Reklama

Reklama

Pan doktor a jeho zvířátka

  • USA Doctor Dolittle (více)
Trailer 2

VOD (1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se proti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního"člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Matty 

všechny recenze uživatele

Film, z něhož sice nepoznáte, že během natáčení s napjatým rozpočtem, nesnesitelným Harrisonem a nezvládnutelnými zvířaty šlo o nervy i o život (nejbizarnější je příhoda s důstojníkem SAS, který plánoval smést štáb z povrchu zemského odpálením přehrady), ale stejná pohoda jako z jiných megalomanských muzikálů z něj také nesálá. 65% ()

Houdini

všechny recenze uživatele

Oscar 2 : Speciální efekty, Píseň - "Talk to the Animals" + 7 nominací: Nejlepší film, Kamera, Výprava, Střih, Zvuk, Hudba, Hudba - A ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že kromě Rexe Harrisona hrála ve filmu lama, která měla dvě hlavy a nikde žádný konec a obrovský růžový šnek. A hlavně si vzpomínám, že se mi to moc nelíbilo a v němém úžasu jsem zůstávala pouze nad tím, že pan doktor uměl snad každou zvířecí řeč. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Šialene dlhé a málo vtipné, čarovné aj vzrušivé. Vôbec sa nečudujem, že to bol tak veľký komerčný prúser. 5/10 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pozor, Doctor Dolittle obsahuje hodně "seků", je infantilní a zatraceně dlouhý, takže pokud u něj budete pít svařák, klidně vám po večerech "vystačí" na týden. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Rex Harrison je klasicky dobrý v mluvených pasážích, ale jeho napůl recitace-napůl zpěv je pro mě věc těžko stravitelná. Celková unylost spojená s infantilností a nesoudržným dějem dělá Doktora Dolittla naprostou zhůvěřilost, vedle které jsem zpětně docenil i neméně stupidní, ovšem řemeslně solidně provedené Za zvuků hudby. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Monumentálny detský snímok, ktorý rovnako skončil monumentálnym prepadom v kinách a tak trochu nezaslúžene. Divácky vkus a nálada sú, boli aj budú stále nevyspytateľné. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

25. Zlatý Glóbus za rok 1967 - cena (1) - *Nejlepší herec ve vedlejší roli - Richard Attenborough + nominace (4) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Rex Harrison, Nejlepší hudba - Leslie Bricusse, Nejlepší filmová píseň - "Talk To the Animals" - Hudba a text Leslie Bricusse ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Rex Harrison si ve filmu pro děti tak trochu "střihnul" variaci na vlastní ztvárnění Higginse z MY FAIR LADY.... Jinak pro dospělé kouzelně starosvětské, co na to ale dnešní děti zmlsané dokonalými počítačovými triky nevím.... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl novou verzi s Eddie Murphym, která mě nijak nestrhla a od originálu jsem čekal něco podobného. Proto mě překvapilo už žánrové rozpětí. Film se odehrává v 19. století, čili je trošku historický, jako v muzikálech je v něm spousta písniček, díky spoustě zvířátek je to spíše dětský film a v druhé půlce se mění na klasický dobrodružňák s cestou na moři a ostrovem plným domorodců. A je to kouzelný film, je tu spousta srandy, plejáda zvířat, které nemluví na rozdíl od remaku lidskou řečí, ale naopak doktor mluví po jejich :). Rex Harrison je tu sympaťák, dobře ho doplňují i všichni ostatní, včetně malé roličky Richarda Attenborougha jako nadšeného cirkusáka a je to fantastická dvouhlavá lama :). Jediná spojená výtka je k těm písničkám, které jsou velice průměrné, Rex Harrison opravdu zpívat neumí a tak recituje a písničky natahují film až k 2,5 hodinám. PS: K oceněním. Talk To Animals jsou naprosto (pod)průměrná odrecitovaná písnička a Oskar je naprosto nepochopitelný. Oskar za efekty je taky zvláštní - kromě dvouhlavé lamy a samozřejmě spousty zvířat se tu objeví nijak povedená obří můra a obří hlemýžď a to je vše. Inu ne každý rok byl posvícením. Dobrodružný film roku 1967. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Staromodní muzikál pro celou rodinu, co dnes spíše lehce nudí. Má sice jistou atmosféru z dob dávno minulých, ale to dokáže spíše ocenit pamětník, než někdo kdo k tomutu zvěrolékaři nemá žádné nostalgické vzpomínky. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Film je inspirovaný třemi knihami Hugha Loftinga - ´The Story of Doctor Dolittle´, ´The Voyages of Doctor Dolittle´ a ´Doctor Dolittle´s Circus´. Zprvu se mi příběh zdal příliš dětinský, ale pak jsem si zvykla na jeho styl a jsou tam opravdu povedené scény. Scénář se dotkne takových témat, jako jsou láska ke zvířatům, vegetariánství, láska zvířat k lidem. Uprostřed filmu je intermezzo, přestávka jakou dělávali v 60. letech v britských hudebních filmech, které se díky písním příliš natáhly. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Úsměvná fantasy myšlenka převedená do reálného života. Herecký výkon hlavní mužské role byl příjemný a bylo to také jedna z malá věcí, která vyčnívala nad průměr. Jinak příběh sám probíhá v klasickém vzorci, dobro se snaží zvítězit nad zlem. Triky se zvířaty jsou ucházející. Film mě svým podáním nedokázal natolik zaujmout abych ho mohl výše ohodnotit. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Jedná se o původní filmový muzikál s hudbou Leslie Briccuse. Skvělá výprava, efekty a písně ( jeden ze dvou Oscarů pro film za "Talk to the Animals" jako nejlepší píseň roku 1968). Film však znamnal obrovský komerční propadák pro 20th Century Fox a praktický konec nadějně se rozvíjající filmové kariéry Rexe Harrisona . Ovšem !!! - obsah filmu uvedený zde na stránce ČSFD v záhlaví je obsahem jiného filmu (s jiným Johnem Doolittlem). Žádná dcerka Maya zde nevystupuje, Dr. Doolittle žádnou "rodinu" nemá (pokud k ní nepočítáme jeho zvířata, s nimiž rozmlouvá), je zde pouze jeho nejlepší přítel Matthew (A. Newley). A není zde ani žádný tygr Jacob (další úlet "distributora"), pouze obří růžový mořský hlemýžď. Chybička se vloudila ... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Muzikálové fantasy s pekným vizuálom, priamočiarym scenárom a sympatickými postavami. V tom čase to bolo určite zaujímavé filmové dielo, ktoré ohúrilo množstvo divákov. Teraz s odstupom času je to skôr nostalgia, ale faktom je, že ako muzikál to spĺňa prakticky všetky atribúty kvality. Škoda len, že ja tak akosi na muzikály nie som, navyše čakal som trošku chytľavejšie piesne, keď už to musí byť. 60 % ()

Clowie 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem ten film jako dítě a jako dítě jsem se do Dr. Doolittla zamilovala. Do toho laskavého krásného pána. A je mým idolem dodneška. ()

Související novinky

Chaos na place nového Dolittla

Chaos na place nového Dolittla

15.10.2019

Premiéra odsunuta na leden příštího roku, tzv. pohřebiště filmů, do toho několikatýdenní rozsáhlé přetáčky a v neposlední řadě pověst filmu, se kterým si studio od začátku ukrojilo příliš velké… (více)

Zemřel Richard Attenborough

Zemřel Richard Attenborough

25.08.2014

Devadesátka je požehnaný věk a právě v tolika letech nás opustil významný herec a režisér Richard Attenborough. Rodák z britského hrabství Cambridge se mohl chlubit titulem lord, mnohem víc respektu… (více)

Reklama

Reklama