Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hubačova výtečná a dodnes zmiňovaná dramatizace slavného stejnojmenného románu Jamese Clavella. Špičkové herecké obsazení Vinohradského divadla v režii Antonína Moskalyka. Píše se rok 1979 a v tuhé normalizaci je závan anglosaské tvorby na prknech divadla jako zjevení. Z inscenace byl pořízen filmový záznam, ale nebyl nikdy uveden. (sator)

(více)

Zajímavosti (4)

  • „Jedna z mála věcí, kde se na sebe dokážu dívat a kterou mám rád,“ prohlásil o tomto divadelním záznamu Radoslav Brzobohatý (Petr). (sator)
  • Divadelní režii měl tehdejší režisér divadla na Vinohradech Jiří Dalík (14. 9. 1920 – 11. 1. 2008). (sator)
  • Divadelní hra se hrála dlouhých 5 let v kuse, ale protože jakémusi odpovědnému pracovníkovi začala vadit přítomnost mnoha amerických reáliích na pódiu a tiché spiklenectví s diváky, hru muselo divadlo na Vinohradech stáhnou z repertoáru. (sator)
  • Televizní scenárista Hubač neměl do této divadelní hry s divadlem žádnou zkušenost. Byl ale osloven ředitelem Vinohradské divadla k práci na divadelní hře „Král Krysa“ a protože inscenace byla nadmíru úspěšná, stal se trvalým spolupracovníkem divadla na Vinohradech. (sator)

Reklama

Reklama