Reklama

Reklama

Temné léto

  • USA Dark Summer

Mladý Daniel prolomí internetový profil své spolužačky a je odsouzený k domácímu vězení. Zdrcená Mona se před jeho očima zastřelí a její duch ho začne nekompromisně pronásledovat... (TV Prima)

Recenze (43)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Máme tu sice několik halucinogenních scén, rádoby děsivých vidin i „šokující“ odhalení Monina tajemství, ale než se k tomu dokopeme, čeká nás spousta nezáživné podívané, hluchá místa i nepříliš záživná atmosféra. Scénář jako celek totiž nebyl moc kompaktní, tvůrci sázeli jen na „momentky“ a ani se příliš neobtěžovali s nějakou propracovanější charakteristikou jednotlivých postav. A to se jich tu zase moc neobjevilo, aby s tím měli nějak moc práce. Navíc ani herecké obsazení zrovna moc neokouzlilo. Stella Maeve sice vzhledově ano, ale jinak se i ona svezla na podprůměrnosti svých kolegů. A největší hvězda a lákadlo Peter Stormare tu moc prostoru nedostal. Spíše posloužil jen jako reklamní tah, než aby předvedl něco pořádného ze svého talentu. Navíc ta hromada žánrové klišé, tu prostě nemohl přehlédnout ani „slepý“. Většina věcí už byla k vidění jinde, spousta věcí nedotažená do konce, no prostě bída. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle nezávislák od studia, které nám přineslo třeba It Follows jsem se těšila a byla jsem dost zklamaná. Chápu, že doba jde dál a cca za 10 let horory budou muset odpovídat generaci dnešních teenagerů. Takže zápletka o klukovi, co se zamiluje do emo spolužačky, nabourá se jí do profilů na sociálních sítích a následně má soudně nařízené domácí vězení a zákaz se připojit na internet. Jelikož je rozenej hacker, na net se dostane a holka, kterou kyberšikanoval stalkováním mu zavolá na skype a vystřelí si před ním mozek. Následně jej pronásleduje její duch a volovinka typu Unfriended (2014) je na světě. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli by zde měly být až halucinogenní výčitky svědomí hlavního hrdiny, no bohužel nechybělo moc, a byly v hlavní roli výčitky moje. To bych pak měl oči červený jak ta fůrije, jenže v mém případě by to bylo od samých slz. Naštěstí nakonec dostali všichni po zásluze naloženo, takže se nad Temným létem (wtf?) slabučkýma dvěma hvězdama smiluju. Nebrat. 30% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hororová bída pokračuje. Rok 2015 nám přinesl plno parádních hororů, hlavně co se monster a zvířat týče, ale duchařin nám přinesl hodně málo kvalitních. Dark Summer je dalším příkladem. Klišé všude kam se podívám. Jeden rebel, dva kámoši opuštěný dům. Prostě klišé které by sice mohlo fungovat, kdyby režisér nebyl tak předvídatelný a každou scénu by divák nevěděl dopředu. Konec navíc nedává smysl a je spíše k smíchu. 2* slabší hvězdy že se sem tam objevý celkem kvalitní scína. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Chalan dostane trest domáceho väzenia a začne ho strašiť duch dievčaťa, ktorej smrť spôsobil. Kamaráti mu sprvu neveria, ale pri seanse zistia, že má pravdu. Snažia sa nájsť veci o mŕtvej babe a narazia na veci, ktoré skrývala. Páčil sa mi štýl domáceho väzenia, aj keď mi chýbala zábava ako v Disturbii alebo Housebound. Potešil ma použitý cyber priestor vo filme, ktorý mám v hororoch velmi rád. Tiež sa mi páčil záver. + herec z It Follows a Dead Silence + herec z Clown ()

Galerie (77)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme je narážka na film Disturbia (2007), v ktorom hrá Shia LaBeouf chlapca, ktorý dostal taktiež trest domáceho väzenia.
    (Marceloo)
  • Pôvodný názov filmu mal byť House Arrest. (Game90)

Reklama

Reklama