Reklama

Reklama

Tajná společenství

(seriál)
  • Argentina Secret Societes
všechny plakáty
Argentina, 2007, 4x45 min

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Tajná společenství je exkurzem do světa, kam nemá obyčejný smrtelník přístup. Dokument se snaží odpovědět nejen na základní otázky týkajících se těchto společenství, ale také poodhalit jejich podíl na zásadních historických událostech. Kdo jsou bavorští illumináti? Co je zednářství a jakou úlohu sehrálo při vzniku Spojených států, ve Velké francouzské revoluci a dalších klíčových událostech světového významu za poslední tři století?

Díly:
1. Zednáři: Kdo to jsou zednáři? Jaké mají symboly, iniciační rituály a tajné záměry.
2. Illumináti: Jaké jsou principi řádu a plány na ovládnutí světa? Kdo byl Adam Weishaupt?
3. Zednáři v USA: Jaký mělo zednářství vliv v boji za nezávislost? A víte, že k řádu patřili i slavní američtí prezidenti G. Washington a T. Jefferson?
4. Současnost: Závěrečný díl této série se zaměřuje na další tajná společenství, jakými jsou skupina Bildeberg, Lebka a hnáty atd. Jaké plány osnují? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Prvé dva diely boli nudné a bolo ich obtiažne sledovať, aby som sa nenudil. Tretí diel som preskočil, aby som si pozrel štvrtý diel "Současnost", ktorý bol jediný, čo ma výraznejšie upútal. Posledný diel sám o sebe je hodný 4*, ale celkovo len upravil hodnotenie na 3*. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavo spracovaný dokument, ktorý sa nebojí ísť do hĺbky (v rámci časových možností) a pýtať sa aj "zakázané" otázky. ()

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto: 2. Illumináti: Jaké jsou principi řádu a plány na ovládnutí světa? Kdo byl Adam Weishaupt? Moje hodnocení: 65% ()

Nick321

všechny recenze uživatele

Na zednáře mám ten názor, že co jsem četl a slyšel, tak to členství u zednářů je strašná nuda, nemají člověku co nabídnout a spíše od uchazeče víc vyžadují. Členské příspěvky jsou srovnatelné s placením kroužků a prý ta skutečná tajemství, která se chce uchazeč dozvědět už jsou dávno ztracená a nahrazená umělými. Zednáři jsou jako spolek dávno na umření, nemají zájemce, některé lóže zanikají na nedostatek členů, komu by se taky chtělo tlachat o filantropii, filozofii a symbolech. Není ani pravda, že by se zednáři na ulici mezi sebou poznali podle nějakých tajných gest, to platí jen uvnitř lóže, takže pokud od toho někdo očekává tajnou celosvětovou síť útočišť, tak bude zase zklamán. Co se iluminátů týče, podle mne už neexistují, jejich účel byl bojovat proti jezuitskému vlivu, dnes by jejich existence neměla smysl, ale nemám nikomu za zlé pokud chce věřit v jejich existenci, taky jsem si takovou etapou krátce prošel. Kdo skutečně ovládá svět jsou církev, mafie a tajné služby, rozhodně ne nějací dědci v zaprděných pláštích co někde ve sklepení údajně vyvolávají démona. Po iluminátech se svezl stejný osud jako kdysi po templářích, obvinění z čarodejnictví, touhy ovládnout svět a tak šli ke zdi. Závěrem všeho o těch studentských spolcích jako Skull&Bones bych řekl, že to mohou být opravdu vyděračské spolky. Díky nim může někdo udělat rychlejší kariéru, ale taky je svázán ke všem co na něj ví kompromitující tajemství a musí poslouchat jejich případné příkazy. ()

Reklama

Reklama