Reklama

Reklama

Epizody(4)

Recenze (15)

Carlito1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadupaná série se skoro Rozparovačským prvním zločincem a druhým jako by současnosti z oka vypadl. Případy byly naprosto skvělé a jelikož Alice Morgan v celé sérii téměř nefigurovala, celé to bylo jen a pouze o Lutherovi, kterého teď také nahání jeho stará kámoška Erin a podivnej starouš bývalý policista Roger Stark, kteří se snaží, aby Luther zaplatil za své činy minulosti. Lutherovi se svět rozpadá pod nohama a když už se mu začíná dít něco dobrého, není to na dlouho. Jediná výtka k této sérii -> Druhou sérií byla ukončena neukončena dějová linka s Jenny, která v této sérii vůbec není zmíněna. Čekal bych, že bude figurovat aspoň v pozadí, ale není o ní opravdu jediná zmínka. ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia na to idú ako v predchádzajúcej sérií - dva prípady po dvoch epizódach a k tomu jedna linka, ktorá sa tiahne všetkými štyrmi epizódami. V tej sa na scénu vracia otravná Erin, aby bola otravná ešte viac. A nie je sama, tentoraz ju sprevádza nová postava Georga Starka. Obaja chcú len jedno a to dostať Luthera za mreže. Táto linka ma až tak nebavila, môže za to asi aj to, že Erin je nesympatická a George Stark mi prišiel väčší zmrd, ako všetci doterajší vrahovia, s ktorými sa Luther stretol. Čo sa týka prípadov, tak prvý s úchylom ma veľmi nebavil. Ten druhý, so samozvaným pomstiteľom, mi prišiel o dosť zaujímavejší i keď nebol taký, aký som čakal. Čakal som, že sa budeme zapodievať témami viny, trestu a samozvanej spravodlivosti. Miesto toho ale sledujeme pomaly úpadok daného pomstiteľa (SPOILER: Uznávam, je to celkom lacné, ako tvorcovia spravili, aby sme tomu samozvancovi vo finále nefandili.  Rozhodli sa z neho totiž spraviť ku koncu nebezpečného blázna, ktorému už nerobí problém ublížiť i nevinným. Zbavili ho všetkého, čo by ho mohlo robiť sympatickým. I napriek tomu ma ale ,,bavil". KONIEC SPOILERu). Je smutné, ako Lutherovi nič nevychádza. Snaží sa, obetuje všetko a na konci je skoro sám. Máme tu síce mierny náznak, že by mohol mať šťastie, ale tvorcovia hneď dokážu, že pre to v Lutherovom živote nie je miesto. Aj táto tragickosť ho robí veľmi sympatickou postavou. Tretia séria je za mňa slabšia, nohy jej podkopáva linka so snahou zatknúť Luthera a prvé dve epizódy. Posledné dve ale boli skvelé a napravili pachuť po tých prvých. SPOILER: A vracia sa Alice Morgan. A kto by túto psychopatku nemiloval? KONIEC SPOILERu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria ide v dramaturgických stopách tej druhej, avšak povedal by som, že tieto novšie prípady a ich aktéri ma bavili viac. Je to proste tentokrát s vyšším tempom a silnejšími emóciami. A Luther sa ocitá v obkolesení žien, ktoré ho zrejme vážne buď milujú alebo ešte budú, ale nájde sa aj jedna, ktorá mu ide po krku. No a tým najmenej sympatickým chlapom tu určite nebude žiaden z vrahov, ale jeden člen policajného tímu, ktorý je akosi prihorený, pretože nechápe, aký je John superchlap. ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapení se nekoná. Stejně jako v předchozích sériích, Londýn je jen uzavřené experimentální vákuum, kde se pohybují random panáci, hledaní vrazi prezentovaní v televizi se tu bez skrupulí a pozornosti ostatních volně pohybují po městě, střílí po ulicích z brokovnice a nikoho to nezajímá. Jediný, kdo tu vyšetřuje zločiny, je Luther a jeho skupina, ostatní jsou prostě do počtu, aby se vždy objevili až na konci všeho. Dementní chování protagonistů a nelogičnost spousty událostí mě nutí dávat opakovaně nízké hodnocení. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po technické stránce výrazné zlepšení oproti odfláklé a hnusně nasnímané druhé sérii (která ovšem měla dobré padouchy). K bombastičnosti scénáře k první sérii se už bohužel nedokáže vrátit ani trojka a hlavní nosnou linií této série je úplně dementní konspirace antifanklubu Luthera s hrozně zahraným policistou záporákem, kde prostě jen kroutíte hlavou a díváte se, jak scénáristi manipulují s oblíbenými postavami. Ano, dokáže to odvést pozornost od zajímavých detektivních případů, taková je to otrava. Naštěstí se to zlepší v posledním díle s návratem super postavy, která by měla pro jistotu být vždy a všude a zachraňovat, co se dá. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Benny (Michael Smiley) vyhledává informace o podezřelém, je možné v jednom záběru vidět, jak má na ploše kromě fotografie podezřelého rozehrané miny. (TheJokerCZ)

Reklama

Reklama