Reklama

Reklama

Romové v Evropě

(pořad)
Česko, 2009, 9x25 min

Režie:

Martin Pátek

Účinkují:

Vojtěch Lavička

Obsahy(1)

Nový koprodukční cyklus evropských televizí odhaluje kontrasty mezi životem Romů na různých místech starého kontinentu. Hlavní postavou dokumentu vyrobeného Českou televizí je romský aktivista, muzikant a moderátor Vojtěch Lavička. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Tento komentář byl smazán pro svůj nevhodný obsah, použité vulgarismy, rasovou nekorektnost a debilitu autora. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech je daleko aktuálnější islám v Evropě. Romové jsou oficiálně u nás sociálně vyloučená skupina, za což jsme dlouhodobě kritizováni EU. Zároveň vidíme, že jestliže se neintegrovali od 14. století, nechtěli si nikdy brát bílé a opačně, tak se po celé Evropě neintegrují arabští imigranti. Jak říkal vedoucí naší katedry "Arab vždycky zůstane Arabem" (pokud nepoužijeme drsnou asimilaci), takže tento dokument by mohl otevřít oči "sluníčkářům" a "vítačům". Romové jsou u nás a minimálně na Slovensku reprodukčně nejúspěšnější skupina. Na rozdíl od vysokoškoláků, kteří na sobě páchají holokaust. Romská kultura neuznává hodnotu vzdělání, mají jiné hygienické návyky a další jiné hodnoty. ()

Reklama

AGAMENON odpad!

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, nenaštvu se, nenaštvu se, ale nepomohlo to. Pekelně jsem se totiž u toho nasral. Co to sakra je? Věci na kterých jsem vyrostl v TV už nikdy neuvidím (hlavně ty severokorejský vykopávky budou mít drahý práva), na to peníze nejsou, na výrobu nových sračkových dabingů peníze jsou, kdy se všechny starý dabingy z Brna předabovávají automaticky, dokonce i poklady jako jsou Krotitelé duchů si dovolují namluvit znova, na to se peníze najdou vždycky. Ale hlavně v ČT nemají evidentně nedostatek financí na pseudohumanistický, propagandistické stračky, u jejichž sledování jsem si připadal jak v Jiříkově vidění. Chudáčci pořád kvíleli, jak jsou diskriminovaní, že si jejich děti musí hrát mezi odpadky, který tam jistě navezli rasističtí gádžové, nebo musel přiletět z kosmu, protože jak jinak by se tam dostal a to je jenom špička ledovce. Na tohle já platím koncesionářské poplatky, protože mám elektřinu??? ()

Phobia odpad!

všechny recenze uživatele

Z principu! Prdím vám na korektnost, nejsem politik, nemám potřebu lhát nebo přikrášlovat skutečnost. Až budou pořady "Vietnamci v Evropě", "Afroameričani/afroevropani/afroaustralani v Evropě" (nebylo by jednodušší napsat "černoši"?), "Eskymáci v Evropě", "Indiáni v Evropě" a všemožné další dokumenty o minoritách, které NEPOTŘEBUJÍ pozitivní propagaci, pak tuhle procikánskou agitku budu ochotná zhodnotit nezúčastněným pohledem (nebo se o to budu alespoň snažit;-)). A včil si mě klidně kamenujte, těch 30 let převážně negativních zkušeností (díky za každou pozitivní) ze mě stejně nevytlučete :-P. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama