Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní příběh českého operního pěvce a sbormistra J. Navrátila, který se více než doma proslavil pod uměleckým jménem Ratili ve Finsku, Rusku a Gruzii, kde také založil první sbor, jehož repertoár byl zaměřen na lidové písně. Titul prošel kiny zcela bez povšimnutí. Operní árie zpívají: Medeja Amiranašvili, Alexandr Chaneriki. Účinkují: Lidový soubor dudukistů, soubor Rustavi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

raroh 

všechny recenze uživatele

Pocta opeře a Gruzii (příroda, lidová hudba), v níž Smetanův žák pomáhál rozvinout národní obrozzení gruzínské. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film moc zabavy neprinese a Vit Olmer jako operni pevec taky nevypada moc uveritelne:-). Za Kavkaz a gruzinske sborove choraly ale rad pridam hvezdicku. Bylo hezke, kolik ceskoslovenskych filmu bylo venovano ruznym osobnostem. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Jít s těmi, kdo je má rád. Přispět k hrdosti v hrdle. Uspět s hlasy posvátného svitu, meditačních čarokrás. ()

brooklyn73

všechny recenze uživatele

Film film vyroben za spoluprace studia Barrandov a Kinostudia Gruzia - Film Tbilisi za ucasti Sovexportfilmu SSSR a Ceskoslovenskeho filmexportu CSSR. Reziserem byl Georgij Kalatozisvili. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Pražské a gruzinské exteriéry a interiéry krásné. Hudba a zpěvy také (těch tam ale mělo být mnohem více!!) Dialogy je lepší neposlouchat.... ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný oddechový film o umělci, o němž je u nás doma stále velmi málo známo a znají ho spíš jen hudební odborníci a historikové. Josef Navrátil spojil svůj umělecký život se zemí na Kavkaze a výrazně přispěl ke zmrtvýchvstání a rozvoji gruzínské lidové písně. Odmítaný doma stal se miláčkem Gruzínců. Film by zasloužil o hvězdičku víc, ale musím mu jednu strhnout za to, že velmi naivně se vše odehrávalo v češtině. Těžko by také někoho přesvědčil, že italská pěvecká diva by si z fleku vypůjčila gruzínské noviny (psané snad rusky) a plynně by z nich četla o požáru Národního divadla, přičemž by vše přímo překládala do češtiny... Ale jinak - všechna čest. Výborná koprodukce. Samotný název by měl být i pro nás mementem. Naše mladá a nejmladší generace už také zapomíná zpívat nejen české písničky, ale dokonce česky... ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Už název mne varoval naprosto dostatečně, ale já chtěl tolik vidět Luďka Kopřivu v jiné roli. No, moc ho tam nebylo, ale což. Bohužel jsem naprostý hudební analfabet, takže jediné, co mne občas trochu zaujalo byla příroda v Gruzii. Ale jinak to pro mne, jako hudebního ignoranta bylo utrpení přečkat to celé až dokonce. Ani mužské sbory, na které jsem se docela těšil nezaujaly, a tak u mne film naprosto propadl. ()

Reklama

Reklama