Reklama

Reklama

VOD (1)

Slavoj Houslice má fotbalový tým a nerudného trenéra Pepika Hnátka, kterého se všichni bojí. Kapitán týmu Jirka Luňák mu podlézá, ale s ostatními spoluhráči ho za jeho zády pomlouvají. Doufá, že to bude právě on, kdo by po něm mohl převzít funkci. Jenže Hnátek se do odchodu na trenérskou penzi nikterak nechystá. Nařídí mužům další trénink, ti se ale vzbouří a dohodnou se, že na něj nepřijdou. Rozčilený trenér začne běhat po vesnici a snaží se je k tomu donutit všemi možnými prostředky. Nakonec však zůstane ležet před svým domem v bezvědomí. Uvědomí si, že je s ním něco v nepořádku, a vyhledá známého lékaře. Od něj se dozví, že prodělal infarkt a že musí jít na vyšetření. Jeho výsledek ho nepotěší, dozvídá se, že potřebuje nové srdce a že bude zařazen na transplantační listinu. Hnátek se to za každou cenu snaží udržet v tajnosti. Nakonec se vše dozví zdravotník týmu a od něj i ostatní hráči. Tým v době jeho nepřítomnosti vyhrál zápas s výrazně silnějším soupeřem, což Hnátkovým kritikům dodává odvahy. Výsledkem je dočasné postavení mimo funkci. Za to se jim Hnátek pomstí... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 029)

Šakal 

všechny recenze uživatele

One man show M. Krobota, který na sebe strhává veškerou pozornost a snímek si krade (téměř) pro sebe. Naštěstí je tu zdatný to přihrávač v podobě skialpinistického (řiťo)lezce Jiřiny (resp. O. Vetchého). Poslední zápas Pepíka Hnátka je snímek pro všechny ty z vás (nás), kteří se v životě (alespoň po nějaký ten čas) honili zas tím kulatým nesmyslem, přičemž to nemuselo být nutně zrovna na vrcholové úrovni. Naopak „čím níže, tím lépe“. A byť to není apriorně o fotbalu jako takovém, troufám si (zde) jednoznačně tvrdit, že každý, kdo v životě hrál za nějaký ten tým, si v tom nějakou tu svou „vlastní“ scénu, (kdy se bude potutelně uculovat a souhlasně přikyvovat), najde. A že je to přehnané? Ale hovno! Pánové (sportovci), přiznejme si upřímně, nic tak spolehlivě nenadzvedne jako zcela „nevinně“ vyhlížející konstatování vaší partnerky (při prohře), byť to (s náma) myslí dobře: „vždyť je to pouze sport“.... No nic, končim komentář. Jdu prcat! :-) p.s. všechny ty z vás, kteří ste seriálovou předlohou nepolíbeni a máte obavy, že se budete v postavách (ději) hůře orientovat ubezpečuji, že tomu tak není a tento prequel si i tak užijete. Za sebe už pouze dodám: zklamán jsem nebyl (na to jsem se (příliš) bavil), nicméně musím (si) přiznat jedno. Ve světle (nejen) zdejších recenzí jsem čekal více. Na jednu stranu tento pilot jako samostatný snímek rozhodně obstojí, na stranu druhou však nutno (si) přiznat, u nejednoho dílu seriálu jsem se bavil více. Zda-li to bude faktem, že (téměř) veškerou pozornost na sebe strhává (byť vynikající) duo Krobot-Vetchý a ostatní nedostávají tolik prostoru a jsou jimi tím pádem zastíněny (téměř vymazáni) nebo to bylo způsobeno mým přehnaným očekáváním, nedokážu momentálně posoudit. Možná to přijde až s časovým odstupem nebo při opakované (Tv Nova) projekci. Uvidíme. 70% p.p.s. Když jdete na snímek se dvěma kamarády (kovanými Slávisty) dostává snímek potom další (neplánovaný) rozměr a nemůžu rozhodně říct, že by mi to nebylo po chuti :-) Byť přiznávám, s (mírnou) pachutí v ústech při záverečném (titulkovém) zavádějícím dodatku a jejich (nadneseným) komentářem „tak aspoň jeden, co při derby zařval“..... Každý Sparťan (resp. "sešívaný") totiž moc dobře ví, jak 270-é pražské derby dopadlo.... :-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JAK CHCEŠ TY KLUKY TRÉNOVAT, KDYŽ JSOU PROTI TOBĚ?....“ /// (,,To snad byli vždycky…“) /// Ano, tam v baráku za sparťanským plotem, bydlí von, nerudnej dědek, co nutí kluky jezdit na zápasy pět hodin předem, střílí po vsi (po hráčích) vzduchovkou a vytváří v kabině negativní atmosféru. Film věnovanej profilu osobnosti a kusu života legendy okresního formátu je plnej chlapskejch (fotbalovejch? – vole ser na Bílka, vokres! Vokres!) slov, vobčas úsměv, vobčas né, pobaví ftipnej ,,kretén“ Jirka Luňák Ondry Vetchýho, ale úplně, úplně nejvíc obdivuju, že VŠICHNI dokázali udržet ,,náladu“ seriálu, páč si připadám, jako bych čučel na další (jen trochu delší) díl. Možná to nejspíš bude jen taková ,,fandovská“ záležitost, než filmová událost. A koho to sere? (leda tak nějakýho Dukláka, ne?) Všichni co zažili atmošku okresu se mnou musej souhlasit, páč vokres má v sobě něco, co ligouši nikdy nezažijou. Že, Pepíku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Protože srdce slávisty do těla sparťana nepatří! (stejně jako jablonečákovo do toho libereckýho – a zase navopak. S tím nehneš!). 2.) Páč kozy píchám v sobotu. 3.) Chystám si udělat trenérskou licenci. V Houslicích se prej uvolnil flek. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době opravdu výborná česká komedie, ve které je spousta hlášek, které opravdu můžou zkultovět (a na vesnici se tomu tak nejspíš stane). Krobot je bůh, ostatní herci si to také hodně užívají a celé je to napsané a zrežírované s opravdovou chutí a nadšením. Tenhle přebor si dám ze záznamu ještě určitě několikrát. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že šance, že někdy půjdu do kina na film s fotbalovou tematikou, přičemž se mi bude líbit - a bude se mi líbit víc než dvěma kamarádům fotbalistům, kteří fotbal na jakési nižší úrovni hráli, je asi taková, jako že vyhraju hlavní výhru v nějaké loterii. A stalo se. True story. Filmový Okresní přebor je takřka dokonalá tragikomedie. Naprosto přesné herecké výkony (výborný Miroslav Krobot!), přesný timing vtipů, dialogy jako ze života (kdy se tohle v českém filmu naposled stalo?). A jakkoli si na své přijde divák toužící po pouhé zábavě, obsahuje film i jakousi velmi smutnou dějovou linku, které mě fakt dostala. Postava trenéra Hnátka, který žije svým malicherným koníčkem a neváhá mu obětovat skoro vše, je ve své podstatě strašně tragická. A ty postavičky kolem něj (zejména Vetchý), to je kapitola sama o sobě. Být to o fous ostřeji společensko-kritičtější, je Okresní přebor dílo formanovských rozměrů. No nic, jdu si vsadit Sportku. 9/10 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších českých komedií poslední doby, jenže zbytečně dlouhá a člověk se po hodince začne trochu nudit. Samozřejmě jsem se řezal smíchy téměř celou dobu, jenže tam byla místa, kdy se divák obrovským způsobem nudil. Rozhodně nejsem zklamán, poněvadž mé očekávání bylo naplněno téměř stoprocentně. Kvalita hereckých výkonů je jasně viditelné a často se u českých snímků nevidí... 8/10 = 80% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (41)

  • Pepik Hnátek (Miroslav Krobot) ve filmu nosí dres s číslem jedenáct. Stejné číslo oblékal i Pavel Nedvěd ve Hnátkově oblíbeném týmu AC Sparta Praha v letech 92 - 96. (vyfuk)
  • Ve 13. minutě hraje „Já budu žít navěky“ od Michala Tučného a ve 26. minutě hraje „Let's Talk About Sex“ od Salt-N-Pepa. (Duoscop)
  • Autoři filmu uspořádali na facebookové stránce soutěž o to, kdo si bude moci zahrát ve filmu po boku týmu Slavoje Houslice. Vyhrál tým Sokola Čechovice, který ve filmu vystoupil pod názvem SK Doudleby. (Mr.Hudson)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama