Reklama

Reklama

Vizita

(pořad)
všechny plakáty

VOD (1)

Obsahy(1)

Máme zlatou medaili v léčbě akutního infarktu. Hrdiny tohoto zápasu však nikdo neoslavuje. Systém záchrany dětí s vrozenou srdeční vadou převzaly od motolské nemocnice jiné vyspělé země a říkají mu Bohemia care. Lékaři okresní nemocnice umějí rozpoznat smrtelnou plicní hypertenzi lépe než jejich kolegové v Londýně a my to považujeme za samozřejmost. A takových případů by se dalo najít ještě několik. Česká medicína na tom není vůbec tak špatně, jak si většina z nás myslí, a pořad Vizita se nám to snaží dokázat. „Řada pacientů, které vidíte ve Vizitě, si uvědomovala, že třeba ten jejich příběh může pomoci zachránit stovky, možná tisíce životů,“ konstatuje profesor Richard Češka, odborný garant Vizity. (TOMABENA)

(více)

Recenze (22)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Zajímavé příběhy, které jsou ale trapným způsobem převáděny na plátno. Osudy lidí trpícími strašnými nemoci jsou zde degradovány dramatickými komentáři, "prací" s kamerou atd. Prostě pořad vlastní televizi nova. Škoda že ho nevysílají (a nedabují) na čt1 ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze 2 díly, ale líbilo se mi to. Je dobré vědět, co člověka může kdykoli potkat a jak se nemoci či problému zbavit za pomoci našich výborných a bohužel nedoceňovaných doktorů. ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný pořad, který je zabitý nováckou honbou za senzací. Ale mezi náma... lékaři jsou machři a pro mě je to elita naší země. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné příběhy nejen pacientů, ale i doktorů... Průběhy a léčení strašných případů, které jsou doprovázeny povedenými animacemi a prezentovány tak, aby je pochopil i laik, jsou více či méně ovlivněny typickou nováckovostí... Práce s kamerou, podivný komentář či těžká podobnost s Víkendem či Střepinami jsou tu znát. Někdy to vadí, někdy ne... Každopádně se jedná o jeden z mála povedených projektů TV Nova za poslední roky... ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Není to úplně mimo a lékaři, kteří v pořadu vystupují jsou erudovaní odborníci, ale televize Nova se, bohužel, nezapře. Nedíváme se ale na BBC, že... ()

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Ač se to nezdá tak NOVA konečně pustila nějaký pořád, který stojí za podívanou. Pro laiky dobré nasvícení různých nemocí. Jen k dokonalosti by to chtělo trochu delší díl. Jen reklama z toho zabírá polovinu. Jinak skvělé. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

V žánru uvedeno Publicistický/Dokumendární, leč více by sedělo Populárně-publicistický, jak je Nově vlastní. Přesto to není podáváno až tak "vyhroceně emocionálně", jak se to Nově občas povede u Televizních Novin. Na Vizitu se dívám čistě jen pro ty zákroky a nevadilo by mi, kdyby si s tím tvůrci míň vyhráli a nesnažili se za každou cenu dojmout. Ale jinak záběry i komentáře z nemocnice nejsou špatné. Kdyby to tak dělalo ČT... ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem mistr v hledání nemocí na Google a mám lékařský titul z mimibazaru, tak mi tento dokumentární seriál víceméně nic nepřinesl. Prima ve své Nemocnice Motol ukázal daleko lepší výkony - ona realita a záběry na trpící lidi je velmi sebeukájivé. ()

Astrebleue 

všechny recenze uživatele

Nevim, co je na tom špatnýho. Medicíně nerozumim, ale těžko budou lékaři do tv lhát, a je to ze tří čtvrtin právě o osvětě a varování před závažnými zdravotními nebezpečími. Je v tom sice znát tvůrčí přístup Novy, ale na informace to nemá vliv, tak si myslim, že je zbytečný to opět házet do jednoho pytle s ostatníma blbostma. ()

Ivec 

všechny recenze uživatele

A šak veď dá sa to.... Koment jednotlivých zákrokov je na mieste a kamera sa naozaj dostáva hodne blízko samotného aktu. Iba by tá kamera nemusela byť tak dramaticky spomalovaná a zrýchovaná.... Dramatičnosti tu síce za potreby je, ale takýmto štýlom je to na úkor zvedavého oka diváka. ()

V.N. 

všechny recenze uživatele

Klasický útok komerční televize na sledovanost, prostřednictvím zbytků citů průměrného diváka. Příběhy televizních reportérů, kteří jsou dočasně převeleni na divácky atraktivní "případy", kteří jim možná zajistí karierní postup. Uf, domluvil jsem. ()

Jarosh66 

všechny recenze uživatele

Pořad, který díky TV Nov@ ztrácí to, čím mohl být. Typický koncept - bad news = good news, ještě s těmi dramatickými komentáři, jen aby se z toho co nejvíc lidí mohlo podělat a pak podívat pro více informací na tn.cz. Příběhy jsou sice zajímavé a určitě není nic pěkného, čím si lidé v nich vystupující museli/jí projít, ale díky Nově to pro mě ztrácí absolutní šanci na sledování. ()

Medic.Droid 

všechny recenze uživatele

Doktoři jsou borci, to ne že ne, ale ja se na to chci dívat čistě z medicínského hlediska, tak PROČ z toho Nova dělá co největší doják a opakuje několik rádoby smutných vět. ()

Reklama

Reklama