Reklama

Reklama

Megapiraňa

(TV film)
  • USA Mega Piranha
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Původně měly geneticky modifikované, rychle rostoucí a množící se piraně sloužit jako potrava hladovějícím. Jednoho dne se ale těmto nebezpečným predátorům podaří dostat na svobodu a z venezuelských laboratoří si postupně prožírají cestu k Floridě. Zastavit je mohou pouze bioložka Sarah Monroeová (Tiffany) a agent Jason Fitch (Paul Logan).
MEGAPIRAŇA je další ze série mockbusterů produkovaných společností Asylum. Podobně jako MEGA ŽRALOK VS. OBŘÍ CHOBOTNICE překypuje i tento film počítačovými efekty, přerostlými krvelačnými zrůdami, stylovými úmrtími a akrobatickými výkony titulních predátorů. Milovníci intelektuálně nenáročných akčních filmů věnovaných genetickým experimentům, které se vymkly kontrole, si přijdou na své. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (202)

Flego odpad!

všechny recenze uživatele

Všetci tvorcovia by mali do smrti chodiť kanálmi. Všetko v tomto "filme" je zle urobené, nefunguje tu nič. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové hranice hororového žánru a především zvířecího (monster) odvětví dostaly další těžké K.O. Společnost Asylum ve spolupráci s ‘‘ režisérem‘‘ Ericem Forsbergem dokázali stvořit něco, co před nimi zřejmě ještě nikdo nedokázal a stali se nefalšovanými králi odpadních vod. Všem jenž se na tomto veledíle podíleli bych doporučil psychiatrickou léčebnu a doživotní zákaz práce ve filmovém průmyslu. Jediný důvod proč tomu nedám čistý odpad, který si mimochodem tenhle kousek plnohodnotně zaslouží je ten, že jsem se u toho opravdu několikrát musel zasmát, protože větší pi.....nu jsem snad ještě neviděl. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

The Asylum opäť boduje :) Mega Piranha sa spočiatku javí ako pre túto spoločnosť typický mockbuster, parazitujúci na Ajovej Piranhi 3D po chvíľi však asylumáci vykročia vlastnou, monstruoidnou cestou a ich konečný výtvor je tak shitový a absurdný, že Cameronova Piraňa 2: Lietajúci zabijáci sa v zrovnaní s ním javí ako seriózny film. Hlavný hrdina - svalovec Logan je absolútny antiherec, tváriaci sa dôležito ako predvolánka na súdne pojednávanie a jeho výraz "pozor na mňa, som ostrý ako Mach3 Turbo" je fakt k popukaniu... Aj keď nie som fanúšikom asylumáckych nízkorozpočtových rýchlokvasiek priznávam, že Mega Piranhi nemožno uprieť istú mieru zábavnosti... otrasné obrie CGI pirane, ktoré vo výskoku zožerú vojenskú helikoptéru alebo priamo z oceánu podnikajú kamikadze útoky na budovy v meste to sa tak ľahko nevidí... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ty má svatá prostoto. V jiných monster filmech kombinují různé možné i nemožné způsoby, jak zmutovaná monstra zneškodnit, hází na ně atomovky, infikují různými viry, vyvolávají kvůli nim zemětřesení, výbuchy sopek nebo ze spánku budí jiná monstra, tady do nich stačí jen kopat a nebo je jen postřelit a hned se můžeme radovat. Ten závěr mě naprosto rozsekal. Asylum filmy oblažují bezchybně dokonalými triky, přirozeným herectvím a libě znějícími dilaogy. Megapiraňa je toho všeho plná. Navíc to zachraňuje úžasně charakterní, tvárný Paul Logan s nespočetně výrazy své tváře. Za nejzajímavější fakt filmu považuji, že už jim zřejmě z rozpočtu nezbyly prachy na angažmá nějaké umělé tuctové sexbomdy do vedlejší role a tak tam, naštěstí, angažovali úplně normální ženskou. Jako cvičení před Sharknado to ujde. ()

ARI50 odpad!

všechny recenze uživatele

Mega blbost co ničí svět bože co přijde ještě mega kuře vždyť už efekty jsou katastrofální, herci nudní a samotný námět na film je blbost. ()

MáŠa odpad!

všechny recenze uživatele

Název filmu je aliasem pro megablbost. Teda zas tak mega to není, viděl sem i horší díla, ale to není žádná omluva. Nekvalitní efekty, nerealistický scénář, to sou asi takový dva problémy, co bych ze všeho vypíchnul nejvíc. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Piraně, modely Heinkel He 111 a Mitstubitshi A6M Zero - kamikadze útočící ve Venezuele. Je to těžko uvěřitelný i na Asylum a to nejen díky úžasně mizerným trikům, ale i díky hlavnímu hrdinovi. tady trval casting asi hodně dlouho, protože takový nemehlo po celoobličejový mrtvici by hned tak nenašli. Tohle se prostě musí vidět. :D ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

* za agenta Jasona Fitcha a jeho bombastický výraz pri vypätých situáciach, * za plnoštíhlu doktorku Sarah Monroeovú (herečku v titulkoch uvedenú ako Tiffany ;-)), ktorá nič nevyriešila, * za plukovníkovho malého ukecaného poskoka Vasca Ayudantiho a * za nezastaviteľné, nenásytné, trojžalúdkové, dvojsrdcové megapirane strmhlav sa vrhajúce do budov :D:D MEGAPI...A ()

corpsy odpad!

všechny recenze uživatele

Čo napísať o filme, v ktorom je každý záber na smiech. A to či už po režijnej, scenáristickej alebo hereckej stránke - ak sa vôbec o týchto formách vôbec dá povedať ako o niečom ako umenie. Ako vidím, Asylum je proste spoločnosť, u ktorej má šancu každý. Tak by to mohli skúsiť aj slovenský režiséri a herci. Do takéhoto bludu by sadli ako prdel na nočník. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,VYSLALI SME BALISTICKÚ PONORKU. ZA HODINU PREKRÍŽI DRÁHU PIRANÍ. AKONÁHLE BUDE BLÍZKO ODPÁLI ATOMOVKU. ASI 20 KILOTON. EKVIVALENT BOMBY NAD HIROŠIMOU." ,,AK SMIEM NIEČO DODAŤ, AKO STÚPENEC GREENPEACE, ZDVOJNÁSOBTE NÁLOŽ!" __ The Best Asylum. Zo začiatku mi vadili strihy (strih bez opodstatnenia na mesto, potom na džunglu a potom zase späť na mesto) a tiež zbytočné titulkovanie postáv, keď je predsa úplne jedno ako sa kto volá, hlavne, že sú tu drobátko väčšie pažravé rybičky. I tu však platí úslovie ,,Človek si zvykne aj na šibenicu" a tak postupne pôsobia tieto ,,kvázi" nedostatky čoraz menej rušivo. Ďalej už ostáva kochať sa logikou a baviť sa parádnou akciou. Štve ma len, že ohľadom piraní mohlo byť kadečo lepšie vysvetlené a tiež uviesť na pravú mieru či sú teda hermafroditi alebo sa rozmnožujú ,,klasicky". Zdá sa, že niektoré veci nemá človek vedieť.(177. hodnotenie, 41. komentár k filmu) ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle filmek mě moc nenadchnul, ale místy jsem se alespoň zasmál těm efektům a hláškám. Ono když piraňe začnou žrát bitevní křižníky, tak to nejde se nesmát. Škoda jen, že tam nebyly alespoň pořádný baby. Ta bioložka byla hodně nic moc. Za mě 30% :) ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Film který odsoudíte v prvních 10 minutách nebo ho dokoukáte do konce a budete kývat hlavou jak neuvěřitelnou odvahu mají Asylum, že něco takového pouštějí do světa. Triky na úrovni počítačové hry z roku 2003, neuvěřitelně špatně zahrané a scénář..... Ehmm? Jaký scénář? No nic. 1* za odvahu a za celkově lehké pobavení. PS: Prosím vás, béčka mají úroven, tohle je céčo. ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem desítky nízkorozpočtových, trapných a jinak pokleslých filmů, ale tohle je opravdu megastupidnost. V prvních minutách jsem se touhle stupiditou bavila, ale později mi bylo spíš ouzko - za lidi, kteří téhle sračce věnovali svůj čas, energii, peníze, snahu, mozkovou aktivitu, kteří tohle vymysleli, napsali, hráli v tom, i sebeméně se na tom podíleli ... a všechno to mysleli smrtelně vážně. A ještě později jsem pocítila příznaky vzteku - protože kdyby se peníze a energie vložené do takových filmů použily na dobročinné účely, bylo by na světě lépe! A nakonec pocity frustrace - proboha, kolik takových ještě existuje a nevíme o nich?! Kdykoliv si ale vzpomenu na explodující rybičky, nesmyslně zpomalené záběry, počítačové efekty, na macho-mana vleže odkopávajícího rybky jako fotbalové míče ... musím se pobaveně uchechtnout. A proto symbolická jedna hvězda za to, že se po delší době podařilo nějakému "filmu" mě fascinovat. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Velice špatně ohodnotitelná záležitost. Bez debat stupidní a trapné. Po technické a herecké stránce vyloženě ubohé. Ovšem na druhou stranu mě to ani minutu neneudilo a dokázalo mě to skěle pobavit, i když mám určité pochybnosti, zda si tvůrci přáli abych se polovinu filmu dusil smíchy. P.S.: Nakonec zvoleno hodnocení výrazně více založeno na opravdových kvalitách filmu. Ovšem pokud se chcete zvráceně pobavit, tak Megapiraňa je ta správná volba. ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Od Asylumu som už videl hocičo, videl som iné ľudo, budovo či lietadlovožravé monštrá, videl som stupídne zápletky a hrozných hercov, ale toto už bolo aj na mňa veľa. Všetko to, na čo som zvyknutý a očakával som to tam bolo. Po dosledovaní som normálne nevedel ako okomentovať a ako uraziť tento snímok. Potom ma však napadlo, že film sa uráža sám. Najhorší film, aký som kedy videl! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

10.10.2010 ~ Asylum nezklamali! V kinech trhají maso Piraně 3D, Asylum servíruje naprostou a totální pitomost Megapiraňa s tak totálně mimo scénářem, že tohle dokáží jen u Asylumu. No posuďte, kdy naposledy jste viděli piraňu vyskočit z řeky, přeskočit několik domů a jednomu z nich se zabořit do střechy, přičemž dům se pod vahou gigantické piraňě sklátí a exploduje, co? ~ Nejprve se pozastavím nad tím, proč je tohle někde popisováno jako sci-fi. Na tom není sci-fi absolutně nic, geneticky modifikovaná fauna i flóra je dnes už známý pojem, navíc jsem přesvědčen, že takováhle monstra kdesi v jihoamerických řekách 100% jsou a jen čekají na svoji příležitost vniknout až k nám do domovů a ohrožovat nás svými skoky z vodovodního kohoutku, ba co hůř, ze záchodové mísy! Ale zpět. ~ Jsme v Jižní Americe, kdesi u ústí řeky Orinoko. Není tomu dávno, co zde probíhal experiment s geneticky modifikovanými rybami, které by tak mohly vyřešit nedostatek potravin v oblasti. Někoho chytrého napadlo toto vyzkoušet na piraních. ale ouha, ono se to nějak zvrtlo a rybičky začali kurňa hodně mutovat a rostly a rostly. bylo tedy rozhodnuto je zničit, ale ouha podruhé, zcela nečekaně se to ne až tak úplně podařilo a po chvíli za to zaplatil životem americký velvyslanec a jihoamerický ministr zahraničí, co si takhle v obležení sličných děv vesele politikařili u vínka. Loď napadly piraně a všechno udělalo bum. Průser je v tom, že si všichni myslí, že za smrtí jejich státníka je právě ta druhá strana. Na místo je tedy vyslán elitní voják, aby zjistil, vo co tu jako gou, nápomocen mu má být místní člen vojenské junty, který už předem ví, že za vším stojí teroristé. Na letišti se do toho zaplete právě ona bioložka, co má nestvůrky na svědomí a všechno elitnímu vojákovi řekne. Ten se snaží nejprve s místním velitelem spolupracovat, pak vezme věci do svých rukou, zajde si zaplavat, poškádlí se s rybičkami a už jenom to, že uvidí jejich existenci, mu dá skálopevné přesvědčení, že za vše opravdu mohou rybičky (nač protahovat děj dalším dokazováním, že). ~ Všechno se tedy začíná okamžitě točit okolo způsobu vyhlazení populace každou hodinou se zvětšujících piraní, ale nic nepomáhá, ani kulomety, ani střely vzduch-země, do akce musí nastoupit i americké námořnictvo, které ovšem ani bombardováním nic nezmůže. V tu chvíli zví piraně již velikosti zahradního altánku se stolkem a dvěma zahradními židlemi.. a grilem... a vydávají se do volného moře, samozřejmě směr Florida .Cestou žerou cokoliv jim přijde do cesty, včetně bitevních amerických křižníků. Jak to? Jednoduše, rybičky jsou v tuhle chvíli už větší jak regulérní rodinná vilka s dvěma patry, garáží, zahrádkou, na níž je onen altánek se stolkem, židličkami a grilem, a navrch k tomu ještě satelitní parabolou, tak jsou velké! Rybičkám nevadí ani atomový výbuch a cestou si zblajznou i atomovou ponorku. Netrvá dlouho a monstrózní ryby jsou u floridských břehů, kde vesele skáčou na pevninu a zahryzávají se do mrakodrapů. V tu chvíli jde do akce parta potápěčů, chvíli se s nimi perou a následně jednu zraní a ostatní ji jdou sežrat. A tím je vše vyřešeno, svět je zachráněn. ~ Že vám to nedává smysl? Bodejť, jde o Asylum! Jasně, je to totální sračka, ale tak neskutečně pitomá, že si u mě tyhle Asylumoviny prostě nějakým zvláštním bizardním způsobem získávají pozornost, protože něco takhle pitomého by snad nevymyslel nikdo ani po několika pivech u táboráku pod stanem. Pominu-li imbecilní nápad a pitomý scénář, je nutno ještě vypíchnout neskutečně příšerné herecké nevýkony, ale co hůř, absolutně nekoukatelné efkové špatné a ošklivé digitální efekty, které do filmu, resp. do přírody tak hrozně moc nezapadají, až je to neuvěřitelné. Tady se záměrně nikdo nesnažil ani trochu to udělat tak, aby to vypadalo opravdově. Asi jako kdyby najednou přes obrazovku "proplula" vystřižená rybka z papíru nalepená na dřevěné špejli. Je to běs a už se těším, co za další hovadinu v Asylumu vymyslí. () (méně) (více)

Vyrida odpad!

všechny recenze uživatele

Věčný princ Kazisvět na poli distribuce odpadních filmů z Asylum, opět plně zaskóroval. Obětí se tentokrát stala docela očekávaná a poměrně dobře hodnocená Piranha 3D od francouzského režiséra Alexandra Aji. Kolikrát jsem si jen říkal, že už nikdy svůj přehrávač nebudu trápit s trapárnami od této společnosti a vidíte to, zase se tam jeden film s předponou MEGA či GIGA roztočil. Mega Piranha je šílený zážitek, který dokouká do konce jen člověk se silným žaludkem a pevným svěračem... nebo já. Nechci spoilerovat, ale aby nějaká ryba dosahovala velikosti větší než velryba a bezhlavně útočila na prosté občany stojicí na chodníku a bourala mrakodrapy, to byla silná káva i na mě. Když připočteme i fakta, že je nedokázala umlčet ani atomová bomba, která dokonce podle scenáře byla 10tkrát silnější, než ty co dopadly v Japonsku během druhé světové války, není pochyb že tu někdo pojedl hodně vtipné kašičky. Pokud patříte mezi ty nešťastné a někdy jste přeci jen podobný film od Asylum viděli, tak věřte, že grafické efekty, dialogy, herecké výkony zůstavají nedotčené a stále se propadají hlouběji a hlouběji v nejkalnějším odpadu. Jedna z mých oblíbených situací jsou podvodní dialogy potápěčů pomocí vysílačky s vedením, které je pozoruje ve svých monitorech na souši. Telepatie? Břichomluvectví? Spíše MEGAodpadctví!!§ ()

Reklama

Reklama