Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princezna Mitravinda a bojovník Bhairava se milovali láskou silnější než smrt, jenže byli rozděleni dříve, než jejich láska došla naplnění.
O čtyři sta let později potkává mladík Harsha dívku Indu a jen při letmém dotyku si uvědomí, že je ta, kterou miloval v minulém životě a jejíž srdce musí nyní získat. Ovšem do Indu se zamiluje i podlý a všehoschopný Raghubeer, který se marně pokoušel o její lásku již v minulém životě, kdy poté, co ji nemohl získat, zničil celé království. Nyní je odhodlán ji získat za každou cenu. (marrjaana)

(více)

Recenze (16)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Telugský velkofilm by zřejmě sice rád snesl srovnání se stoicky brilantním bollywoodským eposem Jodhaa Akbar (2008), ale jeho kvalit samozřejmě nedosahuje. Nicméně po úvodní hodince pominutelného se i Magadheera stává velmi zábavným filmem. A absolutním kouzlem po přestávce, která avizuje návrat o 400 let zpět. Zatímco do té doby se zdála cesta za rozuzlením z minulých životů tématem pro jednotlivce, vrcholem je pak samozřejmě souznění obou hlavních milenců. Je tu samozřejmě hodně dílčích ale, ale stejně jako Bhairava dostál své povinnosti i lásky, tak se proměnil jeho současný obraz od namachrovaného hošíka v legendárního hrdinu. Herecké výkony Rama Charana Teji a Kajal Agarwal pak celku dodávají určitou dávku opravdovosti. Takže já jsem spokojená. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Snad nikdy mne nepřestane udivovat povšechná kvalitativní nevyrovnanost jihoindických filmů, která se týká i zatím nejdražšího a zároveň nejvýdělečnějšího telugského snímku Magadheera. Podobně jako nedávno u Aadhavana nebo Alluda Majaka jsem měl dojem, že výsledek je sestřihem z dvou různých filmů, na nichž pracovaly dva různě talentované štáby. Jeden z těch původních filmů byl výpravný příběh ze středověku nabitý atmosférou, velkolepými digitálními triky, skvělou hudbou a výbornými souboji, zatímco druhý patřil někde do katogorie průměrného telugského romantického akčňáku, kde na každý pátý pěkně komponovaný záběr připadal jeden mizerný a nedobře zaostřený. Paradoxní je, že středověká pasáž, bez níž by film smetly vody průměru, je vlastně jen takový hodně dlouhý flashback a vyprávění by mělo stát na scénách ze současnosti. Ty ovšem působí spíše jako nutný (a hlavně levný) doplněk, který měl z čtyřicetiminutové trikové exkurze do minulosti udělat regulerní celovečerní film. Více zde: http://bollybaz.blogspot.com/2010/03/magadheera-tak-trochu-nevyrovnany-boj.html ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

S.S. Rajamouli se tímhle snímkem evidentně rozcvičoval na Baahubaliho. A znovu ukazuje svoje oblíbené trademarky: propletené příběhy, pomstu, humor, převtělování, heroická gesta i postoje, nápaditou choreografií soubojů, majestátní stavby a vodopády (Všimli jste si? Rajamouli vodopády fakt miluje.). I když velkoleposti a nadsázky Baahubaliho tenhle snímek nedosahuje (konec konců ani jeho rozpočtu), pořád je na co se dívat. A to zejména ve scénách z pseudostředověku. Současnost je trochu natahovaná, takže chvílemi moje pozornost nebyla stoprocentně upnutá k filmu. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Absolutně souhlasím s uživatelkou šarkou:-) kdo neviděl, neuvěří,současnost, minulost, tanec, láska,válečná tažení, posvátná místa Indie, bojová umění, velmi, velmi charismatický Ram Charam v tomhle spektáklu rozděleném na dvě historické doby.Energie, která na vás přejde, ať chcete ,či ne.....prostě a jednoduše pět hvězd:-) ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Prekrásna rozprávka, s krásnym príbehom ako dobro zvíťazí nad zlom, aj keď až o 400 rokov v inom živote a k tomu moja obľúbená reč ako klokot potôčika, po celý film mi nezišiel úsmev z tváre. Ak len toto bolo cieľom filmu, čo určite nie, tak sa podarilo. Človek nemusí premýšľať, proste to prijmete ako to je, akcia, triky, hrdinstvo, láska, história a súčasnosť, krása. A na dôvažok okúzľujúci Ram Charan a uhrančivými očami.... krásne strávené tri hodiny. Nech si hovorí kto chce čo chce Hollywood sa môže ísť vypchať, na toto nemá..... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

S pobavením sleduji rozporuplná hodnocení, kdy někdo neváhá vytasit dvě hvězdy a jiný pět. Toto je můj první indický film, takže srovnávat mohu pouze s představami, které jsem si udělal na základě mnoha převážně pozitivních komentářů jiných lidí. A rozhodně nejsem zklamaný. Žádné komenty vás ale nepřipraví na tu záplavu pozitivní a mile naivní energie, která z tohoto filmu sálá. Že se bude tančit a zpívat, to jsem věděl, že to bude o lásce a bude tam i spousta akce, jasně, proč ne. Ale tady se člověk musí usmívat snad všemu a není to myšleno zle. Milostná poetika je vtipně roztomilá, herci dělají kukuče, které jim nelze vyčítat, všechny postavy jdou vstříc osudu bez blbých řečí a s pochopitelnými motivy, mluví se chvíli hindsky, chvíli anglicky, režie je hravá...v záběrech se vám třeba objeví animovaná létající láhev, triky jsou srandovní, ale ani na chvíli vás nenapadne si pohrdlivě odfrknout. Chápu všechny ty dvojhvězdičkáře, odkojené Hřebejky, nebo Hollywoodem. Je to přepálené, předlouhé, přepozitivní, přebarevné...překrásně praštěné. Jako červená nit, se těmi skoro třemi hodinami vine milostný příběh, který se zdá být většině evropanů moc milostný, moc poetický, moc jinak romantický, fatální...ale ve skutečnosti je to stejně plnokrevný příběh, jako má Romeo a Julie. Jen je v tom východním podání mnohem víc happyendovský. Navíc pokud budete mít chuť se zamyslet, zjistíte, že podobné filmy mohou mít na mlaďochy velmi dobrý vliv pro vnímání mužských a ženských principů. Herce neznám, ale nepochybuji o tom, že mají spoustu fanoušků. Jsou to ukázkové exempláře své kultury...krásní lidé a hlavní ženská hrdinka...ta je k sežrání. Tvůrčí záměr je jasný, provedení je bezva...nenapadá mě, proč takový film kritizovat. Je točený pro radost. A podařilo se...já se bavil velmi dobře. ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo stálo za to, bola pasáž z minulosti. Najmä pieseň Dheera a jej klip. Inak skôr podpriemerné, gýčové, a nedomyslené dielko. Ešte aj hlavní predstavitelia boli otravní. Kajal sa mi zatiaľ páčila iba v Chandamama, tu pôsobila strašne strnulo a nepresvedčivo. Ramovi aspoň pekne poletovali vlasy vo vetre :D Hudba inak celkom dobrá, hneď dve itemovky potešili. ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Nehodnotitelné, ale ve větším počtu lidí naladěných na vstřebání absurdních audiovizuálních vjemů dost zábavné. A až dokillíme armádu toho šejka, všichni si hromadně zatancujeme! ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Laciný historický film, bizarní komedie, naturalisticky podaný záporák, nadsazená romantika a další subžánry vytvořily něco, co dohromady příliš nefunguje, stejně jako chemie hlavních hrdinů, jež má být sice o jejich velké lásce, ale přitom se každý stará celou dobu o to svoje... ()

šarka 

všechny recenze uživatele

To je tak neuvěřitelně fenomenálně a korunovaně blbý, až je to naprosto dokonalý....část historická stejně jako ta moderní :P Škoda jenom, že samotné sledování, je dost náročné, protože smát se tak dlouho prakticky v kuse dá zabrat....i když uznávám, že i tady se dají najít scény a momenty, které skutečně a bez ironie stojí za to vidět a vychutnat si ;) ()

Kytarka 

všechny recenze uživatele

Z těch, co jsem viděla, zatím asi nejuzpívanější a nejutancovanější Rajamouliho kousek. Ale docela se to dalo, Charan je tu pekelně uhrančivý, scény mají hloubku, když potřebují, jindy jsou odlehčené a s humorem. Je to snad poprvé, co jsem se u indického filmu od srdce zasmála. No a celá pointa je zase "larger than life" - jako ostatně u Rajamouliho vždycky. Takže dobrý. Tedy za tři ;) ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Zbytečné a dlouhé scény s děvkami, jak ta na začátku, tak ta u Solomona.. Zbytečné vlastně vše, než se dotknou. A pak je zbytečných tak 75%. No hrozně zklamaná jsem byla. Ale rejža se zjevně poučil, protože - BAAHUBALI !!!!! ()

cipokomon 

všechny recenze uživatele

Pustím, koukám, zírám, nechápu. Tanečně-pěvecké číslo = šok č.1 (pak se tento šok opakoval asi 5x - pro mě opravdu pokaždé šok). Koukám kolik to má hodin = šok č.2. Koukám dál a nevěřím svým očím, otvírám ČSFD 68% a nevěřím svým očím = šok č.3. Pak už jsem to nějak moc nepočítal, ale bylo jich ještě pár. Někdo píše, že druhá hodinka už je lepší, dotrpím první a čekám co bude dál a NIC. Ale jo, párkrát mě to pobavilo jak je to "blbý" a hlavní hrudinka měla opravdu krásný skoro všechno, tak to bylo snesitelné. ** hlavně za hruď hrudinky a mega úlety jako závěrečná scéna s jeepem a vrtulníkem. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Tesila jsem se na fantasy cast, nakonec byla snad lepsi ta pulka ze soucasnosti, ale obe teda nestaly za moc. Na Rajamouliho dost slabota bohuzel a obsazenim RC a KA si teda taky moc nepomoh, zvlast kdyz jejich postavam nedal prakticky ani zadnou charakterizaci ;( ()

P3RS3CUToR 

všechny recenze uživatele

Nemužu jinak než za 5 hvězd. Je to uplně jiný než na co jsme všici furt zvyknutí. Z filmu srší pozitivní energie. Nejdřív jsem ani nevěděl na co se koukám, "co to je za sračku?!"... jenže tuhle větu sem u filmu řekl Xkrát a na další shity jsem se těšíl + díky nim jsem se skoro celej film smál. Potom se dostavilo uvědomění, že to vlastně asi neni shit a fakt mě to MEGA baví. V tom filmu je všechnoooooo. Sranda, absurdity, bitky,roštěnky pěkný, bitvy, pan Oštěpář, výbuchy a ultimátnější fight než v 300. neskutečnej frajer VS looser záporák, všude tančej Indi, no lokality ze všech koutů ( nebo to tak aspoň vypadá) a fůra dalších věcí. I přes mně nevyhovující stopáž.... prostě musim za 5 hvězd. Vyloženě mě filmík bavil a doporučuju všem !!!! ()

Reklama

Reklama