Reklama

Reklama

Tento akcí nabitý animovaný Batman staví proti hlavnímu superhrdinovi zvláštního nového nepřítele, postavu zvanou Red Hood, která terorizuje Gotham City. Tento zlý chlapík řídí organizovanou kriminální scénu ve městě a stává se postrachem ulic, ale Batman brzy zjistí, že Red Hood chce něco víc, než jen peníze... Každou noc vychází Batman z příšeří a chrání obyvatele Gotham City před fantomy. Ale poslední dobou se jiný samozvaný ochránce veřejného blaha plíží ulicemi a jeho nemilosrdné metody spíše nahánějí hrůzu, než aby přinášely uklidnění. Ďábelský padouch, který jakoby znal každý Batmanův krok, si klade za cíl vyčistit ulice Gotham City jednou provždy a současně chce zničit i samotného netopýřího ochránce pořádku. Teď, když Red Hood započal velmi selektivně likvidovat gothamské podsvětí, objeví se znovu Joker, aby se vysmál odvěkému nepříteli tím, že vykope nějaké kostlivce, kteří měli raději zůstat pohřbeni. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Konečně animované zpracování superhrdinského námětu, které je absolutně precizní a dokonalé. Batman Under the Red Hood je přesně tak komiksový, jak Temný rytíř není. A po civilním Nolanově zpracování osudů Batmana a Gothamu jsem si tento animák užil ještě mnohem více. Skvěle a ďábelsky rozehraná partie v úvodu, kde znovu vidíme mistra chaosu a smíchu v akci, úžasně zpracované a zimmerovsky podbarvené úvodní titulky a pak už jen esence čiré geniality a šílenosti až do konce. Postav se tady objeví opravdu hodně, ale všechny mají svůj účel, všechny jsou dostatečně vykresleny a všechny mají dost prostoru, přičemž do sebe vše skvěle zapadá. Akce je úžasná (bitka proti zabijákům nemá chybu) a téměř nepřetržitá a příběh je zajimavý a znovu testuje Batmana a jeho zásady velmi tvrdě a on si znovu musí říkat, má to, co dělám vůbec smysl a také si sáhnout až na dno svých sil. Samotné prostředí Gothamu je ponuré, temné a zlověstné, tak jak jen v komiksu může být, Arkham potěšil a finále je příběhově i akčně to nejlepší, co Batman může poskytnout. A já už jen tiše sedím a žasnu, jak moc dobré to bylo. A v mysli mi zní tichý, mrazivý chechot. PS: jediný problém jsem měl s tím občasným popíráním fyzikálních zákonů a hlavně gravitace.. Ale v komiksu to dokážu překousnout. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Preplnené postavami do prasknutia a tým pádom príliš skratkovité, ale na animovaný film z notoricky známeho vesmíru postačujúce. Hlavne však s prvým plne akceptovateľným Robinom v histórii Batmanových príbehov, čo sa mi vôbec kedy dostali do ruky! Z takéhoto by aj Chris Nolan chrochtal rozkošou. (neverím čo som práve napísal, ale veci sa skutočne majú takto) Veľmi temné a tvrdé, veľmi dobré. Viac takýchto animákov! ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo viac ako priemerný animák v štýle Scooby Doo a podobných rozprávok, kde hrajú prím všelijaké príšerky a roboti. Príbeh dosť pritiahnutý za vlasy (oživovanie mŕtvych) a nie príliš originálny (pomsta). Aj akcia je taká typická rozprávková - pár bum tresk výbuchov a pár poskakujúcich postavičiek a všetko je bez krvi, aby si to mohli kuknúť aj osemročné decká...a ani hlášky nie sú moc vtipné. Dúfam, že ďalší animovaní Batmani budú väčšia zábava. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý Batmanovský film, kde je silný příběh spojen s vynikajícími akčními scénami a parádní partou zlosynů. Stejně jako u hraného Dark Knighta, tak i tady exceluje a všechny ostatní charaktery válcuje přímo geniální Joker, tentokrát v podání Johna "Bendera" Di Maggia. Už jsem dlouho nedal 5 hvězd, normálně bych dal asi 4, ale seru na to! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Wow. Vadila mi tam v podstatě jediná věc: do celkového příběhu a mytologie Batmana mi nesedí "příhoda" s jezírkem plným fosforeskující kapaliny. Kvůli spoilerům nemohu rozvést, ale takováhle fantasy báchorka mi do světa Bruce Waynea nepasovala. Všechno ostatní je na jedničku a skoro nevím, kde mám začít. Na první pohled je zjevná inspirace Nolanovým temným masterpiecem, a tedy i animovaný netopýří muž sází na tklivé hudební linky a ponurost. Navíc je to správně drsné a s divákem se nemazlící. Příběh je bezchybný a správně vypointovaný, finále napnuté k prasknutí. Byl jsem překvapen, protože tak skvělý jsem snímek nečekal. Nejvíce oceňuji vydařené akční souboje, které jsou mixem parkouru, šíleného kung-fu a nefalšovaných drsných barových bitek. Kdo neuvidí, neuvěří. Teď už stačí jen se těšit, kdy se batmanovský animák od stejného tvůrčího týmu objeví příště. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Číslo, které má Joker na štítku na vězeňském obleku je 11940. Joker se poprvé objevil na stránkách komiksů právě v roce 1940. (TwoFace)
  • Producent Bruce W. Timm nadaboval Riddlera. (Caszidy)
  • Úvodní sekvence, ve které Batman nese mrtvé Jasonovo tělo pryč z trosek, je převzatá přímo z komiksu. (Caszidy)

Reklama

Reklama