Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec (Bohumil Klepl) neví, jak říct, co si myslí. A tak hraje divadlo, sobě i ostatním. Malému synovi loutkové. Dřevěné figurky mohou povědět víc. Například, že se rodina kvůli Vojtovi (Vojtěch Orel) postiženému Downovým syndromem musí přestěhovat do domu s velkou zahradou, kolem níž se dá postavit pořádný plot. Aby přes něj lidi neviděli. Anička (Anna Štíchová), dvanáctiletá sestra Vojty, váhá, zda se schovávat uvnitř. Venku totiž potkává Honzu, který má moc sympatického psa. A Honza je celý po něm! Maminka (Zuzana Bydžovská) žádný plot nechce. Přeje si, aby, až jednou spadne - a to bude brzy, když jej buduje tatínek - za ním žila docela normální rodina.
Otec, matka, dcera a syn - všichni vlastně stojí o obyčejnou lásku a mají všední starosti. Jenže některým (staropanenská učitelka I. Chýlkové) se může jejich příběh zdát trochu divný. To oni jsou možná „jiní“…? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

No když si představim, že bych na něco takovýho šel do kina, kam se to omylem dostalo, tak bych asi docela okamžitě požadoval vracení vstupného. Čistokrevný televizní film na nedělní odpoledne, který sice disponuje docela zajímavým námětem a hereckým obsazením, ale je natočen maximálně nezajímavě a nudně. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to asi třikrát delší, než to bylo. Příšerný scénář, špatné dialogy, rušivý komentář, slabá režie, rozhárané herecké výkony (nejvíc mimo byla Ivana Chýlková), nepatřičná hudba. Prostě ušlechtilá nuda. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za téma, ale zpracování je skutečně otřesné - od chaotického scénáře přes nedůvěryhodné postavy a s tím souvisejícíc repliky jak z učebnic, ale ne od životného člověka. Snaha lidem vtlouct do hlavy, jak by se měli chovat k takto postiženým dětem, je tak evidentní, až to ruší. Celý snímek je zcela černobíle pojatý, co se pojetí charakterů týče, takže i herci jsou často bezradní, co mají hrát. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nedojímá, nepobaví a je takřka absolutně o ničem a nudí.Krom toho Bydžovská nestojí ani za zlámanou grešli.Bohumil Klepl je lepší v reklamách. ()

Solly 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to nepochopil, ale mám z toho filmu pocit, že kromě seznámení se s několika lidmi z okolí jednoho postiženého nic jiného neřekl. ()

Reklama

Reklama