Reklama

Reklama

Panství Downton - Série 5

(série)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Pátá řada, která se odehrává v roce 1924, opět uvádí na scénu oblíbené postavy v okázalém prostředí panství Downton. Rodina Crawleyových i služebnictvo čelí novým výzvám, přesto jejich osudy zůstávají nerozlučně propojené. Nová labouristická vláda zvěstuje změny, které začínají být cítit po celé zemi. Ani život na panství Downton není ušetřen. Robert, Mary a Branson musí společně neklidnými vodami proplout, aby zajistili majetek i pro generace, které přijdou po nich. Přestože Branson hraje na panství stále důležitější roli, nedokáže se ubránit pochybám o svém místě na světě. Mary si konečně dokáže připustit, že se opět vdá. Podaří se jí ale opravdu znovu najít stejné štěstí, které zažívala s Matthewem? Edith stále nemá žádné zprávy o milovaném Gregsonovi a navíc ji tíží břemeno děsivého tajemství. O patro níž zatím služebnictvo začíná uvažovat nad tím, jaký dopad na jejich životy můžou mít probíhající společenské změny. Daisy je novými možnostmi nadšená, paní Patmore je naopak vnímá se značnou nervozitou. Anna a Bates ustáli mnoho bouří a konečně začali plánovat jejich budoucnost. Dokáží se s tolika bolestivými vzpomínkami ale opravdu posunout dál, nebo minulá tajemství znovu ohrozí jejich šanci konečně najít štěstí? (Magic Box)

(více)

Recenze (7)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem chtěl dát jen čtyři hvězdy, ale prostě to nějak nejde. Nevím, čím to je, ale tenhle seriál se ode mě horšího hodnocení asi nedočká. A vlastně jsem za to rád, neboť si to asi nezaslouží. Poslední dva finálové díly byly prozatím ty nejlepší a herecké výkony jsou strhující, atmosféra ohromující... Nuž, vše je při starém a seriál je pořád tak krásně elegantní, jako byl i na začátku. 90%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roce 1924 se mi s tímto seriálem opravdu líbí. Skutečně už pominula naléhavost politických změn, dopadů války a jiných zásadních dramat. Takže je konečně čas i na setkání s módou a kulturou. Do kina se šlo na film s Johnem Barrymorem Beau Brummel. Skutečně skvělé přehlídky se zúčastnila Lady Mary v Londýně, jakoby šila v House of Eliott :) Na panství mají poprvé rádio a všechny ženy nosí nebeské kostýmy. Vztahy už jsou taky čím dál tím víc civilnější a je radost na to pohledět. Příjemná odpočinková je ta 5. série. Jediné, co připomíná stín politiky, jsou nostalgičtí přátelé babči z předrevolučního Ruska, ale ti jen panstvím pasivně procházejí... Naštěstí. A příště se rozloučíme. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Season 5 sa mi zda byt najslabsia, ale stale je to top! Trosku to pokazili pre mna zbytocnymi postavami, ktore su este k tomu aj nesympaticke a pre dej nepodstatne, ako ruske knieza alebo sluhovia Lady Violet...a taktiez zatknutie Anny, aka velka nahoda by to musela byt, ze najprv by bol vo vazeni Bates a potom jeho zena, az prilis velka nahoda...nehovoriac o tom, ze tri zeny v starsom veku dostanu ziadost o ruku v zhruba rovnakom case...no som rada, ze Carson sa konecne rozhybal, Mrs. Hughes musela s nim mat svatu trpezlivost...Ak Tom odide, bude chybat aj mne...Mary a Edith by sa uz konecne mohli voci sebe spravat milsie...Je super, ze Edith uz ma svoje dievcatko pri sebe a ze jej stari rodicia ju prijali.... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco mě na tom seriálu baví, proto jsem vydržel i 5. sérii, ale určitě to nejsou poměrně slzopudné vztahy a přemoudřelé dialogy některých postav. Vtipná je linie lady Mary a jejích třech kohoutků. Na konci série jsme se totiž dozvěděli, že lord Gilingham je sice možná dobrej v posteli, ale nemá pořádný auto. To mi postavu Mary ještě více zprotivilo. Blbost lady Edith je také do nebe volající - sestřička na týden okupuje hodinový hotel a ona má problém přiznat dítě, jemuž zemřel otec před svatbou - v roce 1924 je to ostuda!?!? Pochybuju. Z paměti jsem taky raději vymazal mimořádně nepovedenou linku s manžely Batesovými a opravdu směšné detektivní drama se smrtí pana Greena. Věřím, že angličtí hospodští mají pamatováka jako sloni, ale že by si po dvou třech letech vzpomněli na jednoho konkrétního zákazníka, který byl nadto v lokále jen jednou, to scénárista zkrátka a dobře těžce nezvládl. Naopak povedená je linka s Tomem Bransonem (což bych dříve nřekl), lady Violet + Isobel + Mrs. Hughes a jejich tři možné gerontofilní svatby. A z Thomase Barrowa se možná začíná stávat sympaťák, jeho vylomeniny na střeleckém dýchánku byly zábavné. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série se tak nese v duchu modernosti. Na panství je radio, odvážnější šaty, nový střih vlasů a volnější vztahy. Z věcí, ze kterých by si v první sérii raději urvali hlavu, teď najednou jásají a vše chápou. Je dobré, že serial ukazuje, jak se měnila nejen doba, ale take povaha lidí. Trošku mě ale mrzí, že milostný život Mary nebo Edith se tak nějak posunul na druhou kolej a nikam nic nevede. Velice mě ale bavia část s Maggie Smith a jejím ruským přítelem, je hezké vidět, že I hraběnka má emoce. ()

Galerie (232)

Reklama

Reklama