Reklama

Reklama

Temné léto

  • USA Dark Summer

Mladý Daniel prolomí internetový profil své spolužačky a je odsouzený k domácímu vězení. Zdrcená Mona se před jeho očima zastřelí a její duch ho začne nekompromisně pronásledovat... (TV Prima)

Recenze (43)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Soletovu prvotinu Grace už si skoro nepamatuju ... a obávám se, že Dark Summer na tom bude zanedlouho podobně. Nicméně aktuálně jsem s filmem poměrně spokojený. Jedná se o malou přehlédnutelnou žánrovku, ale určitým způsobem mě zaujala, má v sobě takové zvláštní tajemno. O postavách se toho člověk moc nedozví, motivy jednání se ztrácejí ve tmě, strašidelné sekvence působí až hypnoticky, zajímavá zvuková / ruchová stránka, podivný hlavní hrdina. Potěšilo mě i rozuzlení a vysvětlení zdejších paranormálních aktivit, byť se na cestě k nim párkrát podivně zaškobrtne. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Nezajímavý film s nesympatickými amaterskými herci a navíc bez špetky napětí, Konec jsem zaspal, tak jsem si těch 9 minut musel pustit za trest ještě jednou, abych nebyl u hodnocení filmu nespravedlivý. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tyhle levné, teen, nezajímavé, nudné a pro holky sračky mě začínají urážet čím dál více( Příště prosím nějaký pořádný EXPLO!!).. Při sledování se mi udělal od nudy dokonce opar, takže nedoporučuji. Jedna hvězda za nožičku druhá za mouchy. 30% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Chalan dostane trest domáceho väzenia a začne ho strašiť duch dievčaťa, ktorej smrť spôsobil. Kamaráti mu sprvu neveria, ale pri seanse zistia, že má pravdu. Snažia sa nájsť veci o mŕtvej babe a narazia na veci, ktoré skrývala. Páčil sa mi štýl domáceho väzenia, aj keď mi chýbala zábava ako v Disturbii alebo Housebound. Potešil ma použitý cyber priestor vo filme, ktorý mám v hororoch velmi rád. Tiež sa mi páčil záver. + herec z It Follows a Dead Silence + herec z Clown ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Plíživá kamera s gzychtom civiacim do usmiateho monitoru, monštrózne načasované huhu pre oboch divákov, tak to je plytvanie energiou - na jednej aj na druhej strane. Sentimentálny thrillbod. Tie filmárske net "správy" potrebujú totiž obrúsiť ako námet , tak aj réžiu a vlastne všetko. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Daniel je nesympatický magor, co zapíjí prášky alkoholem a pak si myslí, že vidí duchy. Tak OK, vidí je opravdu. Mona ovšem není zdrcená, nýbrž vychcaná, na což ale Daniel přijde příliš pozdě, a tak dostane, co si zaslouží. Pomalá kamera mi nevadí, ale tady byla doplněná divnou hudbou, a tak se některé scény táhly k nevydržení. Navzdory milosrdné stopáži jsem měl pocit, že film trvá tři hodiny. Tvůrci nepopustili fantazii, což nevyžaduje peníze, ale především nápady. Mohl z toho být hezký surrealistický horor, místo toho jsem dostal nesmělé drama, co se trochu rozjede v posledních deseti minutách...alespoň gore mohli dát v přímém přenosu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

V poslední době podobně ražené horory můžu. I tenhle v celku ušel, ale určitě se z toho dalo vytřískat více. Rozzuzlení bylo z mého pohledu fádní. Ani tu nevadí klasické "nízkorozpočtové" záběry, naopak ty tomuhle snímku dodávají duši. Jen to chtělo přidat více akce a smysluplnější děj. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli by zde měly být až halucinogenní výčitky svědomí hlavního hrdiny, no bohužel nechybělo moc, a byly v hlavní roli výčitky moje. To bych pak měl oči červený jak ta fůrije, jenže v mém případě by to bylo od samých slz. Naštěstí nakonec dostali všichni po zásluze naloženo, takže se nad Temným létem (wtf?) slabučkýma dvěma hvězdama smiluju. Nebrat. 30% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hororová bída pokračuje. Rok 2015 nám přinesl plno parádních hororů, hlavně co se monster a zvířat týče, ale duchařin nám přinesl hodně málo kvalitních. Dark Summer je dalším příkladem. Klišé všude kam se podívám. Jeden rebel, dva kámoši opuštěný dům. Prostě klišé které by sice mohlo fungovat, kdyby režisér nebyl tak předvídatelný a každou scénu by divák nevěděl dopředu. Konec navíc nedává smysl a je spíše k smíchu. 2* slabší hvězdy že se sem tam objevý celkem kvalitní scína. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Máme tu sice několik halucinogenních scén, rádoby děsivých vidin i „šokující“ odhalení Monina tajemství, ale než se k tomu dokopeme, čeká nás spousta nezáživné podívané, hluchá místa i nepříliš záživná atmosféra. Scénář jako celek totiž nebyl moc kompaktní, tvůrci sázeli jen na „momentky“ a ani se příliš neobtěžovali s nějakou propracovanější charakteristikou jednotlivých postav. A to se jich tu zase moc neobjevilo, aby s tím měli nějak moc práce. Navíc ani herecké obsazení zrovna moc neokouzlilo. Stella Maeve sice vzhledově ano, ale jinak se i ona svezla na podprůměrnosti svých kolegů. A největší hvězda a lákadlo Peter Stormare tu moc prostoru nedostal. Spíše posloužil jen jako reklamní tah, než aby předvedl něco pořádného ze svého talentu. Navíc ta hromada žánrové klišé, tu prostě nemohl přehlédnout ani „slepý“. Většina věcí už byla k vidění jinde, spousta věcí nedotažená do konce, no prostě bída. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jasně, kdyby mi bylo šestnáct sedmnáct, byl jsem ještě vymaštěný tele, neměl ženskou, byl na nějakým nudným klučičím mejdanu u kámoše ze třídy kterej měl zrovna náhodou volnej bejvák, měl v sobě pár lahváčů a na videu by běžel Dark Summer, mohl bych mít možná chvílema dojem, že je to docela dobrej film a v duchu bych se přiožrale rozčiloval "jéžiš to je ale kretén, taková pěkná supr holka ho balí a ten vůl furt čumí jak puk a vzpomíná na nějakou mrtvou čůzu, kvůli který je v podmínce a která ho ještě navíc po smrti chodí strašit...". Sakra, teď jsem vlastně už prozradil celej obsah filmu, tak pardon. Teda on je ten jeho děj přece jenom ještě o něco málo členitější... Je tam třeba taky do party jeden negr (asi kvůli naplnění pozitivně diskriminační kvóty), nebo se tam ztrapňuje obtloustlej Stormare, kterej asi tou dobou neměl zrovna do čeho lepšího píchnout (snad nedopadne jako Madsen), je to celý trochu šmrncnutý takovým tím moderním týnejdžerským vylízaneckým hi-tech pop-okultismem a moderně natočený debilní ruční kamerou... A má to docela dobrou pointu a poslední záběr je skvělej, ale to vás možná (stejně jako mě) spíš namíchne a možná si (stejně jako já) řeknete "ku.va proč někdo natočil takovou nudnou podřadnou sra.ku a nakonec jí ozdobil docela dobrou pointou a skvělým posledním záběrem?" Po Grace je tohle naprostej propadák, vo tom žádná. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem si po Grace myslel, že na Soletovi něco je, tak teď to beru zpět. Film nenabízí vůbec nic. Příběh, kdy mladíka straší oběť kyberšikany sice není nijak oduševnělý, ale v zásadě by mi nevadil. Problém je, že chlapec je nesympatický jeliman a pro jeho dva kamarády, kteří se mu snaží pomoci se strašidla zbavit, platí to samé. Navíc nikdo z nich neumí hrát. Vůbec. Nezachraňuje to ani nulová atmosféra a chybějící napětí. Nefunguje ani těch pár krvavých kousků, které mají asi šokovat, či co. Za zmínku tak stojí jenom minimální prostor Petera Stormarea, který si zahrál probačního úředníka, užívajícího si své zaměstnání. Docela jsem se těšil, takže jsem hodně zklamaný. 10% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dlouhé melancholické záběry, které jsou jen občas přerušovány "šokujícími" scénami. Až na pár momentů je Dark Summer nudným filmem bez nějakého hlubšího motivu. ()

Lucasion odpad!

všechny recenze uživatele

A zase jsem se ustřelil. Dvakrát tahle šeredně po sobě se mi ještě nestalo. Po skončení téhle tragédie jsem si skutečně řekl: "Tak tohle bylo fakt špatný." Obvykle bych řekl originální nápad. Ale tohle opravdu ne. Začíná to stejně jako Disturbia (2007), a dokonce jí tam zmiňují, ale ten příběh je jedna velká nuda. Na to, že to má lehce přes hodinu, tak mi přišlo, že sleduji minimálně čtyřhodinový pořad o ničem. Herci jsou nesympatičtí a postrádají jakýkoliv talent. Zápletka se nakonec vyhrotí jako správně hororová, ale to je tak všechno. Film je jedna velká nuda o ničem a postavy se chovají jak v divadle na střední škole. A to je ještě urážka školních herců. Vážně když vidím takovýhle film, tak přemýšlím komu je určen. Nebo komu se může líbit. Vždyť na tom filmu není jediná pozitivní věc. Herci, hudba, atmosféra, všechno je tak nevýrazný nebo zcela špatně. Tohle je prostě blbé. (5 %) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Vážne, ale naozaj vážne sa mi o tomto braku nechce veľa hovoriť a tak v skratke: neskutočné nudná kravovina, bez originality, bez zaujatia, s nesympatickými hercami, ale hlavne so zle hrajúcimi hercami a tak primitívnymi a tupými dialógmi, ktoré boli silno vadné. Proste pičovina s dejovou linkou, ktorá bola prevelice zaostalá a tá amaterčina má neskutočne vytáčala. Amen. ()

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Dark Summer by mohol byť aj horor hodnotný, bohužiaľ je tak nezáživný a zdĺhavý, že diváka to začne nudiť skôr, než sa niečo vôbec začne diať. Rád by som mu dal vyššie hodnotenie aspoň za hudbu a vtipný koniec, ale nemôžem. Proste nie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mohl to být výborný thriller, ale je to prostě jen průměrná věc, která více šokuje některými scénami, než aby zaujala celkové dění. Nemůže se tomu vzít, že chcete vědět, co se vlastně děje, ale je to jeden z těch případů, kdy nakonec pravdu zjistíte, ale není to to, co jste chtěli a co by snímek pozvedlo i na jeho konci. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Daniel sa v domácom väzení nudil podstatne menej ako mi pri pozeraní tohto filmu. Filmu??? Herci nesympatický, hlavne Danielov kurátor. Narastajúca paranoja hlavného protagonistu a jeho správanie sa k priateľom irituje takmer rovnako a kedže ani dej tento výtvor nijako neposunie napred, vyššie hodnotenie film jednoducho dosiahnuť nemohol. A to som ho omylom pozrel dvakrát a v oboch prípadoch ma príšerne nudil. Myslím, že film neosloví ani cieľovú skupinu ktorej bol určený a už vôbec nie trochu náročnejšieho filmového fanúšika. Rozhodne nepozerať. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hodne velka Bieda, scenar bol  nedomysleny, tvorcovia sa ani nesnazili o poriadnu atmosferu. Na poli ducharin tu su daleko lepsie snimky, naprikald The Conjuring 2013  :  30 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Solet nejspíš ujíždí na jednom braku za druhým... Grace či Dark Summer. Jedno dílko lepší než druhé a pro mne velké zklamání, že sem tuhle nudnou nudu překonal. Ale našli se i silnější momenty za které nedám odpad. 15% ()

Reklama

Reklama