Reklama

Reklama

Panství Downton

(seriál)
  • Velká Británie Downton Abbey
Trailer 1
Velká Británie, (2010–2015), 50 h 22 min (Minutáž: 47–120 min)

Tvůrci:

Julian Fellowes

Hudba:

John Lunn

Hrají:

Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle, Maggie Smith, Elizabeth McGovern, Penelope Wilton, Joanne Froggatt, Michelle Dockery (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(52)

Působivé kostýmní drama Panství Downton, od scenáristy Juliana Fellowese (Gosford Park, Královna Viktorie), držitele Ceny Akademie, se může pochlubit hereckými osobnostmi, jako jsou Hugh Bonneville, Maggie Smith, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Dan Stevens, Penelope Wilton, Jim Carter, Phyllis Logan, Siobhan Finneran, Joanne Froggatt, Rob James-Collier a Brendan Coyle. Svět Downtonu díky této hvězdné herecké sestavě překypuje nádherou a vášní. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (11)

Panství Downton (2010) 

Baví mě téma, o kterém seriál pojednává. Baví mě doba a země, do které je děj zasazen. Seriál je natočen s obrovskou profesionalitou a navíc v něm vystupují Maggie Smith, jejíž Violet Crawley brutálně glosuje veškeré dění a Michelle Dockery, kterou jsem si oblíbil už jako Susan v Otci prasátek. Při takové konstelaci je prakticky nemožné, abych byl nespokojený. Samozřejmě si uvědomuji, že je děj krajně zidealizovaný, no a co? Přestože je můj přístup ke všemu, co život i filmaři přinášejí, převážně cynický, u tohoto seriálu mi bylo tak dobře, až jsem se sám divil. ()

Série 6 (2015) (S06) 

Skončila závěrečná šestá řada seriálu a já mám neodbytný dojem, že spousta tvůrců by dala levou ruku za to, kdyby ve svém seriálu dokázali přijít s alespoň z poloviny tak kvalitní první sezónou. O řadách následujících nemluvě. Každopádně skončil obsáhlý seriál, který pojednával přesně o tom, co mě na Británii baví a můžu přiznat, že mi bude chybět a klidně bych další řady přivítal. ()

Epizoda 1 (2015) (S06E01) 

Nedá se očekávat, že bych některou epizodu tohoto seriálu hodnotil slabými známkami, protože je natočen naprosto profesionálně, odehrává se v Anglii a řeší vtahy lidí "nad schody" a "pod schody", což je téma, které mě vždycky bavilo. Nebýt až příliš přeslazeného závěru, zřejmě bych přidal i tu poslední hvězdu. ()

Epizoda 2 (2015) (S06E02) 

Tentokrát se žádný přeslazený konec nekonal, takže nemám důvod ubírat hvězdičku. Ne každému musí téma seriálu sedět, ale tu vysokou profesionalitu není možné přehlédnout. Na druhou stranu chápu, že fanoušky Ordinace nebo Sousedů tato sága nechytne. ()

Epizoda 3 (2015) (S06E03) 

Začínám zjišťovat, že je pro mě složité, psát komentáře k záležitostem, kterým nemám, co bych vytkl. Mně se tento seriál prostě od začátku líbí, i když i v něm občas něco lehce zaskřípe, ale když ho srovnám například s naší domácí produkcí... Rád bych se dožil českého seriálu, který bude po šest sezón alespoň z poloviny tak kvalitní, ale tak dlouho žít prostě nebudu. ()

Epizoda 4 (2015) (S06E04) 

Ano i se čtvrtou epizodou jsem byl spokojen a opět jsem se ujistil, že je Violet Crawley mou nejoblíbenější postavou a Maggie Smith ji hraje naprosto dokonale. ()

Epizoda 5 (2015) (S06E05) 

I pátou epizodu jsem si vyloženě užil i přes výskyt politicky krátkozrakého, mnichovského zrádce Nevilla. Děj je stále zajímavý a zakončení večeře bylo přímo hororové. ()

Epizoda 6 (2015) (S06E06) 

Už jsem byl zase otravně a stereotypně spokojený. No jo, no, co se dá dělat, když je ten seriál tak povedený. Myslím, že bych si zvykl na to nepohodlí, když bych vlastnil tak velký dům, že bych ani nestihl, všimnout si, ve kterém pokoji je jaké vybavení a dekorace. Navíc je to docela náročné, když máte na podobná pozorování jen čtyřicet let. ()

Epizoda 7 (2015) (S06E07) 

Tak to už si ti záludní Britové dovolili moc! Zase nic nezkazili. Jak já k tomu přijdu, když si ani nemůžu řádně zakritizovat?No, nenadělám nic, byl jsem spokojen. ()

Epizoda 8 (2015) (S06E08) 

Osmá epizoda byla nabita událostmi a měla pochmurnější atmosféru než jiné díly. Opět musím ocenit vývoj nejen děje, ale hlavně postav, které tento děj vytvářejí. Skvěle jsem se bavil při odhalení identity Cassandry Jones. Naprostá spokojenost. ()

Christmas Special (2015) (S06E09) 

Závěrečný dvojitý díl byl veskrze pozitivní, přesto jsem necítil, že by mě Britové zalili hektolitry patosu, což by mě jistě potkalo, kdyby šlo o seriál americký. Takže bych řekl, že šlo o důstojný závěr. ()

Související novinky

Danny Boyle natočí příběh Sex Pistols

Danny Boyle natočí příběh Sex Pistols

13.01.2021

Režisér Danny Boyle (Trainspotting, Yesterday) natočí pro televizní společnost FX minisérii o legendární anglické punkové kapele Sex Pistols. Scénář napíší Craig Pearce (Moulin Rouge) a Frank… (více)

Filmové Panství Downton se blíží do kin

Filmové Panství Downton se blíží do kin

09.09.2019

Panství Downton, jeden z nejslavnějších televizních seriálů moderní éry, dospěl k velkolepé závěrečné kapitole, která se odehraje v kinech. Stejnojmenný film završuje často neuvěřitelné osudy… (více)

Panství Downton dostane film

Panství Downton dostane film

15.07.2018

Univerzálně oblíbený a cenami ověnčený seriál Panství Downton se dočká filmového přídavku. V oficiálním prohlášení pak kromě jiného tvůrci potvrdili, že se vrátí i původní herecké obsazení v čele s… (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama