Reklama

Reklama

Ničitel Conan

  • Česko Conan ničitel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Potulný lupič Conan se při putování se svým společníkem Malakem střetne s královnou Taramis. Ta mu dá nabídku, aby doprovodil její panenskou neteř Jehnnu ukrást bájný roh boha Dagotha. Taramis Conanovi slíbí, že po návratu oživí jeho mrtvou lásku Valerii, a Conan nabídku přijme. Taramis však chce ve skutečnosti po získání rohu převzít nadvládu, a aby si boha nerozhněvala, chce mu Jehnnu obětovat... Společně s Conanem, Malakem a Jehnnou se na výpravu vydává také královnin strážce Bombaata, který dostal od královny za úkol Conana po získání rohu zabít. Během cesty Conan vysvobodí svého přítele, čaroděje Akira, před kanibaly a bojovnici Zulu před bandity. Akira i Zulu se ke skupině přidají. Společně pak dorazí na bájný hrad mága Thoth-Amona, který však Jehnnu unese. Conana čeká souboj v labyrintu s krvelačnou příšerou, kterou se mu podaří zneškodnit – ukáže se, že příšera byla jednou z Thot-Amonových podob. Skupině se podaří získat drahokam, s jehož pomocí lze hledaný roh obnovit, ale střetnou se se strážci drahokamu. Conan a ostatní s nimi nejprve bojují, Akirovi se ale podaří je přemoci pomocí magie. Když je skupina na útěku, Bombaata se pokusí s Jehnnou utéci a všechny ostatní zasypat ve skále. Oni však tento pokus přežijí, prohlédnou léčku královny Taramis a vydají se do jejího paláce... (TV Prima)

(více)

Recenze (361)

Lima 

všechny recenze uživatele

Druhý film ze série o Conanovi, jenž svému předchůdci nesahá ani po kotníky. Dokonce i Basil Poledouris to odflákl. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Kvalita hudby klesla (je to totiž jen variace na první díl), ale zase mi přišel o fous lepší příběh, takže z toho vychází opět jen hooooodně průměrný film. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka nejde o takovou kvalitu jako u Barbara, přece jen najít dalšího takového protivníka jakým byl James Earl Jones se už nemohlo podařit...ne že by v nějakém jiném ohledu Ničitel dosahoval kvalit Barbara, to ani omylem:) Spíš než sledovat film bych doporučil sehnat si soundtrack, opět z dílny Basila Poledourise... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ako dieťa som to zbožňoval. Priamočiare fantasy dobrodružstvo, v ktorom Arnold parádne krúti mečom ;-). V skutočnosti má toto po príbehovej stránke omnoho bližšie k Howardovej predlohe než o dve triedy lepší Barbar... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už bylo Arnolde slabší. Sice se pořád jedná o hodně dobrou fantasy, ale už ten film nedýchá takovou atmosféru starověku jako Barbar Conan. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $31,042,035Tržby Celosvetovo $100,042,035║ Po dlhšej dobe som sa k tomuto počinu znova dostal a nie je to až taká katastrofa, aj keď oproti prvému dielu je to podstatne nevýraznejšie, zopár tých súboj čo ma pobavia sa tam nájde, dá sa povedať že je to na úrovni Červenej Sonji. /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je spíše 3 1/2 * mám rád tyto příběhy, ale je pravda, že první díl měl jinou a lepší atmosféru. Škoda, že tento film není více podobný předchůdci, ale i přesto potěší. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nedůstojný nástupce prvního Conanova filmového dobrodružství. Arnie ještě ujde, ale stupidní scénář, špatná akce, infantilnost a zmatená režie dělají z Conana Ničitele neškodného beránka, který zničí maximálně tak váš dobrý vkus. ♫ Hodnocení OST: 3/5 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Těžko věřit, že druhý Conan vznikl ve stejném roce jako první Terminátor. Heroická fantasy je s Arnoldem v popředí znovu poněkud bezduchou, ale na rozdíl od prvního dílu se vytratila falešná monumentálnost, kterou jsem nemohl překousnout. Zůstalo jen neškodné zapomenutelné béčko. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Conana Ničiteľa si mali Schwarzenegger a skladateľ Poledouris odpustiť. Kým na jednotke pracovali esá Oliver Stone (scenár) a John Milius (réžia), na pokračovanie producent Dino De Laurentiis najal "nijakého" Richarda Fleischera (Amityville 3-D). Hoci na nás z úvodu dýchne bombastická atmosféra drsnej fantasy (odťaté hlavy), už onedlho sa to celé zvrtne v niečo, čo malo byť fantasy, ale nemalo to adekvátny rozpočet a tak zostarnuté efekty striedajú umelohmotné kulisy, nepresvedčivé akčné scény + bizarné herecké obsadenie (Grace Jones ako Zula, v komiksoch je to mimochodom muž). Je pekné, že dvojka je väčšou fantasy, ako realistický prvý diel. Mohlo by sa zdať, že je to prepadák, ale čísla neklamú: film pri rozpočte 18 miliónov na celom svete trhol 100, čo teda fakt nebolo na prvú polovicu 80. rokov zlé. Lenže všetci pochopili, že je to celé zle a nikomu sa do trojky nechcelo. Nakoniec vznikla aspoň "falošná" trojka a to (žalostná) Červená Sonja. Prekvapivo zasa vo Fleischerovej réžii. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnimu dilu znatelnej pokles kvality. Sice na prvni pohled vse vypada podobne, nabusenej Conan, par okolo se motajicich bojovniku a pribeh o ceste za diamantem, kterej hlida carodej. Potud by bylo vse v pohode, problem je, ze to cely tak trochu misty smrdi komedii a jednotlivy sceny proste nejsou buhvijak pusobivy. Ale i tak to je docela zabavny fantasy. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Pokračování Conana je docela roztomilá fantasy s komediálními prvky. Opravdu jsem se několikrát od srdce zasmál a mám dojem, že to byl záměr tvůrců. Srovnání s Barbarem je zbytečné, Ničitel má hloupý scénář, horší herecké výkony i horší hudbu. Ale přesto zůstává filmem mého dětství, kdy jsem ho sledoval docela často. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

O velký kus slabší / sračkovější než cult-classic jednička - přesah nula, Troma level gumácký monstra, chabá snaha o vtip, ba dokonce bez šoustání. Být to lepší, mohli jsme se dočkat dalších pokračování. Pořád se dá vidět, já podruhé a naposled. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Richard Fleischer je tím nejsilnějším borcem, co znám. Přemohl samotného Conana, zašlapal ho do země a navíc mu vystavěl jeden z nejošklivějších pomníků, co mohl. Obdivuhodný výkon. Ten film má asi stejné kvality jako Howardovi (čti - autor předlohy) pohrobci, kteří svojí fantazií připomínají žáky mateřské školy. Čili mysl bujná, ale obsah nevalný. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Asi jsem jediný kdo si to myslí, ale Conan ničitel je mnohem povedenější film než první díl. Samotný příběh je mnohem zajímavější a též lépe uchopený. Režisér se tentokrát snaží divákovi dát to co chce, zábavu. Jenže je tu jedno velké ALE. Ten scénář je naprosto dememtní a kýčovitý snad v každém svém momentu. Celá ta akce v odehrávající se v ledovém paláci je sice zbavně podaná, ale to nic nemění na její naprostě zbytečnosti. A není v tom sama. Plno pasáží by potřebovalo odstranit, dialogy přepsat a odstranit tu příšernou kýčovitost jak situací, tak i obrazu. Mnohem více prostoru zde dostal humor a ze živočišné říše mág, který byl v prním díle zahalen tajemstvím a o jeho schopnostech se dalo jen spekulovat, zatímco zde kouzlí každých pár minut. [TOP 19/9 37%] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Všichni vždycky dobře vědí, že se musí obětovat panna. Takže kdyby Barbar nebyl Onan a prosazením se přes osobku Chamberleina konal, mohli si všichni (včetně diváků) celou tu odyseu ušetřit. Podobně pak mohl zapracovat i na bojovnici Zulu, ale upřímně řečeno nevím, kde by na ní tu panenskou blánu hledal.. Kejklířská hudba, i na svou dobu mizerné triky, hloupoučký děj a jako finále tragikomický výstup příšery zvané Dagoth - jakéhosi křížence nosorožce, E.T.-ho a ropuchy, co by mohl svým rohem klidně suplovat funkci zubní nitě mezi horními jedničkami toho naolejovaného Cimméřana s věčně tupým výrazem a nechutně rakouským přízvukem.. ()

Související novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

28.10.2012

Arnold v nedávném interview naznačil možný návrat do role, která z něj udělala filmovou hvězdu. Tenkrát jsme tomu ještě nevěnovali pozornost. Zhruba po týdnu přináší studio Universal překvapivé… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama