Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

oje 

všechny recenze uživatele

Ze začátku ryzí sociální drama vypovídající o šikaně a krutém dětství v disfunčkní rodině se postupem času mění v boj o udržení se na vlastních nohách a proplouvání mezi mafiánskými kastami. Ponurost ani autenticita nešly na dřeň a po emotivní stránce by bylo ještě co vylepšit. Dějová linka ale byla pestrá, a tak je to nakonec oproti očekávání právě nepředpokládatelný vývoj příběhu a různorodost postav, která určuje relativně slušnou kvalitu. Hodnotím vesměs vysoko, nicméně ve mně zůstává dojem, že titul je mírně nadhodnocený. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jasně, klidně si ho vemte !! Já toho kluka stejně nechci.." Potenciálně velmi silný snímek, který se hned zkraje kasá, že vychází ze skutečného příběhu, se nezkušenému tvůrci Nicku Moranovi naprosto rozpadl pod rukama coby scénáristicky nezralá a především dramaturgicky nezvládnutá báchorka, v níž hloupej Honza ke štěstí přišel, na níž vyjma naprosto příšerného výkonu Nataschi McElhone, která si střihla dokonalou karikaturu macechy, iritují také některé laciné motivy, polopatisticky se neustále opakující.. Navíc právě pasáže s vážnou hudbou, kde si pro změnu režisér Moran hraje na Scorseseho, jehož mistrovským dílům však tahle šmíra nesahá ani po kotníky, při nichž často pomocí nefunkčních zpomalovaček i dík naprosto nezvládnutým bitkám dochází až k sebeparodizaci snímku, jasně dokazují bezradnost tvůrců.. Až na pár výjimek, v čele s ve svých malých partech výtečných Jamesem Foxem či Ioanem Gruffuddem, Kid z mého pohledu skutečně platí za řemeslně velmi nezvládnutý snímek, u něhož si ten hype s hodnocením prostě nějak nedokážu vysvětlit.. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Skutečný příběh chlapce, kterého matka nenáviděla a týrala jak psychicky tak fyzicky. Při dospívání byl ve škole šikanován a v dospělosti s ním kde kdo vymetl. Nakonec se sám postavil na vlastní nohy a vzepřel se špatnému osudu. Příběh tohoto snímku mě dostal a konečně jsem po dlouhé době viděl kvalitní film s kvalitním příběhem. Režisér tento film vzal do správné ruky a vytvořil povedený film... 8/10 = 80% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film s úžasným námětem, který sice není nijak zvlášť originální, ale který zaujme svou hlavní postavou a tím, jak se dokáže vyrovnat s nepřízní osudu. Dobře působí zakomponování tří různých herců v různých životních etapách. Rupert Friend opět zahrál na jedničku a jeho proměna v Kevina byla perfektní. Kdo překvapil, byla Natascha McElhone; v takové roli jí neznám a musím říct, že mi vyrazila dech. Co dodat, výborné britské drama. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Pekný, ale prázdny obal. Je smutné vidieť, že sa už aj niektorí britskí filmári inšpirujú v modernom Hollywoode, ale berú si z neho to najhoršie - zneužívanie nezávislého formátu ako marketingového ťahu pre lacné šokovanie v prvom pláne a primitívne citové vydieranie v druhom. Nota Bene keď sa jedná o sfilmovaný príbeh podľa skutočných udalostí, spísaný samotným hrdinom do podoby autobiografického knižného bestselleru. Toto nie je moja šálka kávy. Presne ako vraví B-Boy1 - povrchné, nevťahujúce, postupom času čím ďalej nudnejšie. Niektorí herci a postavy boli na zabitie, vrátane samotného Kevina, ktorého príbeh ma nedojal - a presladený happyend tomu nasadzuje korunu. Vďaka aspoň za toho učiteľa, ktorého stvárnil môj obľúbenec Ioan "Hornblower" Gruffudd. 40% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)
  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama