Reklama

Reklama

Megapiraňa

(TV film)
  • USA Mega Piranha
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Původně měly geneticky modifikované, rychle rostoucí a množící se piraně sloužit jako potrava hladovějícím. Jednoho dne se ale těmto nebezpečným predátorům podaří dostat na svobodu a z venezuelských laboratoří si postupně prožírají cestu k Floridě. Zastavit je mohou pouze bioložka Sarah Monroeová (Tiffany) a agent Jason Fitch (Paul Logan).
MEGAPIRAŇA je další ze série mockbusterů produkovaných společností Asylum. Podobně jako MEGA ŽRALOK VS. OBŘÍ CHOBOTNICE překypuje i tento film počítačovými efekty, přerostlými krvelačnými zrůdami, stylovými úmrtími a akrobatickými výkony titulních predátorů. Milovníci intelektuálně nenáročných akčních filmů věnovaných genetickým experimentům, které se vymkly kontrole, si přijdou na své. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (202)

J*A*S*M odpad!

všechny recenze uživatele

A to jsem si myslel, že už mě nemá šanci vůbec nic překvapit. Viděl jsem obří chobotnice, zombie vodníky, vraždící rajčata, Teletubbies i Turecké hvězdné války, ale tohle teda ještě ne! Mega Piranha se naprosto vymyká - a neříkám to jenom v takovém tom krátkodobém údivu nad libovolnou sračkou, kterou jsem viděl naposledy a mám ji tak v živé paměti - ne, tohle je opravdu něco nevídaného. Přestávám si myslet, že Asylum je bandou neschopných neumětelů. Mnohem spíš jsou to tvůrci, kteří jednou budou v určité fanouškovské filmové subkultuře velmi slavní a budou se těšit kultovnímu statusu. Díky filmům jako Mega Piranha. ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

Neděle 12.12.2010 byl megaden. Viděl jsem Megapiraňu. Byl to megafilm. Jenomže v tom negativním megasmyslu. To, že Asylum je megabanda megadementů, jsem tak nějak věděl. Megachyba. Megasračka megarozměrů. Jak jinak nazvat film, kde megyryby dělají megavýskoky desítky metrů na pevninu?? Megahovnem. Rozhodně za shlédnutí stojí megaefekty. Totiž, že megapiraně jsou namalované a vystřihnuté z megačtvrtek. Ty pak plavou ve vodě. Megastoka. Megaodpad! Víc už nesnesu. Tenhle megazážitek jako megatrest smrti doporučuje 9/10 megakritiků. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděla ledacos, ale takhle velké pirani a tak hladové a tak skákající a ničící a zákeřné, to tedy ještě nikdy. Pro fanoušky jakýchkoli lidožravých potvor velmi zábavný film. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Mega Piranha přebírá štafetu po ultimátním Mega Shark vs. Giant Octopus (a trochu nečekaně nahrazuje jeho poněkud disfunkční pokračování Mega Shark vs. Crocosaurus) a předkládá naprosto ukázkovou formu diváckého masochismu, dovedenou zcela záměrně k dokonalosti. Tvůrčí diletantství, neschopnost a v neposlední řadě také vědomí tohoto všeho tak opět dávají vzniknout parádnímu monster béčku, kde se pro dobře mířenou špatnou hlášku nejde nikdy daleko, piraně vyskakují z vody, naráží do domů a náslesledně explodují a vysmátí statisté, vyděšeně utíkající před piraněmi se schovávají za trubky a náramně se u toho baví, v mylném domnění, že už nejsou v záběru. "You're fish fruit!" ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jakožto můj první zhlédnutý zážitek renomované společnosti Asylum, která zavedla do současného žánru nový pojem, "Mega Monster Horror", má Megapiraňa můj obdiv. Jedná se o zcela převratné dílo. Vymykající se snad všemu, co jste vůbec kdy viděli. Něco podobného ještě nikdy nebylo natočeno:) Asylum svou tvorbou otevírá zcela nové brány a netušené možnosti. Jejich styl a náměty dokáží překonávat hranice lidského chápání a logiky:D Buď z toho zešílíte, nebo budete uneseni a s nesmyslným údivem a obdivem budete mezi záchvaty smíchu této šílenosti holdovat. Paul Logan coby agent Jason Fitch, je se svým drsným, kamenným výrazem a obdivuhodnými schopnostmi zcela jistě novým akčním hrdinou:D Scéna, kdy na pláži odkopává přilétávající žravé, digitální potvory, je naprosto epochální a já musím konstatovat, že takové scény píší filmovou historii:) A samotný film bych nazvala, již teď, zcela kultovním. Je jako dokonalý, moderní prototyp nového druhu těchto výtvorů. Přemíra vskutku unikátních triků, zábavných postav, excelentních momentů (piraně zahryzávající se do baráků, či vzdušný útok na vrtulník) a odzbrojujících dialogů, které s českým dabingem získávají totálně humorný rozměr (kupříkladu scéna, kdy Logan hovoří s Barrym Williamsem o další možné variantě likvidace, ve mě vždy spolehlivě vyvolává nekontrolovatelný výbuch smíchu). Oceňuji dynamickou hudbu a zběsilý střih, který má dodat na důležitosti a dojmu rychlého tempa děje. Taktéž by mě velmi zajímalo, kdo se podílí na tvorbě velmi vydařených a neocenitelných plakátů pro Asylovské MEGA projekty. GO ASYLUM! Dodatek ke druhému zhlédnutí: Usadila jsem se pohodlně do křesla, natěšena na to, že konečně Mega Piranhu uvidím na televizní obrazovce v rámci vysílání Universal Channelu. Vzápětí jsem se však málem zakuckala, když jsem zjistila, co s ní provedli. Jedná se, nejspíš pro všechny ostatní, o nepodstatný detail, ale mě to zcela šokovalo. Oni mi ju předabovali!:) Prvně jsem ji viděla na PC, kde hlavní roli Jasona Fitche mluvil Tomáš Juřička a vůbec celé dabingové obsazení, naléhavost dialogů či intonace, se postaraly o nezapomenutelné hlášky, o něž je nová verze Universalu v jisté míře ochuzena. Pro mě je Megapiraňa neopakovatelná, a Paul Logan, Tiffany a Barry Williams zcela nenahraditelní. The Best of Asylum! MEGA Zajímavost: Věděli jste, že když máte vybitou baterku u mobilu, stačí ji vložit do úst? Kyselina ze slin dodá 10%:) Dopručuji geniální trailer, hodný typického "MUST SEE!" "It wasn't an explosion, it wasn't terrorists, it was giant piranha. Yes sir, giant piranha", "Serrasalmus are... BIGGER!!!":D "Vzorek má polovinu nových orgánů. Má dvě srdce, třikrát silnější kůži, je to hermafrodit, schopný se množit sám", "Než doplavou k ústí řeky, budou velikosti koně, osm hodin potom budou jako hroch, za další čtyři hodiny jako slon, pak velryba", "Právě jsme viděli masivní útok piraní, byl zničen celý přístav", "Právě přežily jaderný útok jakoby nic a plavou DÁL!" :D :D ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdo neuvidí, neuvěří. Záměrně mizerné, záměrně stupidní. Jinak to ani nejde racionálně uchopit. Dlouhodobě podezřívám (No, co podezřívám? Ono to tak je!)pantáty ze společnosti The Asylum, že na to jdou naopak velmi chytře – kvalitě konkurovat nelze, rozpočty mají značně omezené, tudíž do výsledku vymačkají všechny své nejzběsilejší sny, představy a ranní stavy po nočním flámu. Náměty, které překonávají hranice diváckého chápání, šílené názvy, dialogy jak z pornofilmu natáčeného na mobil a technické zpracování nesmírně jalové. Výsledek je samozřejmě sračka, ve které přerostlé ryby dělají megavýskoky nad hladinu nebo se zahryzávají do budov, ale i z takovéhle žumpy se dá slušně vytěžit (stačí se mrknout na počet zdejší hodnotitelů). A tihle pantátové za kamerou pak musejí být slušně vysmátí. Nedivím se jim, sedět ve střižně, ve které už tak mizerná látka dostává nový ještě neuvěřitelnější tvar, může být k popukání!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americká shit produkčná filmová spoločnosť The Asylum ma obohatila ďalšou neuveriteľne demetnou sračkou. Pozrel som si snímok "Mega Piranha". Nehorázne hlúpy scénar, primitívne digitálne počítačové efekty, totálne úbohé herecké výkony, idiotské dialógy, fušerská réžia. Vskutku niečo otrasné. No ale nič iné som od tohoto titulu ani neočakával. Keď som si púšťal "Megapiraňu", tak som bol pripravený na to, že to bude poriadna pičovina. A veru že aj bola. Mega, mega, mega pičovina. * ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Opravdu lituju, že jsem koukala na "Trust", místo sledování tohoto žumpoidního skvostu! Kdykoliv jsem totiž při reklamách přepnula na TV Veškrnov, tento film mi okamžitě nabídl nevídané, dechberoucí scény. Obří, neuvěřitelně špatně animované piraně vyskakují z vody a demolují město tím, že narazí do střechy budovy a v záblesku plamenů explodují! Ultramegagigaobří piraňa vyskakuje z móře 50 metrů do vzduchu a polyká vrtulník! Následuje západ slunce, toporný svalovec v upnutém buzioblečku s pseudodrsným výrazem alá "spolknul jsem mouchu, jsem borec" kráčí ve zpomaleném záběru nejistým krokem, naznačujícím zcela čerstvou defloraci kaktusem... A Phobia definitivně padá z gauče, mlátí sebou smíchy o linoleum, následně se zkříženýma nohama odhopkává na hajzlík, než se jí stane to, co se jí naposledy stalo v pěti letech (pozor na sny o tom, jak se koupete a lijete do vody šampón, končí to promočeným pyžámkem!). Jako vášnivý lovec odpadů už jsem viděla opravdu kdejakou třeskutě dementní srajdu, ale "Megapiraňa" je všechny s přehledem strčí do kapsy. Někdy ji musím zkouknout celou a potvrdit si, že jsem skutečně viděla, co jsem viděla a nezdálo se mi to... i když - až TAKHLE debilní sny nemívám, přestože už mě jednou pronásledoval žralok po suchém sklepě. Tohle prostě musíte vidět! http://www.youtube.com/watch?v=_mMEDRdcMeo http://www.youtube.com/watch?v=YJuTXcf3IIo ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Od filmu se slovem MEGA v názvu nemůžete čekat nic omračujícího. Já se bavil, i když často lituji, že věrohodnější mechanické efekty nahradily laciné počítačové... Jasně, je to zrůdná ptákovina, kde taky uvidíte kopanou s krvelačnými rybkami, že? Mě jen zamrzel konec....čekal jsem, že ta největší, nejhladovější a nejbestiálnější čudlička spolkne celou zeměkouli! Tak možná v Megapiraňa 2... ()

lamps odpad!

všechny recenze uživatele

Něco takového by mělo být zprovozeno z filmového světa. Stačí 20 minut, a o hodnocení už máte jasno. 0% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Mega Piranha je typické Asylum poslední doby - vypadá filmově, je hrozně levná, příšerné triky, ochotnící a dřeva před kamerou, neskutečné scénaristické lapsy = je to krása. Nej scéna? když rybičky sežerou bitevní loď US navy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Letošní rok je ve znamení hororů s pirany. Tento horor z televizní produkce Asylum nedosahuje ani v nejmenším preciznosti Ajova spektáklu Piranha 3D, a těžko obstojí i s průměrnými horory, protože podle speciálních efektů neuvěříte, že je z roku 2010. Je však na něm sympatické, jak se po celou dobu tváří sebevědomě, a jak je mu úplně jedno, že má předpotopní triky, odbytou realizaci a zcela absurdní scénář. Bere se smrtelně vážně a divákovi tak jasně dává najevo tvrzení "ber nebo nechej tak". A slovnímu spojení "stupidní horor" dává úplně jiný až obří význam. Stejně jako jsou obří, geneticky modifikované a stále rostoucí pirany, jejichž obří růst je výsledkem neúspěšného pokusu, po kterém se nepřijemně přemnožili v řece Orinoco. Jejich ostré zuby záhy pocítí dva vyznamní politici a do incidentu se vloží americká armáda, která na místo vyšle svého analytika Paula Logana, aby zjistil, co se vlastně stalo. A v tomto hororu se toho stane dost. Pirany odolají všem pokusům na jejich zničení, včetně atomové nálože, a ani slaná mořská voda jim neublíží. Film střídá dobré okamžiky se špatnými až do finále, které vidím, jako poměrně velkolepé na televizní poměry, ale aby film vypadal precizně, by musel disponovat bombastickým rozpočtem. Nedá se nic dělat. Ačkoliv se ve filmu pořád něco děje a má dynamické tempo, z podprůměrných kalných vod se vyplavit do křištálově průzračných vod, nedokáže. 40% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Ti co znají fillmy z produkce Asylum věděli do čeho jdou, stejně jako já... Od začatku mi bylo jasně, že tohle bude odpad jako stehno, ale co už, mě nezajímaly herecké výkony, logika děje nebo chování postav (jedno debilnější než druhé), mě zajímalo jen jestli mě Megapiraňa pobaví... a pobavila... Když si vzpomenu na obrovské piraně ničící loď, vrtulník, ponorku nebo dokonce i budovy na pevnině, tak se musím zase smát... Nakonec jen taková poznámka... Ne každý má dostatečně úchylný smysl pro humor aby se byl schopen u tohohle kousku bavit, takže hodnocení odpad chápu, nebo že dá jeden bod za pár zábavných scének, ale že někdo dá tři body a hodnotí Megapiraňu jako průměrný film, tak to mi hlava nebere... ()

Sobis87 odpad!

všechny recenze uživatele

Filmy studia Asylum si vždycky rád seženu, abych se jimi následně proklikal od úvodu k závěrečným titulkům v rozmezí 10ti-15ti minut. A jaký to má význam? Tyto filmy jsou jednoduše tak špatné, že kdybych jim věnoval celou tu půldruhou hodinu, kterou běžně trvají, neskonale bych litoval promrhaného času vzhledem ke kvalitám takových „špektáklů“. Na druhou stranu mám slabost pro přestřelené béčkové filmy plné hovadských nápadů a právě produkce studia Asylum oplývá těmi nejhoršími filmy této kategorie. Tyto filmy jsou ve své špatnosti a amatérismu vlastně celkem zábavné, platí to ale jen pro akční scény, ty konverzační jsou jen nutným zlem zajišťující filmu dlouhometrážní stopáž. Mega Piranha (tedy další „asylum-flick“ parazitující na budoucích hitech – v tomto případě se jedná o Ajovy Piraně 3D) nezůstává svému mateřskému studiu nic dlužná a udržuje laťku nastavenou filmy The Terminators a Mega Shark vs. The Giant Octopuss – tedy jednoduše řečeno to je prostě laciná sra*ka, které ohromí maximálně tím, co všechno se tvůrci nestydí vypustit na běžný trh. Proč jsem tedy tomuto filmu věnoval svůj čas, když jsem už dopředu věděl, do čeho jdu? Protože pohled na přerostlé piraně skákající z vody na město a zakousávající se do budov (navíc v otřesném provedení) prostě stojí za to. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Megapiraňa je prostě film na který se musí přistoupit, Asylum si už dobře uvědomuje že nedělá seriozní filmy tak je staví aspon na zábavě, a ta se mi dostávala vskutku grandiozním způsobem, pravda je že se nejedná o nějaký dobrý film, ale vzhledem k tomu co jsem čekal jsem byl spokojen, efekty špatný, herci příšerní(hlavně Paul"nikdyneměnímtvář" Logan). A všechno je prostě blbé, ale já se bavil, kde jinde uvidíte piraně sežrat lodě? ()

Reklama

Reklama