Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na panství Downton se pořádá hon. Tento výjev jak ze starých časů ovšem v roce 1925 jen zastírá fakt, že vlivem dramatických společenských změn po první světové válce podobná panství v Anglii končí. Také na Downton doléhá nová doba, byť díky změnám nastoleným v předchozích letech se rodině Crawleyových daří přežívat. Přesto je ale nevyhnutelné, že bude potřeba dále snížit personál domu, což přeslechne komorná hraběnky vdovy Denkrová a rozhodně si to neholá nechat pro sebe. Anna s Johnem Batesem se marně pokoušejí o miminko, zatímco paní Hughesová si dělá starosti z nadcházejícího soužití s panem Carsonem. Na Downton přichází Rita Bevanová, která coby bývalá pokojská z hotelu Grand, kde lady Mary strávila několik dní a nocí s Anthonym Foylem, chce za své mlčení dostat zaplaceno. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedá se očekávat, že bych některou epizodu tohoto seriálu hodnotil slabými známkami, protože je natočen naprosto profesionálně, odehrává se v Anglii a řeší vtahy lidí "nad schody" a "pod schody", což je téma, které mě vždycky bavilo. Nebýt až příliš přeslazeného závěru, zřejmě bych přidal i tu poslední hvězdu. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně doufám, že touto první epizodou šesté řady se nám už definitivně uzavřou ty staré vzorce jako - strach o čest lady Mary, protože se dala na scestí nebo věčné obviňování Batesových a těším se na další díly. Jsem zvědavá, kam se s postupujícím časem rodina posune a jak dlouho se jim podaří udržet si Downton. Závěr byl krásný, fakt mi vehnal slzy do očí. :-) ()

Reklama

Reklama