Reklama

Reklama

Epizody(9)

Obsahy(1)

Oblíbený dramatický seriál Juliana Fellowese Panství Downton se vrací se svou druhou řadou, ve které se i tentokrát v hlavních rolích představují Maggie Smith, Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Brendan Coyle, Joanne Froggatt a Dan Stevens. Ocitáme se na Panství Downton roku 1916. Důsledky první světové války pociťují členové rodiny Crawleyových i služebnictvo. Válečné časy se podepsaly na jejich osudech, na jejich již tak složitých vzájemných vztazích a nevyhnuly se ani domu samotnému. Bude konec válečného běsnění zároveň znamenat i změnu způsobu života všech obyvatel Downtonu? (Magic Box)

(více)

Recenze (10)

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mě bavila o něco méně než první. Ale asi spíš proto, že jsem byla pořád naladěla a mám náladu, spíš na tu poklidnou vlnu. Nu... kdeže ty loňské sněhy jsou. Zatímco v první sérii byla vrcholná dramata srážky starousedlíků a nováčků, hašteření sester, hra na "mám tě rád nemám tě rád" Mary a Matthewa, nadrženost šedivé Edith, čachry služebnictva a samozřejmě jeden mrtvý v posteli, v této sérii přišla válka a úplně jiný problémy. A na válku a vše s tím spjaté já vůbec nejsem, i když zde je to ve velmi stravitelné podobě. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada Panství Downton není o nic horší, než ta první, dokonce, jak je dobrým anglickým zvykem, je místy i lepší - jen těch postav je pořád hrozně moc, ale je to tak perfektně napsané a vykreslené, že mi to je úplně jedno. Herci jsou naprosto dokonalí (opět největší chvála pro Maggie Smith), atmosféra úchvatná, třídní rozdíly ještě lépe vykreslené a postavy skvělé. Panství prostě i ve své druhé sérii dokazuje, jaký je to skvost. Anglicky šarmantní a nádherné. Stoprocentní to sice není, tady ale žádné ale (ehm...) neexistuje. Krása. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve 2. sérii jsme s Panstvím prožili hrůzy světové války, několik rázných společenských změn a zjistili, kdo se po válce rád vrátil ke starým pořádkům a kdo ne. Romance tu byla také pro pána domu, i pro miláčky ze světa pod schody a také pro mnohé další. Jen ta Lady Mary se vždycky tvářila, že její milostný život je ten nejnáročnější ze všech. Ale co, jedna její sestra měla románek s ženatým dělňasem, druhá si vzala politického aktivistu. Babi v podání Maggie Smith dostala tu a tam trefnou hlášku a všichni jsme si konečně oddechli, když dobře dopadl ten vánoční speciál. A nyní hurá do další série. Tedy, pokud na ní v MLP natrefím brzy. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uondaná telenovela, byť zručně natočená a výborně zahraná. Tolik slziček, trápeníček, ustaraných tvářiček jsem dlouho neviděl. Znuděný aristokratický holky by nejradši vášnivě sedly na traktor a jely orat pole. Jedna postava neudrží nožky u sebe a oops, pak se celou sérii řeší, proč ona být blbá nemůže a ten amant jo. Pak se tu objeví voják s přežehleným faceliftem vypadající jako mumie a je děsně naštvanej, že ho nikdo nepoznal ani po hlase (a to se roky neviděli!). Jeden slouha aspiruje na cenu za nejublíženější emoxichtík, protože má standardní rodinné trable (chtěl by mladší, ta starší je proti). No a pak ta slzopudná linečka s vojáčkem a 6hodinovou manželkou, kterou její okolí doslova citově mučí a ona chuděrka malinká ňuninká neví, co chce, neví, co cítí, neví, jestli jo, anebo ne, pak že teda jo, ale vlastně uvnitř ne, a tak se nám trápí - achjo, tohle vážně vezme za srdíčko. A k tomu hradní pán, kterému hrozí, že jeho paní bude odkázána jen na eropomůcky, ale ukáže se, že postele na Downtonu ještě pořádně rozvrže. No nevím, obsahově je 2. série fakt ubrečená limonáda a vy horko těžko hledáte v těch scénáristických orgiích zrníčko něčeho uvěřitelného, silného, podmanivého - téměř marně. Tvůrci se nám totiž snaží naservírovat ta nejzzářnější dramata lidského pokolení zhuštěná do jedné famílie a podschodišťového personálu. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prekvapivo este o nieco lepsie ako prva seria!!! Prvej som dala 4*. Druha seria sa mi od zaciatku velmi velmi pacila a bolo to cim dalej tym zaujimavejsie, napinavejsie, zamotanejsie, jednoducho lepsie :-). Obdobie 1. svetovej vojny a kratko po nej je velmi dobre zachytene. Laska medzi Annou a Batesom je tak krasna, cista, nevinna, zato silna, neoblomna, obdivuhodna!!! Laska medzi Mary a Matthewom je ocividna, len kazdy ma ineho partnera. Postavu Mary som si oblubila az v druhej serii. Edith ma dost malo priestoru oproti svojim sestram. Tato seria prekvapuje mnozstvom silnych scen, v ktorych umieraju mladi ludia SPOILER (asi ste to uz aj tak vsetci videli) ci uz William alebo snubenica Matthewa. Downton Abbey je jednoducho klenot medzi serialmi a urcite patri medzi moje najoblubenejsie. Bravo. Zasluzenych 5*. ()

Galerie (200)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kde Anna (Joanne Froggatt) upravuje Mary (Michelle Dockery) vlasy, používá elektrickou kulmu. Scéna se odehrává přibližně v roce 1916, nicméně elektrická kulma byla vynalezena až v roce 1959. (Ganka)

Reklama

Reklama