Reklama

Reklama

Nuit blanche

  • USA White Night
všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama / Fantasy / Romantický
Kanada, 2009, 5 min

Obsahy(1)

Krátkometrážna snímka s prekvapením na záver zachytáva lásku prekonávajúcu všetky prekážky. (m3p)

Recenze (54)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Přes překážky ke hvězdám! Úžasná myšlenka na kterou je radost pohledět. Překrásná atmosféra z které sálá síla a láska. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Vizuálně absolutně ohromující. Zpomalené záběry a střepy jsou ode dneška má oblíbená dvojice. Strašně se mi líbila ta noir atmosféra, kostýmy i hudba. A skvěle to vyjádřilo vášeň a chtíč obou postav, ten vytoužený moment setkání - kdy strašně chcete, ale nemůžete... ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Černobílá fotografie má jeden zvlášní dar - ukazovat životní příběhy se vší opravdovostí, syrovostí, uvěřitelné a poutavé. A i když zestárne, okamžiky zůstanou stále aktuální, neb nemohou ztratit barvu, která zůstává ve vzpomínkách a vyprávění. Nuit blanche je okamžik, okamžik ve kterém si člověk musí přiznat, že má svoje pocity (byť se je mnohdy snaží zamaskovat za chladné označení kýče). Arev Manoukian dostal do tohohle kraťastu maximum z kouzla klasické kinematografie, potažmo fotografie a přesto zůstal dokonale současný. A Samuel Bisson zas rozdýchal hudbu, která nejen vypráví, ale taky naslouchá, což je krásná deviza akustických smyčců. Tohle funguje, tímhle se dá žít. [final rate: 90%] ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Krásně to vypadá, ale co dál? Nechutně vlezlá sladkobolná momentka, pěkně povrchní omáčička, tradiční pointa... no jo, mně se to taky líbí. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

krásná sloumoušn černobílost s příjemnou hudbou a zvláštní pointou... a komu tim prospějete, co?! 60%. [6. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Aneb když se moc chce, nic vám nestojí v cestě, ani sklo, ani projíždějící auto, nic...krom reality. Jeden z počinů, kde mají zpomalené pohyby své místo a kde je pohled z očí do očí roven ocelovému drátu. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Famózní! Veškeré vyprávění jde v tomto kraťasu stranou a nechává diváka vnímat především úchvatný vizuál celého díla v němž se snoubí poetismus s „matrixovským“ slow-motionem (či, chcete-li, bullet-timem) a francouzskou novou vlnou. Tato černobílá nádhera je navíc dovedena k dokonalosti díky skvělé hudbě, která k obrazovému materiálu dokonale sedne. Stále se k tomuto dílu vracím a stále se ho nemohu nabažit. Nádhera. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dnes je z tohoto nápadu trapná reklama s hnusnými herci, ale to není problém okouzlujícího kýče jménem Nuit Blanche. Kýčem není forma, ale obsah a obsahem je láska. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Neskutečný audiovizuální zážitek. Ale na maximum by to chtělo víc než jen ohromující zpracování. 80% ()

Reklama

Reklama