcelku krvavý akční film plný přestřelek či soubojů, ale pak příjdou scény kde se člověk i usměje a sleduje jak se z nepřátel časem stávají přátelé. Podivné je rozdělení vlastností postav. Komunista je vyobrazen jako ten humánní a hodný z dvojice, zatímco Jihokorejec je ten "špatný", ale není to nějak rušivý element, spíše postřeh. Celé to překvapivě probíhá bez typicky korejské sentimentality, i když tam nějaké náznaky jsou. Ve výsledku pohodový akční film, pokud to spojení nezní blbě. :) ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

No já jsem maximálně spokojenej, již dlouho jsem neviděl tak výbornou akční krimi. Ono totiž korejci do toho umí dát i tu lidskou stránku, která výsledný dojem jen umocňuje a není to potom jen čisté krimi či pouhá akce, je v tom prostě srdce, bravo! A originalita příběhu je taky velké plus. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že se budu dívat na komedii. Špiónská zápletka protkaná naivitou a humorem přece nemůžu dosáhnout efektu dramatu nebo thrilleru. Sentiment se dá pochopit, horší je to však s do očí bijící sjednocující melancholií (vždyť i ten komunista má něco v sobě dobrého). Neříkám, že tomu tak není, ale politický řežim v KLDR je momentálně nejšílenější na světě a žádná (ctnostná) myšlenka to nemůže obhájit. Argumentovat špatnými věcmi z kapitalismu...no to je absurdum. V kapitalismu má člověk určitou svobodu (ta si samozřejmě nese i své nevýhody), v režimu KLDR nemá člověk žádnou svobodu...jen strach. 65%. ()

Reklama

Reklama