Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrtící milostný trojúhelník, který rozpoutá válku gangů... Filmografie legendárního herce Anthonyho Quinna (1915–2001) čítá pestrou škálu banditů, zločinců nebo mafiánů. V gangsterce Šéf je mrtvý se představil jako Don Angelo DiMorra, kmotr jedné ze tří mafiánských rodin, které svedou nelítostnou válku o vládu nad celým městem. Křehkou rovnováhou seskupení mafiánských rodin v jedné korporaci otřese nečekané úmrtí jednoho z jejích představitelů – Dona Paola Regalbuta. Podle dávných kriminálních tradic je proto svolána národní rada, aby vykázala důležité rozhodnutí založené na nestranném posouzení věci. Regalbutův výbušný syn Frankie (Robert Forster) podle názoru rady zatím není připravený převzít rodinný podnik, ale kmotr Don Angelo mu nabídne, že ho dočasně vezme pod svá křídla se slibem, že mu později nebude stát v cestě. Nové mocenské uspořádání ale vezme rychle zasvé, protože se oba osudově zamilují do stejné dívky. Série zrad, intrik a nedorozumění vyústí v krvavou válku gangů, ve hře je totiž lákavá kořist v podobě vlivu nad celým městem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Mafiánka bez uměleckých ambicí, jaká to úleva! 1)  Po Kmotrovi, který se mi líbil - nelíbil zhruba stejně jako dead Don logicky vznikla celá řada apologetů, přiživujících se na oblíbenosti žánru. Nic nového ve věci filmů o mafiánech uvedené dílo nepřináší._____ 2)  Zaujali mě 32letý Robert Forster (následník Frank) a především 37letý přitažlivý Frederic Forrest (jeden z bratrů Tony Fargo)._____ 3)  Spoiler. Neodpustím si jednu poznámku ke scénáři. Don Angelo rozpoutává boj na život a na smrt proti Frankiemu, aniž si zjistí, jaký vlastně je protivníkův vztah k předmětu sporu? Jeho očividně unáhlená reakce, člověka, který velí významnému gangu a umí se skvěle chovat, je v přímém nepoměru ke zmiňovaným skutečnostem. Kdyby se s ním alespoň pokusil domluvit, ale on ne. No jo, kdyby se domluvili, pak by nebylo, o čem točit._____ 4)  Mimochodem, jak to, že šéfové (zde Don Angelo) jsou v podobných filmech vždy tak distingovaní? Kde se naučili zdvořilému chování? Při přestřelkách na ulici?_____ 5)  A tak pro mnohé diváky jedinou významnější atrakcí snímku je Topless Bottomless Bar._____ 6)  Výstižný koment: honajz**. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

inteligentní a nápaditý film, velmi dobré herecké výkony, dneska už ne tak zcela objevné téma... škoda jen, že film je nakonec smutný, protože není zcela vzdálený zpravidla (si myslím) kruté gangsterké realitě... ale nebojte se, autor nechce moralizovat - v době vzniku předestíral nové skutečnosti a nové pohledy na americkou společnost - tak to alespoň chápu já ;-) ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Očividná odpověď na o rok staršího Kmotra, obzvlášť tedy v závěru, kdy se mafiáni navzájem střílejí (vynikající scéna, vrchol filmu), podřezávají v holičských křeslech, nakládají do sudů a jinak rozverně likvidují. Tehdy také Šéf je mrtvý konečně nabere tempo. Do té doby totiž jde o velmi, veelmi, veeelmi pomalý film, v němž se sice stále něco děje, ale nedá se říct, že by to "něco" za něco stálo. Anthony Quinn ovšem nezklamává stejně jako hudba Jerryho Goldsmithe. ()

Bakemaster 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film je dělaný místy tak hodně po "kmotrovsku" až to bije do očí, lze to připsat datumu vzniku, film je jen o rok mladší než Kmotr. V té době muselo vzniknout hodně takových gangsterek. Jinak scénář je hodně slabý, postavy se chovají jak loutky bez mozku, nalétávají do léček jak pečení holubi do huby, to si místy divák musí plácat do čela. Ale na druhou stranu v něm najdeme pár dobrých fíglů, které stojí zato.Pro mě však lepší průměr. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní mafiánský film. Trošku pomalejší děj, napsaný ale výborně. Velmi dobré herecké výkony ne jen od Anthony Quinn, ale i Al Lettieri (Útěk, Kmotr,), málem jeho poslední film, taky hodně dobrý Robert Forster (Jackie Brown), anebo Frederic Forrest (Rozhovor), je to i velmi kvalitně obsazený film. 4/5 ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama