Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Od tvůrců seriálu Kancl a Komparz přichází nový komediální seriál z produkce HBO, Show Rickyho Gervaise. Třináct animovaných epizod s hlasy Rickyho Gervaise, Stephena Merchanta a jejich kamaráda a kolegy Karla Pilkingtona, jehož nekonvenční úvahy a teorie byly pro dvojici tvůrců mnohokrát zdrojem inspirace. Mezi probíraná témata patří například podstata vynálezů 20. století, nový návrh pro kontrolu populace, jak se vyvinula filozofie v průběhu věků, Karlova kulatá hlava a myšlenky o charitě. Pravidelnou součástí pořadu je Opičí zpravodajství a čtení z Karlova deníku.

HBO uvádí druhou řadu komediální show od tvůrců úspěšných seriálů Kancl a Komparz. Show Rickyho Gervaise je animovanou verzí podcastů, které si vysloužily zápis v Guinessově knize rekordů za největší počet stažení. V hlavních rolích vedle Rickyho Gervaise uslyšíte Stephena Merchanta a kolegu, kamaráda Karla Pilkingtona, jehož neobvyklé úvahy byly pro mnohé z příběhů inspirací. Mezi tématy, kterými se druhá řada zaobírá, jsou vědecké novinky 21. století, bizarní historky z lékařského prostředí, Karlova fascinace dvojníky a dvojčaty, atp. Pravidelnou součástí je Opičí zpravodajství a čtení z Karlova deníku.

HBO uvádí třetí řadu Show Rickyho Gervaise, animovaného komediálního seriálu od slavných tvůrců seriálů Kancl a Komparz. Půlhodinové epizody, natočené na základě velice populárních audio podcastů, namluvili Ricky Gervais a Stephen Merchant, po boku svého kolegy a kamaráda Karla Pilkingtona. Stejně jako v předchozích řadách se i tentokrát Show Rickyho Gervaise soustředí na výstřední Pilkingtonovy myšlenky, jež v komické rovině skvěle kontrastují s Gervaisem a Merchantem. Ve třinácti zbrusu nových a super zábavných epizodách se Ricky se Stephenem noří do tajemných spletitostí Karlova mozku - od bizarních lékařských příběhů, přes nově objevené druhy hmyzu až po vynálezy, které jsou absolutně k ničemu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (30)

boshke 

všechny recenze uživatele

Tak toto je ten z Rickyho projektů, se kterým jsem měl dlouho problém (jež však, k mé spokojenosti, do konce série pominul). Naštěstí jsem si říkal, že první sérii doklepu a v průběhu ní jsem The Ricky Gervais Show přišel na chuť. Animovaná forma mi zpočátku přišla zbytečná (pominulo). Vadilo mi, že si z Karla utahují a vysmívají se mu často jen jakoby z principu, protože je to přeci little round-headed buffoon (stále lehce přetrvává). A nejvíce mi vadilo, když si Ricky nesmírně utahoval z Karlovy myšlenky ohledně darování kozy africké rodině a poté přesně jeho názor použil v jednom ze svých stand upů. Toto rozhořčení však otupil čas a já si čím dál více užíval Karlovy myšlenky a světonázory i animovanou formu... 25.9.´13 - druhou a třetí sérií si mne The Ricky Gervais Show definitivně získala a doputovala do seriálové TOPky... 100% (1. série - 90%, 2.-3. série - 100%) ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem geniální. Od doby, kdy jsem poprvé uviděl Červeného trpaslíka, mě nic takhle totálně nerozsekalo. Pilkingtonův pohled na svět je snad jediný svého druhu, takže když se zrovna neválíte smíchy, nahlížíte na věci z úhlů, o kterých jste ani nevěděly, že by mohly existovat... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Niečo úplne iné ako by sme od tvorcu Extras a Office čakali. Celý seriál je jeden veľký rozhovor, ktorý aby bol trocha zaujímavý je prevedený do animovanej podoby. Najprv som bol k seriálu skeptický ale ako náhle odznel prvý smiech Ricky Gervaisa, nemohol som prestať dokým som nedokončil prvú sériu. Hviezdou seriálu je Karl Pilkington a ten jasne dokazuje, že ťahá celý seriál dopredu a stále dokáže rozosmiať. Pre mnohých asi nestráviteľné, ja som sa do toho zamiloval. Síce to nedosahuje citlivosti a originality ako Gervaisove predchádzajúce seriály ale vo svojom subžánri je neprekonateľný. Po prvej sérií 90%. V druhej sérií keď sme prišli o Karlov denník to začalo byť trocha slabšie. 2 séria 70% ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

O tejto rádiovej show som doteraz nemal ani tušenia, takže mi vôbec nevadí jej recyklácia. Vlastne som tomu vďačný, pretože inak by som sa k tejto kultovej vecičke nedostal. Absolútne nesúhlasím s užívateľom Anderas; podľa mňa je tento nápad konverzácie bez zmyslu výborný, animácia nie je "familyguyovská", ale krásna hanna-barberovská, Karlovo zmýšľanie je neuveriteľné a celá show je riadne návyková. Jednoduchá zábava. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Tak toto je úplne iná debata, než to, čo už leze každému krkom u nás v podaní Adély a Sajfu. Karl Pilkington je proste fenomén, balancujúci neustále po ej tenkej hranici oddeľujúcej géniov od vypatlaných bláznov. Jeho názory a myšlienky sú proste jedinečné, občas detinské, naivné a možno aj hlúpe, no ak tu niekto pôsobí ako blbec, tak je to bohužiaľ Gervais (aj s Merchantovou podporou) s tým jeho otravným smiechom a snahou spraviť z Karla za každú cenu vola tým, že ho bude chytať za slovíčka a prekrucovať ich význam. A ešte oné - mám Gervaisa a jeho vystúpenia rád, no z týchto animovaných rádiových podcastov je jasná jedna vec - buď je to hrané a Karlove repliky má na svedomí Ricky (čomu osobne neverím), alebo podaktoré Gervaisove historky v jeho stand-upoch sú prachprosté vykrádačky Karlových myšlienkových pochodov (debata o darovanej koze africkej rodine a pod.). ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Gervais je asi zapálený ekolog. Opět totiž recykluje již recyklované. Po přímo neskutečné rádiové show na XFM v letech 1998,2001-2005, jsem byl velmi zklamán klesající úrovní jejich následných podcastů ( z kterých je vzato veškeré audio pro tento pořad ). Animované Monkey news od Binkse miluju ( http://www.youtube.com/user/AChimpKnockinAbout ), o to víc jsem byl zklamán, když byl vybrán jiný tým animátorů. Chápu snahu Rickyho dostat Karla do podvědomí většího množství lidí, ale jako dlouholetý fanoušek tria RSK jsem touto recyklací spíše iritován. _ EDIT: 09/2011 Přece jenom se u toho pořád dobře bavím a tak to zvednu na 3. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní... seriál? No prostě kreslená talkshow, animovaná na nahrané rozhovory, takže postavy se zadrhávají a působí to opravdu přirozeně. Animace je jednoduchoučká (ruce, ústa), ale humor typicky Gervaisovský, což ovšem nesedí každému. Abych řekl pravdu, na rozdíl od Office nebo Extras toto není nijak extra zábavné. V podstatě jde jenom o to, že plešatý maník se snaží něco vysvětlit a ti zbylí dva si z něho dělají prdel a pořád mu skáčou do řeči. Je to ukecané a takové vlažné, musím dát za dva. ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Ano, jako stand-up comedian a moderátor Zlatých glóbů je Ricky úžasný (dokud se tedy neuchýlí k recyklaci svých starých vtipů) . Show Rickyho Gervaise je však nudná. Karl jako jediný má co nabídnout svým pohledem na svět, a nebýt zbylých dvou aktérů, mohla by to být i dobrá show. Ricky se celou dobu jen stupidně směje, společně se Stephenem se naváží do názorů Karla, přerušuje, uráží ho a ukazuje světu, že on je ten nechytřejší člověk na světě s odpovědí na vše. Dle mého názoru neexistoval žádný jiný než komerční důvod pro vznik tohoto pořadu. Animace taky špatné a o ničem. Nebýt Karla, dám pořadu hodnocení "odpad!". ()

dinsdale 

všechny recenze uživatele

Karl Pilkington se nedá popsat, to se musí zažít. Vtipná animace tomu dodává další rozměr, opět hlavně Karl na všechny způsoby. ()

Callas 

všechny recenze uživatele

6/10 Tak první díl už máme na světě a hned obsahuje moje nejoblíbenější z "Monkey news" :) co dodat, bavil jsem se skvěle... ale příjde mi, že animace zatím nějak podcastovému humoru nepřidala... úpřímě bych se raději díval na ty tři podivíny ve studiu na živo, než na tuhle ne příliš originální, průměrnou animaci... nicméně dle méno názoru přínosem bude, že tohle dílko osloví další lidi, kteří si zpětně najdou podcasty a objeví poklad :) ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Wow, ještě jsem nehodnotil nic, co by prozatím nemělo co jen jediné hodnocení (to se ale určitě brzo změní) ... takže co s tím Rickym? Je určitě nefér hodnotit hned po pilotu, který v době psaní komentáře prošel éterem 5 dní nazpět, na druhou stranu piloty mají za úkol seriál co nejlépe zpropagovat, protože na nich dost často závisí další osud dílka. No a Ricky Gervais Show je docela hrůza. Gervaise i Merchanta mám moc moc rád a jejich Office i Extras řadím do nejvyšších polic své filmotéky, ale tím víc mě obestírají chmury při pomyšlení, kam se tenhle nový výtvor dopracuje. Je totiž sprostě neoriginální ... ti tři si prostě sedí ve studio a plácají dvacet minut nesmysly, jaké obvykle lidé vymýšlejí v hospodě po 3-5 pivu (ale ve střízlivém stavu se jim nikdo nesměje) a aby to aspoň trochu bylo zajímavé, vše je prošpikováno familyguyovskými animacemi. Hovno zabalené do dárkového balení. A nejhorší je, že je celý tenhle kus propagován právě jako "nový projekt tvůrců Office a Extras". Nedokážu si představit, kdo se na tohle bude dívat. Show zřejmě slavila úspěch jako podcast, který si poslechnete ve svém ipodu, když se nudíte v metru, ale smysl převedení do seriálové podoby pro mě bude záhadou měsíce. Tedy ... ještě stále zbývá naděje, že se trio vytasí lepšími historkami ... ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Dlouho mě nic nepobavilo tím správným způsobem jako tenhle pokecový počin. Nemůžu si pomoct, ale připomíná mi to bandičku, která se sejde u jointa a užívá si své výplody fantazie (hlavně ten Rickyho smích:)))). V postavách se promítají jejich osobnostní rysy (jak je znám odjinud) a to je na tom všem kouzelné a dodává na přirozenosti. Karlův pohled na svět mě uklidnil, že asi nejsem jediná, kdo je divný:) Jeho představy jsou opravdu geniální, neovlivněné masou, konzumem apod. ale zároveň neuvěřitelně vtipné. A kombinace s animovaným obrazem jim umožnila zobrazit i ty nejúchylnější představy:)) Kluci, jste nejlepší!! ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Duo Gervais-Merchant patří k mým oblíbeným komediálním tvůrcům, takže i tahle show byla povinnost. Ta funguje, nicméně trochu mi vadí, že jakkoliv je Karl supervtipný, dostává až příliš mnoho prostoru právě na úkor třeba Rickyho. ()

Hapretor odpad!

všechny recenze uživatele

Totální výmaz diváka/posluchače. Plnohodnotných 25 minut plkání o absolutních blbostech. Nevím, kdo je větší retard? Jestli Karl, s těma svejma nemožnejma teoriema, nebo Ricky, kterej se směje jak hovado a jen reaguje na nesmysly, co chudák Karl vytahá až z paty. Jestli je to vše hrané a schválně, klobouk dolů. Jestli je to, bohužel, naostro, doopravdy, upřímnou soustrast Karle a i Tobě Ricky. Dělat blbce z blbce už nejde. Pak seš akorát ty ten blbec. A ještě k tomu nudnej. ()

Larsis 

všechny recenze uživatele

Trojice britských komiků diskutující v rádiové show na jakékoliv absurdní téma. Celý seriál je stavěn na podivínském Karl Pilkingtonovi a skvělé animaci a grimasám. Humor je zde typu buď se líbí nebo se nelíbí vůbec a já já tenhle humor miluji. Britský akcent navíc seriál dostává na úplně jinou úroveň. ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Zábavné, ikdyž, jak už bylo řečeno, nejde o nic nového. Karl ovšem vládne a rozhodně by dávalo větší smysl, kdyby se pořad jmenoval po něm, neb právě on je zdrojem devadesáti procent vtipných momentů a on dává celé show punc nezaměnitelnosti. ()

Reklama

Reklama