Reklama

Reklama

Zmizení Alice Creedové

  • Velká Británie The Disappearance of Alice Creed (více)
Trailer 1
Velká Británie, 2009, 96 min

Britský nezávislý thriller se točí kolem únosu plného nečekaných zvratů. Příběh nejprve sleduje bývalé trestance Vica (Eddie Marsan) a Dannyho (Martin Compston) při úpravách malého bytu na důkladnou a zvukotěsnou celu. Chorobně podezíravý Vic je dominantní drsňák, slaboch Danny udělá téměř cokoli, co mu Vic nařídí. Plán zločinců je záhy jasný: zmocní se mladé dívky z bohaté rodiny, zavlečou ji do připravené kobky a tam ji připoutají k posteli. Výměnou za dívčin bezpečný návrat pak pošlou snímky své oběti- Alice Creed (Gemma Arterton)- jejímu otci s požadavkem na zaplacení dvou miliónů liber. Vic si je jistý, že jejich zločin nemá chybu. Jenže brzy se ukáže, že ne všechno jde podle plánu. Alice je totiž chytřejší a vynalézavější než předpokládal a navíc Dannyho loajalita není tak neotřesitelná, jak doufal. Zmizení Alice Creed je prvním hraným snímkem režiséra J. Blakesona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (176)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Prý thriller, ale já mám pocit, že aspoň ve skrytu duše museli být tvůrci přesvědčení, že točí komedii, nebo aspoň frašku. To, co se zprvu jeví jako film o únosu, se postupně taví a s tím i očekávání fyzického a psychického vypjetí z hereckého projevu Gemmy Arterton. V závěru mu ale chybí nějaký twist, který by byl ve stylu výstavby předchozího děje, kdy si strany spolupráce (únosce-únosce-unesená) přehazuje jako horký brambor. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Mnohoslibné drama, ve kterém tvůrcové někde v průběhu natáčení zapomněli, jakou vlastně chtějí pointu. Já jsem si od tohoto filmu sliboval (hlavně po zhlédnutí úvodu) mistrovskou práci dvou únosců, kteří svůj plán bezezbytku plní s tím, že ve čtvrté pětině filmu to mezi nimi začne haprovat a projeví se jejich psychické slabosti. Nestalo se tak. Zajímavé ve filmu bylo takzvané hraní si s divákem, kdy si lup chtějí rozdělit vždy dva (pokaždé jiní dva) a nikdy ne všichni tři. Takže si myslím, že domluvit se by bylo daleko jednodušší a možná by se i v tomto ohledu dala vytvořit kvalitní psychologická partie. Tak šlo primárně o sexuální pud, který jiskřil pokaždé mezi jinou dvojičkou. Rada pro podobný případ: V takovýchto vyhraněných situacích nepřemýšlejte penisem (tedy penisem především), nýbrž chladnou hlavou. Co se týče té chladné hlavy, zde bych filmu připsal plus za to, že uměl celkem slušně vykreslit myšlenkové pochody a pocity, které se odehrávají v hlavách únosců. Já tedy nemohu jinak, než dát pouhé dvě hvězdy, protože nejsem schopen hodnotit pouze produkt, který jsem sledoval, ale zahrnuji do toho i svá očekávání a následná zklamání. Neboť film originalitu moc nenabídl. Jak říkám, někde v polovině se autor zasekl a uvažoval, co vlastně chtěl a tak se v nouzi rozhodl pro průběh ála "Nebezpečné hry". ()

Reklama

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Existuje jen několik málo filmů, který umí donutit diváka hned v prvních minutách k otázce ,,-Jak to sakra končí?,, Perfektní první třetina. Další už malinko roztahaný, v poslední části chybí taky víc nápadů. Velmi zvláštní film s celkově ale dobrým režisérem a vynikajícím výkonem Eddieho Marsana. 3,5/5 ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Takhle se točí nízkorozpočťáky! Gemma jako vždy herecky nezklamala a moje první setkání s pány Compstonem a Marsanem bylo více než pozitivní. Zvraty v ději, které by se teoreticky daly kritizovat mi vůbec nevadily, za co v hodnocení ubírám bylo pár (jak já jim říkám) 'zbytečných nedějových scén', bez kterých by se film klidně obešel. Doháněla to ale skvělá kamera :) ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Solídny film. Všetci traja herci (jediný traja herci) predviedli kvalitnú robotu. Gemma je sexi (aj keď jej útrapy filmu dosť uberajú na sexappeale) a má dosť dobré prsia. Proste krv a mlieko. To sú body hore. Atmosféra dobrá. Zvraty nečakané. Škoda že som videl video so sex scénou, ktoré my jeden pokazilo. Koniec odpovedajúci celému pribehu filmu. Občas mi tam niečo vadilo a nie som práve fanúšik žánru. Napriek tomu dávam 3.5*. Ale do štyroch čosi málo chýbalo. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama