Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (7)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tyhle né úplně dokonale uchopitelné divnofilmy miluju. Škoda, že na tomhle se našlo relativně dost věcí, které mě vyloženě štvaly - jednoznačně vede wtf "matka příroda", v závěsu jsou pak občas silně toporné kreace (ne)herců. Ale najde se i pár mile netradičních/neobvyklých věcí (přechody ze staré černobílé do zářivé technicolor tu mají svou logiku) a občas si člověk může vzpomenout i na Lynche (spíš ale ve verzi "for dummies"). Přiznám se rovnou bez mučení, že jsem si to pustila jen kvůli Pattonovi a ten je tu samozřejmě k sežrání - navíc hned ve dvou rolích blonďatého a černovlasého tyrana, které mu, až na pár přehnaných "ústřelů", moc slušely. Tak snad si zas někdy najde čas a vystřihne živočišného hajzla v nějakém dalším pěkně nenormálním filmu. (poctivé 3*, zaujalo by i bez MP) ()

snob 

všechny recenze uživatele

Dost věcí nedomyšlených. Dost věcí přemyšlených. V té hrůze konstruování děje nezbylo místo pro cynický výsměch, který by z filmu udělal tu pravou hodnotu. Mike Patton byl Mike Patton. Prostě roztomilý kocourek. Ale že bych kvůli tomu ryčel nadšením? Ani mě nehne. Chyběl tomu takový ten šmrnc opravdovosti. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Film o utrpení, zneužívaní, úteku za slobodou. Jimmy, precitlivelý samotár je zneužívaný starším bratom, alkoholikom a despotom, nijako mu to neuľahčuje ani jeho matka, náboženská fanatička. Jimmy sa v svojom šedom živote plnom utrpenia uprie na hviezdu potulného cirkusu, staršiu speváčku s výnimočným speváckym talentom a krásnym zjavom netušiac, že aj ona žije v podobne zvrátenom svete ako on. Vo chvíli, keď Jimmy utečie z krutého domova za potulným cirkusom, aby mohol hrou na klavíri sprevádzať vystúpenia svojho ideálu - Sandry, pochopí ona, že týraný chlapec je jej odrazom. Aj ona je zneužívaná, zohavená svojim partnerom a vlečená cirkusom ako jeho atrakcia a povzbudená chlapcovým útekom zvolí tiež útek za slobodou. Nič však nekončí tak, ako by si človek vždy prial, ale ... PS: Mike Patton v dvojrole tyranov je fantastický. Karen Black v svojej dvojrole je takisto presvedčivá a vôbec, ceny, ktoré film získal, sú zaslúžené. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Díval jsem na to jen kvůli Miku Pattonovi. A jen kvůli němu to dostane jednu slabou mini hvězdičku. Jinak je to totální kravina (objektivně odpad). Vůbec jsem to nepochopil. Hodně se tady zmiňuje podobnost s Lynchem. Jelikož považuju Lynche za nejhoršího režiséra na zeměkouli, tak s tím částečně souhlasím, protože něco tak nesmyslného jsem už dlouho neviděl. 1-* ()

Hilly 

všechny recenze uživatele

Vidělo tuze málo lidí, obtížné tento kousek sehnat. Ale proč? Film se jeví jako slušná konkurence Davida Lynche. Celou dobu vás provází ponuré charisma, střídání depresivních barev, tragické osudy duševně nestabilních postav, dualismus postav v podání Karen Black a Mikea Pattona. Oba odvádějí brilantní herecký výkon a Patton - něco ohromného. Zpěvák kapely Faith No More je zároveň luxusní herec, ale tomuto řemeslu se příliš, resp. skoro vůbec nevěnuje. Další proč. Scéna na baru, kdy jako oplzlý opilý blondýn doráží na Karen Black je vážně silná, úvodní vtažení do děje je hororově poutavé. Přiznám, že děj jsem doslovně nepochopil, nabízí se otázka, zda vůbec měl být pochopen(jak to bývá u Lynche - jeho fanoušci by si tohle shlédnout rozhodně měli). ()

space weaver 

všechny recenze uživatele

Tak Firecrackera jsem sháněl hodně dlouho a to hlavně kvůli Mike Pattonovi (Faith no More). Opět pro náročnější publikum. Odkazy na Davida Lynche rozpoznatelné. Příběh místy bolestivý. Zážitek nepříjemně okouzlující. ()

Reklama

Reklama