Reklama

Reklama

Prostřeno!

(pořad)
všechny plakáty
Trailer
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 50 min

Účinkují:

Václav Vydra nejml., Jana Boušková, Ivanka Devátá, Yemi Akinyemi, Zbyněk Merunka, Ludmila Žemberyová, Martin Stropnický, Veronika Žilková (více)
(další profese)

VOD (1)

Pět soutěžících, pět večeří, menu tradiční i exotická! Reality show Prostřeno! je každodenní návštěvou vašich domovů, přehlídkou tanců kolem plotny, lákavou ochutnávkou, ale i sondou odolnosti zúčastněných. Dívejte se a HODNOŤTE! Kromě šedesátitisícové výhry, která je výsledkem klání soupeřů, je tu i deset tisíc pro každého, koho zvolí diváci. Vyhrát může dokonce i divák, který se jen zúčastní hlasování. A to celých 10 tisíc korun! (TV Prima)

(více)

Recenze (641)

MrPierc odpad!

všechny recenze uživatele

Možná v jiné zemi by to fungovalo, ale tato česká nenávistná show o vaření je zcela unikátní. Všichni tam jsou odborníci přes jídlo a nikdo nejí nic horšího než křepelčí ovulace. Odpad lidského chování. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Záměr pořadu není asi úplně špatnej a kdyby to mělo nějakou úroveň, docela ráda bych se na to dívala. Otázkou je, zda v typicky českém provedení to vůbec nějakou úroveň mít může. Když totiž do pořadu vyberou nevkusného burana, retardovanou rádoby-sexy mladici, afektovaného gaye a podobné figurky, nutně musí vzniknout nechtěná tragikomedie. Skutečně vařit přitom umí opravdu jen zlomek soutěžících. Svým způsobem může Prostřeno sloužit jako dokonalá exkurze do světa českých vařilek adorujících Mimibazar, takových těch "obyčejných českých lidiček" s bezmeznou touhou vidět se v televizi. Nechybí ani snaha uspokojit také typický český voyerismus v podobě šmejdění po bytě soutěžícího, nahlížení do jeho skříní, hodnocení vybavení kuchyně jakož celého bytu. A jejich přesvědčení, že jsou geniálními kuchtíky a dokonalými bytovými designery je ohromující. Velmi často je to nechtěně vtipné, docela jsem se místy zasmála a některé scénky jsou již legendární. Viz: https://www.youtube.com/watch?v=Bl8HeyupUsQ . ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Tady je vidět, co takový pořad vypoví o myšlení a chování obyčejného českého člověka. Trapnosti se dá akorát zasmát! 20% ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1060. hodnocení: Jeden člověk vaří, předvádí se a ostatní čtyři se mu zatím hrabou ve skříních a "šmejdí". Tohle nesnáším. Nápad je to ale dobrej, jen nesmíte vidět lidi jako kuchaře. Obvykle jsou to lidé, kteří prahnou po penězích a jsou schopni se pro ně nejen pohádat, ale znemožnit se před lidmi v televizi. Nikdy bych do toho nešel. 2* jsou maximem, protože Jana Boušková a její ukňouranej komentátorskej hlas mě nebaví a vždy, když ji slyším, mám chuť něco/někoho zakousnout. 2* ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Ještěže se to nikdy nebude vysílat někde v zahraničí, protože jestli z nás měli v Evropě srandu, když jsme si vozily konzervy do Chorvatska, tak po tomto nahlédnutí do českých domácností by jsme do zmiňované země asi ani nebyli vpuštěni (neříkám, že jsme největší burani z celé Evropy, bohužel Prostřeno to říká a to dost nahlas). Na druhou stranu je to někdy vážně docela sranda, pak se ale ozve Vydra s Bouškovou a potěš pánbůh. Mimochodem sloh, který tady ze sebe vypotil verbal, klobouk dolů, protože to opravdu krásně shrnuje celý pořad. A vůbec kašlu na ten komentář, jdu radši na baketu a vy jděte třeba... ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Dobré recepty a debilní lidé. Pořad, co se pohybuje na velmi tenké hranici mezi trapnou reality show a dost zajímavých psychologickým náhledem na současnou českou populaci... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jako nápad mi to přijde zajímavé, ale pak člověku dojde, že jediný smysl reality show je koukat na konflikt cizích lidí, smát se jim, litovat je, litovat sebe, nebo si říkat, jací jsou to retardi. Tady veškerý potenciál končí a další den se začíná od znova. VyVolení a tak byl zajímavý psychologický experiment. Tohle už je jenom zhovadilost. 15% ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Chodím domů z práce před šestou a hladová, takže si vezmu něco k jídlu (nejradši škvarky, tmavý chleba a bílé víno) a v klidu se bavím touhle spíš sociologickou sondou než kulinářským pořadem. A musím říct, že z tohoto pohledu mě to vcelku baví, ty různé lidské vzorky: chlubilové, co Vás zavedou až na záchod, intrikánky (když intrikuje chlap, je to ještě trapnější), lidi, co nejí skoro nic (cibuli, ryby, zeleninu apod.), dobromyslné babičky nebo ty, co si na ně hrají a pak pomlouvají o sto šest, závistivci i opravdoví labužníci. Nejradši mám ovšem šikovné mladé lidi, co udělají něco opravdu dobrého, hezky prostřou, všechno čistě a rychle, nepomlouvají a ještě jsou vtipní jako tuhle mladinký Lukáš bydlící na policejní stanici, který si ze svých hostů pěkně vystřelil a nakonec vyhrál. Nejraději ale vzpomínám na paní, která svým mudrlantům naservírovala vylepšené konzervy a všichni jsme se bavili, jak to ti chytráci rozebírali...Po prozrazení to někteří i ustáli a dali 10! Ovšem na variaci Prostřeno s "celebritami" Čápi s mákem jsem se dívat nedokázala. Aktualizace 30.5.2012: Už to nesleduju, už je těch křiklavě barevných stěn a různých více či méně namyšlených lůzrů chlubících se svým často fakt nevkusným bydlením a chabým kuchařským uměním na mě moc. Nejvíc mi ale vadí přístup "hráčů": jídlo dobrý, hostitel pozorný, zábava dobrá, ale chci vyhrát, takže dám 4 body. Ty se v začátcích pořadu nedávaly ani těm největším neumětelům! Vydra s Bouškovou už taky vyčpěli, jejich nábytek dobytek šmějdění už mi otvíralo kudlu v kapse.... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Panoptikum národa českého, národa s nevyčerpatelnou zásobou blbů, naivů a exibicionistů, kterým bylo naděleno velké sebevědomí, ale talentu jen pomálo. Manželka už byla vyměněná, tak šup do jiného pořadu...třeba o vaření. Co na tom, že umím jen jedno jídlo....víc jich vařit nemusím. Kritizovat...to je to, oč tu běží. A nejen jídlo. Je potřeba poukázat tuhle na zaprášený hrníček, támhle na vibrátor, který si nebohá hostitelka nechala zapíchnutý v...nabíječce a pak hurá ke stolu, dělat chytrého, pokud je to k jídlu a pokud ne, tak to pěkně rozmáznout. Tento pořad je přehlídka všeho možného, ale rozhodně není o jídle. Sledování takové reality show vám pomůže pochopit, že jsou mezi námi tisíce lidí, kteří sice napohled vypadají normálně, ale mentálně jsou malí, hloupí, pokritečtí a nejspíš si to vůbec neuvědomují, protože se tak klidně prezentují i před kamerou. Takže Prostřeno vás sice nenaučí vařit, ale odnaučí vás zvát si domů cizí lidi na jídlo a zvedne vám sebevědomí. To za hvězdu stojí, ne? ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Reality show, která se (ne)nápadně, leč cíleně stává daleko méně "reality" a daleko více "show" - přičemž kuchařským uměním se zabývá už jen na vedlejšák. Nutno podotknout, že to není jenom její vina - víceméně kopíruje celospolečenský trend, který je sám o sobě pozoruhodnou a značně nesourodou směsicí přehnané korektnosti, účelové propagandy, ohlupující povrchnosti a dryáčnické bulvarizace. Celoplošná média ho dílem spoluvytvářejí a dílem přejímají převelice horlivě, neboť dá zaručeně méně práce a starostí a přináší méně protivenství nežli vysílání sofistikované, investigativní, objektivní a vůbec všestranně vyvážené - SLEDOVANOST je přitom zaručena, neboť prostý lid si žádá chléb a HRY ... 1,5* ()

forsythia odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám ve zvyku komentovat televizní pořady, ale tohle si nemůžu odpustit. Čas od času se u vysílání tohoto skvostu nachomýtnu a probudí to ve mně takovou smršť hlubokých myšlenek, že se o ně musím podělit. Dlouho jsem váhala s hodnocením. Tenhle pořad musí dostat buď za 5, nebo odpad. Je to jen otázka úhlu pohledu. On je to totiž možná rafinovaný a geniální tah, jak odhalit nebetyčnou blbost obecného lidu českého, anebo... ehm... není. Abyste rozuměli, já se už v první třídě základní školy bavila tím, že jsem svým bližním radila hovadiny a oni to po mně poslušně zopakovali, což dalo krásně vyniknout jejich blbosti. A posléze mi byli ochotni zbaštit i to "jéé promiň, já jsem se spletla." Možná si řeknete, že je to trochu cynické, samoúčelné a zlé. Ano, asi je. A stejně, jako jsem se tehdy bavila blbostí svých spolužáků, se dnes bavím blbostí soutěžících v podobných pořadech. Ne však moc často, to by zase byla nuda. A kdo z vás je bez hříchu, první hoď kamenem! Nakonec budu muset dát sebekriticky ten odpad, protože takto zvrhlý smysl pro humor nelze hodnotit jinak! ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to byla příjemná oddechovka, kde šlo opravdu o vaření, teď už hnusná taktická fraška, 2 hvězdy. ()

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený pořad o vaření. Ty dvě chybějící* jsou za výběr některých soutěžících. Prvně bych je nechala složit zkoušky z etikety a pak je k tomu stolu pustila. Někteří jsou opravdu TOP výběr z kanálu Ale kdo by se na to pak díval že, kdyby byli všichni slušní? Jinak jsem několik receptů okusila , je to dobrá inspirace :) ()

vesper001 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak se mi podařilo definovat jednotku ubohosti: jedno Prostřeno. Na první pohled se tato spodina televizní zábavy tváří jako pořad o vaření, ve skutečnosti však nejde o jídlo, ale o uspokojení voyeurských choutek diváka, který nelační po receptech ani po pohledu na proces přípravy jídla, ale po pocitu nadřazenosti a uspokojení, že má hezčí byt, vybranější vkus a (tím pádem i) lepší život. Vrcholem blaha je pak situace, kdy se pečlivě nakomponovaná skupina účinkujících do krve pohádá nad svíčkovou se šesti. Tento způsob zábavy zdá se mi poněkud nešťastným. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Z původně celkem zábavného pořadu o vaření je teď jakási reality show Big Brother, který nezná bratra. Vybírají se kohouti, aby to bylo jakože zajímavé, že lidi bere, ale mě to spíš žere ... Někdo umí, někdo neumí, každý se přece snaží ... a taktizování? No dobře, jde o peníze, ale o co jde divákovi? ()

HorrFi odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi zle jenom co slyšim ty přiblbý komentáře Vaška Vydry a Jany Bouškový. Normální člověk nejde do televize aby vyhrál peníze když vyhrát stejně může jenom jeden. Ubohost! ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Nejsem pravidelný divák, občas při přepínání kanály a trochou času se na nějaký díl podívám. Nejde mi tady ani tak o vaření, jak o tu konfrontaci a intriky mezi soutěžící. Občas se najdou zajímavé hádky, občas někdo vyrukuje s dobrou zábavou. Jedna věc, která mi tady na tom přijde stupidní a už jen skrze toho by mě ani nenapadlo se do toho pořadu hlásit, je to tzv. "šmejděníčko", aby banda lidí procházela dům, nahlížela do pokojů co kde kdo dělá a zkoumala jak má moc utřený prach je moc. ()

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama