Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Právní systém funguje mnohdy pomalu a těžkopádně, a tak mezi lidmi vždy existuje latentní poptávka po samozvaných mstitelích, kteří se nebojí vzít spravedlnost do vlastních rukou. Nyní se jeden takový objevil v Londýně. Architekt Tom Marwood, jehož ženu před čtyřmi lety znásilnil a zavraždil násilník propuštěný na podmínku, se rozhodl podobné justiční přehmaty napravit jednou provždy. Zabil už tři lidi a hodlá ve svém tažení pokračovat. John Luther má pro něj svým způsobem pochopení, nechat ho pokračovat ale nemůže. Na záda mu přitom stále dýchá Stark, který po neúspěšné snaze poštvat proti detektivovi seržanta Ripleyho zatahuje do své nečisté hry Johnovu novou přítelkyni Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi kontroverzní epizoda. Tvůrci vcelku odvážně poukázali na fakt, že soudce lynč nestárne a touha trestat je zakořeněna stejně hluboko, jako touha milovat. Aby toho nebylo málo, postaví se Lutherovi do cesty další nepřítel... velmi zdařílá postava Starka....motherfucker od pohledu. Konec navíc zasadí úder všem oddaným fanouškům nejen Johna, ale i ostatních postav, takže epizoda je to pěkně nadupaná. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa dosiaľ najlepšia epizóda seriálu, pretože najlepší prípad, najlepšie zmotivované vraždy, najsympatickejší vrah, ktorý ale v závere stráca vďaka istej vzbŕklej akcii body. Tam myslím scenár trochu klopýtol, ale zase emócie sa vybičujú na maximum. Teoreticky sa dalo ukončiť prípad už v tejto epizóde, ale ktorý prípad roztiahnuť na dva diely, ak nie ten najlepší? ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

DCI John Luther: Well, can't we just pull it down or trace it to the source or whatever you do with websites? DSU Martin Schenk: Apparently now it's been posted from Uzbekistan, or Kasakhstan... one of the 'Stans. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inšpektor Luther je /skôr bol, ako je/ taký anglický Dexter, no a teraz tu máme Dexterov dvoch. Tak sympatického záporáka /?/ sme tu už dávno nemali, teda až do momentu keď.... Však uvidíte, tento seriál sa skrátka s ničím nesere. ()

Reklama

Reklama