Reklama

Reklama

Epizody(9)

Obsahy(1)

Oblíbený dramatický seriál Juliana Fellowese Panství Downton se vrací se svou druhou řadou, ve které se i tentokrát v hlavních rolích představují Maggie Smith, Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Brendan Coyle, Joanne Froggatt a Dan Stevens. Ocitáme se na Panství Downton roku 1916. Důsledky první světové války pociťují členové rodiny Crawleyových i služebnictvo. Válečné časy se podepsaly na jejich osudech, na jejich již tak složitých vzájemných vztazích a nevyhnuly se ani domu samotnému. Bude konec válečného běsnění zároveň znamenat i změnu způsobu života všech obyvatel Downtonu? (Magic Box)

(více)

Recenze (10)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve 2. sérii jsme s Panstvím prožili hrůzy světové války, několik rázných společenských změn a zjistili, kdo se po válce rád vrátil ke starým pořádkům a kdo ne. Romance tu byla také pro pána domu, i pro miláčky ze světa pod schody a také pro mnohé další. Jen ta Lady Mary se vždycky tvářila, že její milostný život je ten nejnáročnější ze všech. Ale co, jedna její sestra měla románek s ženatým dělňasem, druhá si vzala politického aktivistu. Babi v podání Maggie Smith dostala tu a tam trefnou hlášku a všichni jsme si konečně oddechli, když dobře dopadl ten vánoční speciál. A nyní hurá do další série. Tedy, pokud na ní v MLP natrefím brzy. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada hodně začíná hrát na emoce, hlavně v závěru, kdy se bojíme o život postav. Neříkám, že to je na škodu to rozhodně ne, ale zdá se mi, jakoby už tvůrci nemohli přijít na něco příběhově kvalitnějšího, tak začínají hrát na city jako v telenovelách. Co si budeme, nakonec to dopadlo dobře a jelikož se na to koukám po druhé, tak vim, co přijde ve třetí sérii. Příběhově se mi druhá série zdála o něco slabší než první, bohužel. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prekvapivo este o nieco lepsie ako prva seria!!! Prvej som dala 4*. Druha seria sa mi od zaciatku velmi velmi pacila a bolo to cim dalej tym zaujimavejsie, napinavejsie, zamotanejsie, jednoducho lepsie :-). Obdobie 1. svetovej vojny a kratko po nej je velmi dobre zachytene. Laska medzi Annou a Batesom je tak krasna, cista, nevinna, zato silna, neoblomna, obdivuhodna!!! Laska medzi Mary a Matthewom je ocividna, len kazdy ma ineho partnera. Postavu Mary som si oblubila az v druhej serii. Edith ma dost malo priestoru oproti svojim sestram. Tato seria prekvapuje mnozstvom silnych scen, v ktorych umieraju mladi ludia SPOILER (asi ste to uz aj tak vsetci videli) ci uz William alebo snubenica Matthewa. Downton Abbey je jednoducho klenot medzi serialmi a urcite patri medzi moje najoblubenejsie. Bravo. Zasluzenych 5*. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada Panství Downton není o nic horší, než ta první, dokonce, jak je dobrým anglickým zvykem, je místy i lepší - jen těch postav je pořád hrozně moc, ale je to tak perfektně napsané a vykreslené, že mi to je úplně jedno. Herci jsou naprosto dokonalí (opět největší chvála pro Maggie Smith), atmosféra úchvatná, třídní rozdíly ještě lépe vykreslené a postavy skvělé. Panství prostě i ve své druhé sérii dokazuje, jaký je to skvost. Anglicky šarmantní a nádherné. Stoprocentní to sice není, tady ale žádné ale (ehm...) neexistuje. Krása. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mě bavila o něco méně než první. Ale asi spíš proto, že jsem byla pořád naladěla a mám náladu, spíš na tu poklidnou vlnu. Nu... kdeže ty loňské sněhy jsou. Zatímco v první sérii byla vrcholná dramata srážky starousedlíků a nováčků, hašteření sester, hra na "mám tě rád nemám tě rád" Mary a Matthewa, nadrženost šedivé Edith, čachry služebnictva a samozřejmě jeden mrtvý v posteli, v této sérii přišla válka a úplně jiný problémy. A na válku a vše s tím spjaté já vůbec nejsem, i když zde je to ve velmi stravitelné podobě. ()

Galerie (200)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kde Anna (Joanne Froggatt) upravuje Mary (Michelle Dockery) vlasy, používá elektrickou kulmu. Scéna se odehrává přibližně v roce 1916, nicméně elektrická kulma byla vynalezena až v roce 1959. (Ganka)

Reklama

Reklama