Reklama

Reklama

Epizody(9)

Obsahy(1)

Píše se rok 1920 a Anglie se vzpamatovává ze světové války. Třetí řada seriálu sleduje návrat všech oblíbených hrdinů do okázalého prostředí panství Downton. Životy členů rodiny Crawleyových i jejich služebnictva jsou opět zmítány milostnými romancemi, ctižádostí, touhami i zklamáním. Příjezdy nových členů rodiny i zaměstnanecké půtky otřásají jindy bezpečným, poklidným a spořádaným Downtonem v základech. Turbulentní poválečná situace přináší hrozby na každém kroku. Zatímco zemi zaplavuje vlna finanční nejistoty, Crawleyovi musí svést boj o záchranu jejich milovaného domova. (Magic Box)

(více)

Recenze (7)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jaká je 3. série Panství? Jde s dobou, první poválečné roky jsou plné změn v myšlení, módě, ekonomice, v každém myslitelném ohledu života nad schody i pod schody. Je radost sledovat tu módu raných 20. let na členech rodiny z vyšší společnosti. Lady Edith jen kvete, Mary je čerstvě provdána... zajímavosti se dějí i mezi lokaji a služebnými. Každý má své malé drama nebo vzpruhu. Je tu vězeňské drama i hostující Shirley MacLaine. Pokud někoho unavovala secese nebo zákopy, právě teď si přijde na své. Odlišný je jen závěrečný film, ten má pro změnu skotský šmrnc. A samozřejmě i další řada bude pokračovat ve stylu roaring twenties, ačkoli jen po anglicku. Důležité každopádně je, že už se mluví i o návštěvách kina, nejen o cirkusu ;) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série je malinko utahanější než předešl dvě, ale zase na durhou stranu má hodně silných momentů, které diváka a opravdového fanouška zasáhnou. Je škoda, že se herci rozhodli se seriálem skončit, řekla bych, že to tvůrcům hodně zamotalo budoucnost seriálu. SPOILER! Sybbil je mi ale asi líto nejvíce, její smrt byla zahraná naprosto skvěle a neubránila jsem se slzám. Navíc její postava byla čiré dobro, takže velká škoda. Matthewova smrt se mi zdála malinko odfláknutá, zasloužil si trošku vice dramatu, mohl třeba zemřít v nemocnici když ho našli po nehodě nebo tak, tohle bylo až moc rychlé. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna se zaměřuje na nastolování pokroku, tolerance k menšinám, uvolňování sešněrované morálky. Všichni vědí, že se doba mění, jenom starý pán ne. Je to boj uvědomělé menšiny s pár zkostnatělými jedinci, kteří nemají šanci si prosadit svou. Na můj vkus je tam příliš tolerance v té době nevídané, hlavně vůči homosexuálům. Rovněž musím snížit hodnocení za předvídatelnost. Například když se řeší finanční problémy, příhodně se objeví i suma peněz. Taky mě trošku mrzí, že se většina postav začala chovat sympaticky, politicky korektně a je to celé takové sluníčkové. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád se na to dá koukat, ale už je to slabší, než předešlé dvě řady. Herecky a vizuálně je to i nadále naprosto dokonalé, po příběhové stránce už mě to občas misty nudilo a přišlo mi to dlouhé, takže vlastně ani nevím, proč nechávám plný počet. Možná je to za ten poslední díl a vánoční speciál a možná proto, že mě to pořád strašně baví, i když v těch všech postavách se ještě pořád skoro nevyznám. A možná je to proto, že ta atmosféra je pořád naprosto neuvěřitelná. 80%, ale hvězdička navrch za celkové zpracování a herce. ()

Galerie (439)

Reklama

Reklama