Reklama

Reklama

Hvězdné obsazení a oblíbené téma – tak by se dal stručně popsat film „The Secret Reunion“ uváděný též pod názvem „Blood Brothers“. Severokorejský tajný agent Ji-Won (Kang Dong-Won) přijíždí do Soulu, aby se připojil ke skupině, která má za úkol odstranit zrádce lidově demokratického režimu. O akci se však prostřednictvím svého informátora dozvědí i jejich jihokorejští protivníci. Agent NIS (National Intelligence Service) Han-kyu Lee (Song Kang-Ho) vede akci na vlastní pěst v zoufalé snaze zabránit vraždě a hlavně dopadnout obávaného severokorejského atentátníka s krycím jménem „Stín“. Severokorejcům se podaří jejich úkol splnit a ještě i z místa činu po divoké přestřelce zmizí jako „stín“. Agent Han-kyu Lee musí převzít odpovědnost za čtyři mrtvé agenty NIS a je nucen hledat si jinou práci. Praxi agenta se mu podaří uplatnit v miniagentuře, která hledá uprchlé manželky z chudých asijských zemí a vrací je zpět k jejich korejským manželům. Po šesti letech se za zvláštních okolností setkává opět s agentem druhé strany Ji-Wonem a možnost dopadení „Stína“ začíná být opět reálná. (Ketri)

(více)

Recenze (28)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl po Yeonghwaneun yeonghwada příliš velká očekávání. Hung Jang si vybral lákavé téma "Jih proti Severu" na korejském poloostrově s "wooovskými" motivy chlapského přátelství/nepřátelství. Dal dohromady silné obsazení (viz zde uvedení Dong-won a Kang-ho), které odvádí výbornou práci, opět vsadil na dynamickou kameru, civilní stylizaci a neuhýbá před žádným násilím (ale žádné zbytečné exhibice) a hlavně perfektně zvládnul jak úvodní, tak závěrečnou akční sekvenci. Problém je v tom, co se děje mezi tím. Abychom si rozuměli, to co se děje v prvních a posledních 20 minutách je na 5*, jenže ta prostřední hodina vypadá, že Hun Jang naprosto ztratil o film zájem a nebaví ho ani vyprávět, ani budovat vztahy, čeřit nějaké emoce, dokonce i ta bitka u pískovny je dost odfláklá. Nutno dodat, že budovat vztah pomocí klišé 40 minut by snad se ctí nezvládl ani Hitchcock. Je to opravdu škoda, protože nahánění "Stína," mohlo překonat i prazáklad těchto snímků Swiri, takhle jde "jen" o nadprůměrný thriller, který naznačuje, že i v Korey se můžou utnout. Agent kontrarozvědky selže ve stíhání nepřátelského "mokrého experta" a opouští službu, aby za šest let shodou okolností vstoupil do stejné řeky a pokusil se "Stína" znovu dostat za pomoci odvrženého ex-nepřítele... 60% ()

krusty2 

všechny recenze uživatele

JOSSIE:(on, jako komunista, je ten rozdávající a chápající) a špatných vlastností jeho jihokorejského kolegy (kapitalista jde jen za penězi a soucit ho nezajímá), ale přesto to byl opravdu dobrý filmový zážitek. Prave tomuto ja verim.Zazil som dobu komunizmu a musim povedat , ze vtedy sme boli ovela lepsi ludia ako sme teraz.Tiez si myslim ze keby to bol film z USA.Tak prave ten severo korejec by bol zly.Preto velka pochvala scenaristom a hlavne producentom ,ze do toho sli a je to take ake to je. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

horsi ctyri..hodne me mrzi nevyuzivy potencial filmu, protoze to melo rozebehnute opravdu dobre ale hlavne ta stredni cast jako by do filmu nepatrila..zaver korejsky standartni, takze emocionalnich pet a bravo...ale tentokrat se nenecham chytit a vzpominam si na i na tu nudu pred nim..:) ()

Badel 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, jestli má pro mne význam, abych na asijský filmy vůbec koukal, když nejsem schopen pochopit to jejich záhadný míchaní žánrův rámci jednoho snímku. Na začátku filmu je slušná thrillerová část, kde se střílej stařenky a mladé dívky do hlavy. Pak skok a je tu taškařice, za kterou by se nestyděl ani Šimon s Matoušem, do toho hraje nějaká harmonika. Hlavní hrdina má bejt asi fér chlap, protože nikdy nezradil soudruhy ze severu. Na konci zas slušná střelnice, kde se vrací jediná zajímavá postava filmu a to zabiják Stín, kterej je ale variací na Viktora čističe. Celkově je film nefunkční pro diváka,kterej se nechce u thrilleru/krimi smát. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč mi to přišlo tak špatné, vždyť vtipné to celkem bylo, hlavu a patu to mělo taky, vyložené excesy se nekonaly, tak proč? No... vyprávět špionážní thriller prostřednictvím moralizující komedie je dost o hubu. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, který určitě nudit nebude. Po úvodním rychlém a akčním rozjezdu si film místy odskakuje i do komediálního žánru - což ale vůbec není na škodu. Myslím si ale, že např. scéna prozrazení pravé identity severokorejského agenta, mohla být daleko lépe využita. Ke konci snímek opět nabírá na obrátkách a vše spěje až k finálnímu rozuzlení. ()

Orina 

všechny recenze uživatele

Prvních a posledních dvacet minut absolutní extáze s fajnovým soundtrackem.Zbytek velmi nemastný, neslaný a obzvlášť pokusy o vtipy. ()

Reklama

Reklama