Reklama

Reklama

Poslouchej

(festivalový název)
Trailer

Příběh vypráví o mladíkovi Tian-Kuo (Eddie Peng), který pomáhal svým rodičům v restauraci tím, že roznášel obědy. Jednou musel přinést plavcům jídlo do bazénu. Tam se seznámil s dvěma hluchoněmými sestrami, které se spolu dorozumívaly znakovou řečí. Jelikož tímto jazykem vládne také, dal se s nimi do řeči a brzy s jednou z nich začal chodit. Trávili spolu spoustu času a Yang-yang si začala všímat, že se postupně vzdaluje od své sestry a proto se rozhodla vášnivý vztah s Tian-Kuoem ukončit. (NGP)

(více)

Recenze (22)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

(KDV) (SEMINÁŘ TCHAJWANSKÉHO FILMU VE VESELÍ NAD MORAVOU) POSLOUCHEJ je rom-com, která je ozvláštněna tím, že ženská hrdinka je hluchoněmá (např. dialogy jsou vedeny převážně ve znakové řeči a my jako diváci jim rozumíme jenom díky titulkům). Již díky výše zmíněnému stojí snímek Fen-fen Chenga za zhlédnutí, když se příjemným a zábavným způsobem vypořádává se závažnými otázkami, jako je postavení hluchoněmých ve společnosti, ale i láska nejenom mezi mužem a ženou, ale i k rodiněa zodpovědnost za ni. Vzhledem k narrative-twistu, ke kterému dojde téměř na konci a který nutí diváka přehodnotit předtím viděné, nepřekvapí, že se POSLOUCEJ údajně stalo komerčně velice úspěšnym snímkem na Tchajwanu. Sám bych potřeboval minimálně ještě jedno zhlédnutí, aby se ukázalo, jestli jde o promyšlený a funkční celek, který vypravěčskou perspektivu mění dle názorů postav(y) na zásadní otázky, nebo o konstrukt, který nedrží pohromadě. Přizpůsobení některých "společných" scén vnímání mužské postavy je totž záměrně matoucí, u scénách výměny názorů dvou sester jsem ale na pochybách, jestli nám některé informace nejsou zatajovány jenom proto, že to film potřebuje, a to nehledě na to, zda-li tomu logika věci neodporuje. Zatím z mé strany opatrné doporučení. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Milej romantickej příběh o hluchoněmý dívce a poslíčkovi s jídlem, kterej se v podstatě celou dobu odehrává bez vyřčených slov, jelikož se hlavní postavy (Hodně sympatická dvojice Eddie Pang a Ivy Chen) dorozumívají jedině pomocí znakový řeči. Jsou tu jak milý momenty, tak i docela dramatický, ale je to kvalitně vyvážený a ani jedna část nepůsobí přehnaně a konec, i přes fakt, že nechává za sebou trochu pochybností, je rozhodně moc hezky, originálně a nečekaně vyřešenej ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Příběh Poslouchej kopíruje známou šablonu romantických filmů (započetí vztahu; rozepře/rozchod; usmíření) a vyjma závěrečného zvratu, který jsem však dopředu již tušil, nemá takřka čím překvapit. Ozvláštňující prvek zde představuje fakt, že jeden z páru je hluchoněmý, takže valná většina dialogů je vedena ve znakové řeči. V oněch momentech pak naplno vyznívají herecké schopnosti ústředních protagonistů, kteří se nemohou spoléhat na svůj hlasový projev a musejí se vyjadřovat výrazně expresivněji. Obzvláště Eddie Peng zde prokázal velký komediální talent – například jsem byl překvapen, jak se dokázal bez vyřčení jediného slova vytahovat jako malé dítě ve scéně, kdy „mluví“ o tom, že jeho otec patří k těm nejlepším kuchařům v Tchaj-wanu. P.S.: Ivy Chen je přímo k sežrání!!!! ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Jajáj, on bol teda miestami taký šašo a ona robila drahoty .. ale bol to pekný film, počas ktorého stačilo pozerať a čítať. A to ticho bolo balzám na moje uši. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná romance nesmělého mladíka a hluchoněmé dívky, která se rozhoduje mezi láskou a vztahem ke své stejně handicapované sestře. Svižné, hezky natočené a výborně zahrané. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Krásně milé, ovšem jsou tam chvíle, které tu milost přejdou až do trapnosti. A to se nedělá! Prostě opravdu úžasný děj, který byl chvílemi špatně uchopen a přeprásknut... // Seminář Tchajwanských filmů Veselí nad Moravou 2011 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V prípadoch ako je tento som veľmi sklamaný s toho, že mám toho napozeraného tak veľa. Kedysi by mi takýto príbeh učaroval a zbožňoval by som ho a neustále by som sa k nemu vracal. Teraz si značne užívam fakt, že je film krásny, ale pre mňa bohužiaľ veľmi predvídateľný. To je vlastne aj jediná subjektívna výčitka. Pravdou je, že Hear me je naozaj decentne spravený, romantický film o vzťahu dvoch ľudí, ktorým stojí v ceste k dokonalému šťastiu rečová bariéra. Film síce absentuje silnými momentami, ale na druhú stranu jeho postavy sú natoľko krásne a pozitívne, že sa od neho prakticky nedajú odtrhnúť oči. Najsilnejšie scény sú práve tie, kde sa nehovorí a kde sa emócie snažia herci predať divákovi skrze gestá. Hlavne rozhovor dvoch sestier v podaný nádhernej Ivy Chen a rovnako nádhernej Michelle Chen je pre mňa rozhodne najsilnejšou scénou celého filmu. Mňa osobne to pohladilo na duši a vyčarilo mi to úsvit na tvári. A pravdu povediac, je to to najlepšie čo môže film divákovi predať. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moc milá romanťárna s půvabnou Ivy Chen a sympaťákem Eddiem Pengem, ona ze všech sil podporuje sportovní kariéru své sestry, on pomáhá rodičům v restauraci a rozváží obědy, mj. pro sluchově postižené a tak se jejich cesty protnou... Kouzelně tichý film o jedné lásce ve znakové řeči. Závěr nepřekvapil, přesto potěšil. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je pekný len pre tieto krásne vety. "oci, hoci nepočuje je to,usilovné, optimistické, roztomilé, veselé, vychované, priateľské dievča" = VAU tak to má chalan šťastie ... Kto by to bol povedal že film kde je viac ako 90% konverzácie v posunkovej reči bude tak neskutočne skvelý ! ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Milý, zábavný a díky používání znakové řeči rovněž dost neobvyklý a velmi tichý snímek o mladé lásce a nějakých těch starostech i radostech. Ač zápletka je malinko slabší, hlavní hrdina je ale sympaťák a ty dvě překrásné a miloučké dívky snad ani netřeba komentovat, těm by podlehnul asi každý :-) Střední pasáž filmu sice postrádala náboj a měla uvadající tempo, ale začátek i konec poskytují pohodovou a milou podívanou včetně patřičné dávky emocí. 75% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

klasická romantika azijskom prevedení. Ešte aj ten zvrat pred koncom sa tam dobre zapasoval. Mladá Ivy Chen to hrala s veľkou samozrejmosťou a uveriteľne. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, které mu navíc pěkně pomáhá i občasná komediální stránka, ve které nechybí "nosebleed":-) Nikdy by mě nenapadlo, že film, ve kterém se bude většinou vyskytovat znaková řeč, bude tak podmanivý. Jako mix drama, romantického a úsměvných scén působí tenhle film neobyčejně skvěle. Chtěl jsem dát 4 hvězdy, ale hodně mě dostal konec, který jsem vůbec nečekal (ano nějak mi zmínka o tom "že on neslyší také" mi to nedocvaklo). Skvělé podívání, které je jako balzám na špatnou náladu. 90% - prostě "Love and dreams are miraculous...They do not need to be heard, to be said or translated" .-) ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Tak a je to jasne. Definitvne sa mi potvrdilo, že čim menej zbytočnych kecov a hry na efekt, tym lepši film. Nepotrebujem žiadne trojhodinove megalomanske blocbustere typu Avatar, ktore aj tak vo väčšine pripadov nemaju hlavu ani pätu. Stači takyto prijemny a mily film hoci aj s vopred jasnym dejom a hneď je na svete krajšie. Film, ktory hlasno klope na dvere mojej osobnej top 10. Super! ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Kedysi jeden vlasatý ujo so smiešnymi zubami spieval "Reklama na ticho..." ...Starý chruňo, konečně si môžeš oddýchnuť, mladá krv prichádza.... Nálepke romantická komédia sa vyhýbam ako Daniel Nekonečný realite (tzn veľkým oblúkom a v krajnom případě za pomoci násilia a kokaínu) ale sem tam sa prihodí niečo, čo obráti môj svetonázor o 180 stupňov...ten film mal proste pekný obal...Hneď z kraja, Ivy Chen je rozkošné kurátko a Eddie Peng štramák k pohledání, tým dvom to proste prajete, o tom nemôže byž žiadna reč. Hlavným ťahúňom ale nie je sympatická ustredna dvojica, ale spôsob komunikácie hluchého dievčaťa a chlapca zdatného v znakovej reči a situácie, ktoré z toho vyplývajú. Použitie znakovej reči v romantickom filme je najlepšia vec čo sa žánru mohla prihodiť odkedy sa Jennifer Lopez rozhodla, že je speváčka. Proste strašne milý filmík s jednou velmi silnou scénou, ktorej by som nastrielal plný počet. ()

fNdEsIECLE 

všechny recenze uživatele

Taiwan má mé neskonalé sympatie. Alespoň filmový. V žádném filmu lidé nechovají k sobě tolko úcty a nerozebírají vztahy až do mrtě všech mrtí. Poslouchej vám způsobí lehkou schizofrenii, na jedné straně trapnost, přeslazenost, špatná hudba, na druhé odzbrojující roztomilost, nápady a vše ostatní. Kdyby takto točil Hollywood jestem jeho groupie. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Kvůli takovýmto snímkům mám rád filmy. Příjemný průběh s příjemným překvapením. Díky dlouhým dialogům ve znakové řeči se sice děj pozastavoval (při takovém dialogu holt nejde mýt nádobí ani připravovat snídani) ale mě to nevadilo. Lehce mi vadilo akorát občas lehce přehnané chování Tiana, které bylo způsobeno výchovou, nikoli zamilovaností. ()

Reklama

Reklama